Kompanija Maison Royale, na čelu sa Dejanom Stankovićem i njegovim saradnicima, sa svojim dvadesetpetogodišnjim iskustvom investiranja u stambeno-poslovne projekte u centru grada, pokreće izgradnju objekta King’s Circle Residences.
U svemu što si naveo meni jedino nije jasno šta je u ovim udžericama lepo.Срушиш лепе предратне зграде. Изградиш овог мутанта као зграду НБС. У њу ни не преместиш зграду НБС из Краља Петра. Онда згради која по пропорцијама одскаче свему око ње уклапаш по габаритима сваку будућу новоградњу.
Ovo prvo će, siguran sam, investitor najpre i uzeti u obzir, listajući ovaj forum.Jao boze kada će više ovo divljanje da stane. Kao prvo zgrada mi se ne sviđa, kao drugo mora li toliko glomazno da bude.
Znaci odu i zgrade u Svetozara Markovića???
Dobar tajming Korunoviceva posta kreće pa daj da srušimo zgrade u Svetozara Markovića. Tako će narod lakše da nam oprosti. Izderformisao se stari grad totalno. Svuda zaštićene celine a niko nepostuje. Dobra farsa. Svaka čast.
Нешто си побркао. Остала је само уличица која и сада постоји једино што је добила тротоар и са десне стране.Ne ta uličica, brt, ovde je dodao još jednu:
Pogledajte prilog 170331
Да ли сам ја негде рекао да је у уџерицама нешто лепо?U svemu što si naveo meni jedino nije jasno šta je u ovim udžericama lepo.
Realno, ni tada nije izgledala ništa posebno - kupusara stilova i ostatak palanačkog Beograda u nestajanju na prevelikoj površini. Nikada izgrađeni Mitićev magazin trebalo je da je da trasira budući izgled tog prostora, ali od tada, nažalost, nismo daleko odmakli.Slavija je najbolje izgledala do Drugog svetskog rata. Sve posle je bože pomozi.
То ти је тако за све. Ишао за Ниш и - наравно - Фејс ми понуди неки снимак Ниша из 1980. Буквално, не постоји нити један кадар естетски или у било ком смислу супериоран у односу на данашње стање. Тачно - 0 (нула)! Око споменика, паркирани пезејци, на пример. Пешачке зоне у Побединој још нема, сивило... Коментари... док им неко не написа: Па Ниш је у СФРЈ важио за најружнији град.Period posle rata bolje i da ne komentarišem, kad vidim kako se na Twitteru šeruju one fotke Slavije na kojoj izgleda kao periferija nekog industrijskog grada u SSSR-u sa sve "šmrc, kako je nekada divno izgledala", pomislim da li sam ja poludeo ili su svim ostalima sipali drogu u piće!?