Šta je novo?

Славија - Краља Милана - Теразије

„Imajući u vidu da su se mere zaštite na predmetnoj celini u skladu sa odredbama Zakona o kulturnim dobrima primenjivale do 25.12.2020.god., obaveštavamo Vas da u ovom trenutku nije potrebno pribavljanje uslova za preduzimanje mera tehničke zaštite na predmetnom prostoru.“
Može li neko da mi objasni zašto je zaštita vremenski ograničena?
 
Ali stvarno, bilo bi interesantno čuti šta bi vlasti i nadležni imali da odgovore kada bi ih novinari ''na prepad'' pitali po kojoj to logici i rezonu je nešto spomenik kulture samo na određeni period. Samo da čujem tu masnu sočnu laž i izmišljotinu, da čujem kako (ne) razmišljaju i vade se.
 
Stariji je taj bullshit od Šapića. Mnogo stariji. Ja sam u svom postu prvenstveno mislio na Zavod za zaštitu spomenika i sve druge institucije koje imaju veze sa spomenicima i zaštitom njih i kulturnih dobara.
 
Evo, da budem iskren, i ja mislim da se pravi velika šteta rušenjem višespratnica u Svetozara Markovića.
No, ne mislim da je nikakva šteta što udžerice u Kralja Milana idu pod mač.
 
Mozda kad bi se samo fasada ostavila kao sto rade po holandiji sruse sve ostave samo fasadu to ne bi bilo lose
 
Stariji je taj bullshit od Šapića. Mnogo stariji. Ja sam u svom postu prvenstveno mislio na Zavod za zaštitu spomenika i sve druge institucije koje imaju veze sa spomenicima i zaštitom njih i kulturnih dobara.
Zavod za odzaštićivanje spomenika kulture ili ti Zavod za zaštitu interesa investitora.
 
Neznam ali u nekom intervjuu sa Stojcicem na televiziji on je rekao da zgrade u Svetozara Markovića neće da se ruše. Valjda su i neke poznate ličnosti protestovali zbog zgrade manjeza
 
Mislim da nikom neće nedostajati udžerice duž Kralja Milana, sve i da jesu lepše ukrašene. Ali rušiti ovo u Svetozara Markovića je apsolutno van svake pameti, pogotovo što ona jedna novoizgrađena svakako ostaje.
Možda trčimo pred rudu, ali biće skandalozno ako sruše sve. Bar fasade ljudi, najmanji minimum, bar fasade...
 
Screenshot_20230302-230352_Gallery.jpg
 
Ali samo ova zgrada i samo ona i nestade ceo stari grad.

Od kada je članak za Terazije?
 
Vrh