Pa to se meni dešava, na proleće i leto kad nabuja zelenilo Beograd mi je znatno lepši. Uvek sam se pitao zašto i onda sam jednog dana shvatio. Delom zato što ima manje kiše (pa samim tim i manje Bangladeš-momenata) a delom i zato što zelenilo pokrije sivilo, raspad, nadogradnje, ambare i ostale ''adute'' grada.
Inače nisam od onih što dižu frku čim vide stablo koje se seče. Pogotovu što u zadnje vreme viđam dosta sveže posađenih primeraka po parkovima, na mestima gde ih ranije nije bilo. Ali činjenica je da je u zadnjih par godina nalivanje tonbeta (i ''pratećih sadržaja'' koji se sutradan stvore na njemu, ko muve na g...) uzelo maha i da pojedini delovi grada deluju kao krematorijumi. A bogami tako se i osećaju kad upeče sunce, 6 meseci godišnje. (kahm ''Cvetni'' trg kahm...)
Da sam na mestu vlasti, ako već nisam u stanju da dovedem grad u red, bar bih se trudio da održim što više zelenila i van parkova, ne bih li bar malo maskirao sivilo i raspad. A to važi ovde, pošto cela Dečanska izgleda odvratno, tako da ako već ne može da se sadi novo zelenilo pametno bi bilo ostaviti što je moguće više postojećeg.