Ikao je diskusija na temi otisla svojm tokom, moram da repliciram na ovaj post.
Drakche":3oe1io6n je napisao(la):
Laki, sluzis se cuvenom staljinistickom metodom, koja se i danas koristi, totalnog ocrnjavanja neistomisljenika, koja ga degradira kao coveka, licno.
Znaci, odmah je nepratriota, anti- srbin itd. Najteze optuzbe koje se olako pridenu coveku koji je ocito patriota.
Da je Stambol Kapija kojim slucajem podignuta u znak secanja na oslobodjenje Beograda od Turaka, ovi ostaci ne bi vise bili obicne kamencine, a za problem vlage ispod stakla itd. bi se nalazilo sto resenja... Meni je to licemerno.
Ok je izneti svaki stav, ali ovde imamo situaciju da su ostaci onog sto verujemo da je Stambol Kapija slucajno pronadjeni, nije ih, dakle, neko trazio, i sada imamo nelaki problem sta uciniti sa tim - uzimajuci u obzir sve, pa i njenu navodnu mracnu proslost.
Zato, pliz, bez dodatnog mracenja.
Kada smo kod slobodne interpetacije istorije, narodna pesma "Sedam sati udara", o ulasku Karadjordja sa vojskom u Beograd 1806 godine, moze se povezati sa Stambol Kapijom - kao trijumfalnom. Eto, ima i takvih prica.
Ajd sad junace, objasni ti meni sta i koga sam ja to ocrnio?
U postu sam spominjao Zumu koga kao forumasa izuzetno cenim, iako se po ovom i jos nekim pitanjima ne slazem sa njim.
Repliciram na njegovu izjavu da bi se ondasnji stanovnici beograda nas koji smo protiv ove farse i ja sam ocrnio nekoga?
Pa kako se ne seti da reagujes na njegovu izjavu koja je identica, samo naslovljena na suprotnu stranu?
Nije li to licemerje o kome pricas?
Napisao sam da on nastupa kao da je vremeplovom bio u onom vremenu, pa nam SA SIGURNOSCU tvrdi kako su narod i vladari maltene NEVOLJNO porusili kapiju. Ja u to ne verujem.
Vezacu na ovo 'porusili kapiju' i tvoju reakciju na moju izjavu bezvredni ostatci. Da po meni oni jesu bezvredni.
Kada imamo ostatke nekog objekta na osnovu kojih ne mozemo steci predstavu kakav, koliki, kao i cemu je sluzio, kakvi su onda ti ostatci?
To kao da za 1000 godina neko nadje 3-4 temeljna sipa pored save i ostavi ih kao simbol 'najveceg' trznog centra u SA.
Dakle, nisu ostaci (kako ti, rugajuci mi se kazes "obicne kamencine") bezvredni zato sto su turski ili austrijski, vec zato sto (po meni) nemaju nikakvu vrednost, sto su sruseni, sto su naknadno dodatno decenijama nenamerno unistavani provlacenjem raznih instalacija...
I molim te, sta je licemerno u tome sto sam ukazao na problem kondenzacije ispod staklenih ploca, koji sam video na nekoj lokaciji???
Iskreno, "radite sta hocete"
U ovom gradu i ovoj zemlji je sve postalo normalno i moguce.
Nekima su i kulise Terazija na novom beogradu izgledale kao pun pogodak.
Ovaj grad nazadrzivo "srlja" u buducnost, samo se bojim da mu ta buducnost nije svetla.
Grad nam vec sad nije na nivou ni osrednje palanke, a neki se zalazu da od njega napravimo jos goru papazjaniju svega i svacega...
Jer kada na trgu, ispred spomenika stvaraocu moderne srpske drzave, akcentujes gradjevinu (tacnije, NEPREPOZNATLJIVE OSTATKE gradjevine)na koju je jurisao, koju je osvojio i koju je na kraju srusio a koja svakako JESTE SIMBOL STRADANJA naroda, bilo to opravdano ili ne (simbolika je nesto vise od pukih istorijskih cinjenica), onda je to vasar i papazjanija koja prilici nekom losem cirkusu, a ne evropskoj metropoli.
Izgleda da politicari jako dobro znaju da prodaju patku ovom narodu. Bas onakvu patku kakvu zeli i zasluzuje.
Sent from my HTC Desire 526G dual sim using Tapatalk