Iz priče tvoje koleginice ispada da sve što vlast uradi, uradi pogrešno.A iz tvoje priče ispade da sve što vlast uradi, uradi savršeno i bez greške. I sa maksimalnim osvrtanjem na potrebe svojih građana. Ma nije nego. Ne preteruj. Istina je uvek negde između.
Primera radi, sam plato Trga jeste sad lepši i bolji. Ali tek pošto smo imali fijasko sa anti-tenkovskom kaldrmetinom koja je uništavala vozila (uključujući i javnog prevoza) pa je zamenjena drugom koja se danas krišom popravlja u toku noći da se ne bi videlo da je počela da propada posle manje od godinu dana. Zatim fijasko sa tesnim grlom kod Pozorišta, sa potpunim ignorisanjem potrebe za postojanjem stajanke za turističke autobuse negde u blizini (kao što je nekad stajalo u uslovima za onaj fijasko od konkursa za uređenje) i sa drvećem koje se suši i propada.
Da li je bolje nego što je bilo? Da, apsolutno.
Da li je savršeno? Ne.
Da li je bilo, i da li i dalje ima, previše grešaka? Da.
A evo i druge situacije/komparacije:
Da li je skver u Despota Stefana poboljšao izgled te lokacije? Da. Da li je tu bolje nego što je bilo? Da, svakako.
Ali isto tako...
Da li je rekonstrukcija ''Četiri bulevara'' prerasla u fijasko i sramotu? Da, apsolutno.
Da li je bolje nego što je bilo? Neke stvari su bolje, neke stvari su gore.
Tako da manite me tih zaletanja u fazonu ma ovi su u pravu a oni u krivu... istina je obično negde između. Dobijem probavu više kad slušam te priče kako svako ko se ne slaže sa svime što ovi rade, je sigurno opozicionar ili mrzitelj svoje države i grada. Pa neće meni preletači i bišve radikalčine na TVu da drže predavanje o patriotizmu, kolektivizmu, poštenju i učinku za društvo.
Stvar je prosta i logična. Što valja - pohvali. Što ne valja - kritikuj.
Tako je u svakom normalnom društvu otkako smo stali na dve noge. I tako će i biti, dokle god na planeti budu živeli ljudi, a ne roboti ili poslušni psi.