Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 48.334
Kad je konkurs raspisivan, bilo je mnoštvo uslova za idejno rešenje. Trebalo je između ostalog predvideti stajanku za turističke autobuse, buduću metro stanicu, saobraćajne kolovoze i koridore ka Vasinoj za JGP i vozila hitnih službi. Na kraju je usvojeno rešenje na osnovu izgleda jednog rendera. Ovog:geomaster":1tgizgwp je napisao(la):Pojasni malo detaljnije
A autor tog rešenja je niko drugi do predsednik Društva arhitekata Srbije - Zorica Savičić.
Ceo taj konkurs je kao kad bi Ministarstvo odbrane raspisalo tender za nabavku novih oklopnih vozila, i pojavi se 30 firmi, iz celog sveta sa svojim ponudama, a MO na kraju izabere, gle čuda - državnu firmu Yugoimport. Sa nekom svojom sklepotinom koja ništa ne rešava i ništa ne radi ali maketa im izgleda kul. Da ih pita čovek - pa čekaj, za koj vrag ste onda raspisivali tender ako će opet sve da bude rođačka šema?
Mislim dobro, ništa novo, to se tako i radi. I nije ovo sa Trgom ni prvi ni poslednji primer takve prakse. Samo nije u redu da onda prave budalama narod i ostale učesnike konkursa. A ne znam ni šta se sad javlja ova pošto je pokupila kintu. Ne smeta meni što ona kritikuje SNS. Smeta mi što se našla da priča o poštenju™ al tek pošto je uredno zgrabila svoj deo kolača.