[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=649311#p649311 je napisao(la):
Хаеул » Pet Avg 16, 2019 4:19 pm[/url]":3geq5azd]Искрено, мишљења странаца ме не занимају. Није ми потребан странац да бих уочио све недостатке наше средине.
Наш проблем није то што не знамо како треба, већ то што кубуримо са средствима, а државу већ деценијама води парада идиота.
Slažem se da ne treba stranci da nam kroje sudbinu i grad ALI moram da kažem da ja uvek volim da čujem njihova mišljenja (stranaca, turista) o Beogradu. Zato što time dobiješ još uglova gledanja na stvari.
Primera radi, mi domaći se svi ovde gnušamo divlje gradnje. Ili recimo sporog rešavanja svakodnevnih problema (izvaljen znak, divlje parkiranje, ukraden šaht...) A onda pitaš stranca za mišljenje i on ti skrene pažnju na nešto na šta si se ti toliko navikao da više i ne primećuješ. Na primer, užasni podzemni prolazi, tesni trotoari, najezda prosjaka ili konfuzni displeji na vozilima prevoza (one ''papir od bureka'' varijante kad im ne rade elek. displeji ili kad su neki krševi od autobusa na zameni).
Uvek valja čuti što više mišljenja odnosno dobiti što više uglova gledanja. To je moj stav za sve. A pogotovu dobro dođe mišljenje stranca jer on ne gleda grad istim očima kao mi koji ga znamo ko svoj džep. Naravno, mišljenje i/ili kritika treba da budu konstruktivni, ne radi nipodaštavanja.
Za Trg ne znam šta bih rekao, čekam da ga trutine otvore celog pa da vidim kako će bude u praksi. Ali što se tiče Markonijevog druga što je rekao da je podzemni prolaz kod Zelenjaka horor, čovek je potpuno u pravu. Ono je ruglo i sramota grada, koji treba što pre počistiti, kako od štroke, tako i od klošara i divljačkih prodavaca - valjalaca ukradene robe i ostalih stupidarija. Lepo što je Trg rekonstruisan, i što se još svašta nešto radi po gradu. Ali malo je bezveze da na 100 odnosno 300 metara od Trga koji čak i predsednik zemlje posećuje i otvara, i koji se opisuje kao bog zna kakvo građevinsko čudo, stoje podzemni prolazi koji izgledaju, prvi kao Pripjat, a drugi kao divlji bazar u Kandaharu...