Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

@Željko čekaj tek će da ga nakite.Kamere,semafori,prskalice,džirlo-džidžabidže...
Nego videh danas oglas "For rent" na Dunav osiguranju!? Jel sam ja to nešto propustio ili je to neko bacio oko na ekskluzivnu lokaciju?
2c58d2570c956ee19fbecb1688e57187.jpg
823513333f4a03b41ad942d1fa51adb8.jpg

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Koliko znam, to nije objekat Dunav osiguranja - zar tu nekada nije bila Alpha banka, koju je Kostić (AIK banka) kupio, i preuzeo i celokupnu imovinu na dobrim lokacijama (ugao Kneza Miloša i Srpskih vladara, Knez Mihailova, ova lokacija...)

Pasarela":3d3dzys3 je napisao(la):
Буквално продисао угао Чика Љубине и трга..
Ahahahahaaaa pa ni ogradu nisu još sklonili... Teško da je tako brzo došlo do disanja...

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Zezeljko":3i1ihv9t je napisao(la):
Ovaj stub sa @Bulbulderac17 slike postoji i kod raskrsnice sa Francuskom, i izgleda odvratno, pretpostavljam da je za Huawei mega-giga kamere.
Sad se već plašim da će sitnicama upropastiti sve što su radili prethodnih godinu dana. Uvek padnu na detaljima nekim.

tu bi trebalo sa bude semafor...ali naravno da ce nakalemiti i 300 cuda..a kasnije i oglase kamagre otkupe laptopova i sve ostalo..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na renderu sve po propisu nacrtana i bašta kafića,da ne bude slučajno propusta :)
Realno,mogli su da stave neke futurističke modele kola,recimo leteća pošto će toliko vremena da prođe dok ovo drveće poraste do ove mere

Samo sam pomislio kako bi bilo nekoga čekati ovde po ovom suncu duže od 10 minuta :),ko na plaži u Grčkoj,samo bez mora

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=647841#p647841:2hbw99of je napisao(la):
Bonvivan » Today, 10:15[/url]":2hbw99of]Samo sam pomislio kako bi bilo nekoga čekati ovde po ovom suncu duže od 10 minuta :),ko na plaži u Grčkoj,samo bez mora
file.php

A zašto bi iko čekao ikoga na suncu ako postoji hlad na 30m odatle?

Ponavljam po stoti put da pravite dramu zbog 20-ak dana godišnje, a i tada možeš da ideš po obodu ako ti smeta jako sunce 60 sekundi koliko ti treba da pređeđ Trg.

Mene više zanima šta ste očekivali? Da niste možda mislili da će da sade odraslo drveće? Za one koji misle da je to neka lokalna kreacija, ispod sam priložio 2 stvari. Prva je render memorijalnog parka 11. septembar u Njurjorku koji je korišćen na prikazima kako će kompleks da izgleda, a druga je izgled parka 2014. godine (otvoren je 2011. godine, 3 godine pre slike). I nije poenta u količini stabala, jer naš je trg, a ovo je park, nego u veličini krošnji.
Render:

Park 3 godine nakon otvaranja:
Pogledajte prilog 1

Ih bre Dule,naravno da neće čekati nasred trga,ko što ni dosad nije čekao.Samo sam hteo da dočaram vrućinu u tom trenutku,bilo je pakleno,čak i u hladu:).
Ne bunim se ja ko neki zbog otvorenog prostora,meni je ovo ok.

Verujem, ali tako je na svim otvorenim prostorima u Gradu. Ovde možda i neće biti toliko pakleno jer su ploče svetle i manje će da isijavaju, jedino će možda da postoji rizik od snežnog slepila, ali ipak smo bi BEOgrad.

Zašto taj moderni "evropski" trg, prvi pravi u Beogradu, nije napravljen u BNV?
Eno ima onoliko prostora, sve je porušeno, pa napravite pola celog tog prostora da bude trg, nikakav problem nije. Ali ne, gubi se na kvadraturi za prodaju. Ovde u starom gradskom jezgru možemo da eksperimentišemo, ukidamo saobraćaj i pravimo Firencu od skupog slovenačkog kamena, a tamo gde prodajemo kvadrate suzi šetalište, gurni zgrade u reku da tonu, ukinu zelene površine, samo da se što više kvadrata proda.

Prosecni srbin ne zna kako izgleda trg nazalost.
On to i dalje mesa sa pojmom parka.

U vezi prethodne priče da li je sat smetao i bio na prolazu, ili nije. Naravno da jeste. Bio je tačno na sredini prolaza. Fotografija za arhivu. Da nekome ubuduće ne padne na pamet nešto slično.

Uži je prolaz kroz peconijevu baštu nego ispod sata. Veći je jedan sto u kafiću nego svi stubovi sata!!!

Vise je smetao za prolaz ovaj sanduk za sladoled nego sat. Sat je smetao koliko i bandera. Osim ako niste proletali avionom.

Сат је био ничим изазван, и увек је деловао као привремено решење, ни деценије ни су помогле да се стопи са околином, напротив изгледао је као део конструкције неке куле који се откачио са све терасом и слободним падом забо се на сред трга.

Prelepa fotografija. Jel onaj deda od 78 leta što slaže kocku preživeo ove vrućine?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=647867#p647867:3pwuxq5p je napisao(la):
Myah » 12 Авг 2019 19:01[/url]":3pwuxq5p]Da niste možda mislili da će da sade odraslo drveće?
Зашто да не? Говорите као да је то немогуће. Саднице које су посадили имају пар година. Могле су имати и још коју.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=648246#p648246:3lxldk20 je napisao(la):
Хаеул » Uto Avg 13, 2019 3:06 pm[/url]":3lxldk20]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=647867#p647867:3lxldk20 je napisao(la):
Myah » 12 Авг 2019 19:01[/url]":3lxldk20]Da niste možda mislili da će da sade odraslo drveće?
Зашто да не? Говорите као да је то немогуће. Саднице које су посадили имају пар година. Могле су имати и још коју.

I dalje ne bi imale dovoljno velike krošnje da se dodiruju. Takođe, što je mlađe drvo, to se lakše prima. Mislim da bi bila katastrofa da zasade starije drveće pa da satrune, i da ode mast u propast i njima i tom jadnom drveću. Ne vidim zašto je problem strpeti se malo

Све то стоји, али на локавији каква је ова, не би нас убило да покушамо нешто мало другачије. Није се проблем стрпети се, али било би лепо да Трг може одмах да засја пуним сјајем.

Ја јесам био против дрвећа на овој локацији, али сад кад је то, желим раскошне крошње.

Vrh