Šta je novo?

Проблем неодговорних власника паса

Nije jasno da li ga je prebio, jasno je samo da je dobio biber sprej u lice

Ima u tekstu da mu je zadao par udarca nakon cega ga je vlasnik poprskao sprejem. Mene bi samo dodatno iznervirao. Što bežiš sa lica mesta? Ako tvoja kuca neće nikog i ona se samo igra i mazi onda moraš malo i da snosiš posledice.

Dokle god je kod nas tako da psa može da ima svako ko može da ga kupi, ovakve stvari će se često dešavati. Najjače mi je kada kažu: ,,Pa dete je hteo ljubimca, morao sam da mu kupim, šta ću?" - Pa kupi mu papagaja, ribice, hrčka,...nekog trećeg ljubimca koji lakše može da se drži pod kontrolom.

Pas je po meni najzahtevniji kućni ljubimac, u svakom smislu, ne samo finansijskom.

Posebno kada vidim koliko se ljudi zgražava kada vidi psa vezanog lancem, to je mučenje njega. A žive u zemlji gde svaki peti čovek gladan. To nema veze, jadan pas koji je vezan. Svakoga treba pokusati razumeti, jer, ako za njega pas treba da bude centralna ličnost u kuci i životu, pod uslovom da time druge ne ugrožava, neka bude. Ali kada isti taj neko, dovede svog psa u dečji parkić i pusti ga da skače oko dece i još neke stvari i kada ga neko, Bože moj, opomene da skloni psa iz dečjeg parkića, on odgovara: ,,Kako vi ne razmete da je i on moje dete???" Nije problem što taj čovek svog psa smatra svojim detetom, nego je problem što to njegovo ,,dete", može da ugrozi neko drugo dete, a to dete može da bude, npr. moje. Jednostavno, psu tu nije emsto, bez obzira za šta i čime vlasnik smatra svog psa.

Poslednja izmena:
ајмо да поновимо:
”неће он ни мачку”

Пас изуједао комшиницу а онда и власника. Неодговорно власништво на делу.

• Sviđa mi se
Reagovanja: ink

Ne znam da li sam ikada vide da neko seta psa sa korpom.

Нису ни чиваве наивне, ако хоће да грицну боље да имају.

Ali kada kažu da je odgovornost na vlasniku, iako nema korpu. Ako mi taj njegov pas izujeda dete, a moje dete ga nije ničim izazvalo, nego to je životinja, jbg, ,,spojile su mi se u trenutku neke pogrešne žice u glavi", ja tog vlasnika mogu da prebijem na mrtvo i odem na robiju, ali moje dete će i dalje ostati izujedano.

I opet cu po ne znam koji put da kažem...Dokle god psa može da ima svako ko može da ga kupi, problema sa psima će biti.

Za sve u životu, ne samo za pse.. Nekada će da se desi nešto loše, iako ste sve mere preduzeli da se ne desi, to je jedno. A kada se desi, a ništa niste preduzeli da se ne bi desilo, je drugo, a uglavnom je drugi slučaj.

Ja bih čak proširio tu izjavu na još jednu vrstu. Ali bi me onda saleteli razni da sam tiranin, Srbenda, nasilnik i šta još. 😄

A prepun je grad i takvih primeraka.

Jedni laju i majmunišu se ispred prodavnica a drugi unutar njih.

Zato sam počeo još više da cenim i gotivim one koji su normalni i vaspitani.

Poslednja izmena:
Бендеру, знамо да си шешељиста, буди отворен. :p

Знамо се са дочека Шешеља 2015. када си окачио четничку заставу на трансформерсе који су били на тргу том приликом ;)

yeah-whatever.gif

Teško, ja bih voleo da je on ostao u Hagu. 😁
Nikad ga nisam voleo i ne bih ni mogao. Mnogo je zla naneo Srbiji, a pogotovu mentalitetu u Srbiji.

Aли то непориче да си задригли гибаничар :p

Dodao bi samo da su mi najjaci oni koji imaju problem sa kucnim ljubimcem, jer ne mogfu da mu posvete vreme i zato imaju problem...Na pitanje zašto imaju kucnog ljubimca kada ne mogu da mu posvete vreme, najčešće psa, odgovaraju: ,,Pa dete je želelo, treba mu ljubimac".

Dete ne shvata šta u potpunosti znači obaveza prema psu. Što znači da uglavnom zna samo za zadovoljstvo što ima ljubimca, a obaveze preuzima roditelj. Mnogo sebi pre kupovine psa ne postave pitanje: ,,Da li ja pored svih svojih trenutnih obaveza, mogu da prihvatim i tu?". Nego daj da ja ispunim detetu želju, a nekako ćemo da se snalazimo. A posle - JAO!

Kako ostati kulturan i normalan u doba nekulture.
Mene je ova tema počela jako da nervira, jer sam sa svake strane okružen stresom zbog vlasnika pasa, jer psa ne mogu da okrivim što je pas.
Sa jedne strane, lepo sredim kod zgrade deo koji je bio zarastao i blatište, povadim i posečem sve i svašta, posadim travu, posadim još raznih biljaka, i sad u to tako sređeno bez problema dovode tu pse da vrše nuždu i uništavaju i naravno ostave sve, pa ako hoću da kosim ili sredim moram ja da sklanjam.
Jednu baš veliku žardinjeru u antreu zgrade koja je bila ruglo isto sredim da bude lepa, posadim biljke...malo malo mina u njemu...
Sad gledam da postavljam ograde, kako bi im sprečio pristup, jer drugog načina nema da to zaštitim da se ne uništava.
Sa druge strane, blok nam je sav u minama, da bukvalno svaki dan ako pustiš decu na zelenu površinu sigurno ugaze u nešto i to nema greške, peri obuću, peri gume od bicikla, peri šta god.... i sad paradoks, deci branimo da idu na poljanu i po ostalim zelenim površinama i deremo se na njih i teramo da svoje vreme provode na betonu.
Posle kad čovek popizdi i naduva nekog zbog svega toga, ispadne nekulturan ili agresivan ili šta ja znam....

Просто нема културе држања животиња у граду.

Nama kučići mokre ispred ulaza i zelenila i ostaju mrlje na asfaltu (i kada se osuši).

Čitao sam da pse odbija miris sirćeta i kafe, pa sam mislio da taj deo koji zapišavaju, malo isprskam sirćetom i pospem kafu.

Vrh