Šta je novo?

Проблем неодговорних власника паса

20240531_221103.jpg

"Nije moj pas, on je naucen da ne piski u liftu" :D Tako se brane npr. kod mene u viber grupi zgrade kada neko napise da je zapisan jedan od liftova. Posle toga upalis kamere i vidis koji komsija ide da brise to sto je njegov pas zapisao(nije kriv pas nego vlasnik koji nema vremena da izvede psa napolje na vreme).

"Nije moj pas, on je naucen da ne piski u liftu" :D Tako se brane npr. kod mene u viber grupi zgrade kada neko napise da je zapisan jedan od liftova. Posle toga upalis kamere i vidis koji komsija ide da brise to sto je njegov pas zapisao(nije kriv pas nego vlasnik koji nema vremena da izvede psa napolje na vreme).
Taj koji briše za svojim psom je najmanji problem - tačnije, nije uopšte problem.

Белгијски овчари су озбиљна радна раса и нису за ништа мање од строге дисциплине. Много људи олако узимају неке расе само због изгледа.
П.с. где су комуналци да дежурају на Лиду?

Vojska je na Lidlu.

Inače, imam drugara koji drži godinama unazad belgijske ovčare i nikada nije bilo problema sa njima. Samo jedan manji incident sa poštarom, ali ni do njega ne bi došlo da se poštar nije toliko nageo da izgleda kao da hoće da preskoči ogradu (metalna kapija za ulazak) i uđe, a ne da ubaci račune u sanduče koje je bilo sa druge strane ograde i na dohvat bez potrebe za tolikim protezanjem. A na ogradi stoji upozorenje na psa i oprez.​

Evo sad čujem, kod mene juče u bloku pas ugruzao dečaka dok je vozio bicikl. Vlasnici u fazonu, ok si mali samo je površinski i kao to je to.
Danas roditelji traže po bloku, da nađi vlasnika.
Stvarno ne znam kako bih se ponašao, pošto i moja počinje da vozi bicikl, ne daj Bože da se nađe u toj situaciji, mislim da bi presudio il keru il vlasniku ili oboma.

Kao što smo već za sve rekli, mi smo prsli u svakom pogledu. Nema nikakvih pravila, poštovanja više... Iza moje zgrade gde ima odlično mesto za bleju, non stop dolazi neki sa pitbulom, koji naravno trčkara tu... I ja sad sa svojim detetom kako da izadjem tu ako je i on tu? Ali verovatno neće on ni mačku...

Dete na kliniku, pa se prijavi da je vlasnički pas, pa se podnese tužba. Traje malo duže, ali dobiju se pare, vlasnik psa valjda ukapira neke stvari, ostali vlasnici kada čuju šta se desilo takođe malo ukapiraju neke stvari.

Lakše se dobiju pare ako je u pitanju lutalica, ali, po mom mišljenju, mora vlasnik psa da ispašta.

Proces je sigurica, advokati prihvataju i rade na procenat. Oštećeni ništa ne plaća.

Ali ako se ćuti i ne radi ništa, ne postoji ni promil šanse da se nešto promeni.

Чудно да нема чехословачког вучјака на списку.

Vrh