Šta je novo?

"Окретнице-Терминуси" јавног градског превоза

Mora da se vise popilo prilikom pisanja clanka u novostima
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=372343#p372343:28dd54nw je napisao(la):
KartmenBG » 19 Feb 2016 07:38 pm[/url]":28dd54nw]kada bi tunelom povezali glavnu zeleznicku stanicu sa Beograd dunav stanicom koja bi sluzila za BG:voz, terminus na ovoj lokaciji bi mogao da ima i svoje stajaliste ispod njega a i izgradnjom ovog tunela bi mogla da se izmesti pruga oko kalemegdana a zeleznicom bi bio povezan terminus i sa trgom republike i starom zeleznickom stanicom i to bi bila 3 velika cvorista :)

2jcet8j.jpg

KartmenBG, hvala što si izvukao iz naftalina moju ideju za rešenje gradske železnice :)
Inače, slažem se s tvojim idejama, stanice kao terminusi, mada bi ja uveo linije koje bi povezivale unutar predloženog kruga stanice-terminuse. Jedino, prugu oko Kalemegdana ne terba ukidati, već pretvoriti u LRT, kao što se na ovom forumu mnogi zalažu.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=371702#p371702:bxrbiobl je napisao(la):
Гага » 16 Feb 2016 12:17 am[/url]":bxrbiobl]Објављена је јавна набавка за извођење радова на изградњи терминуса у Дунавској улици. Рок за достављање понуда је до краја марта тј. до 28. марта о.г.

Коначно ће изградити терминус какав и треба. Сад се ту налази "Копаоник", продаја грађевинског материјала и санитарија.

Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1

А на мапи сам означио положај


Позив за подношење понуда
http://tenderi.beoland.com/images/nabav ... 247_15.pdf

Конкурсна документација
http://tenderi.beoland.com/images/nabav ... 247_15.pdf
file.php

file.php

file.php

Ne mogu naći tender na sajtu? Sve u svemu raduje me izmeštanje obe okretnice iz centra.

Samo nije jasno kuda će sve te linije pogurati Francuska ili Pariska.
 
Na busevi.com se spominje neka nova okretnica u Kumodražu. Da li zna neko nešto više o tome?
 
Sada rade, Gago majstore!!! Vidim da si tenderovac sada pravi :)
 
@Вучко, него шта, пратим редовно :)

@Чубурац, до 28. марта је пријем понуда и тог дана је јавно отварање истих. После тога је рок за доношење одлуке у року од 25 дана од дана отварања понуда. После иде закључење уговора са одабраним,... значи све у свему, негде почетком јуна.
Истовремено треба да се ради и проширење Дунавске улице.
 
Ne znam dal' je gospodin ili gospođa , al' da je svinja , svinja je. :) U pitanju je okretnica Konjarnik.



izvor: FB Uživo iz beogradskih tramvaja i buseva
 
Niko nam ne govori da li se radi okretnica kod Tempa na Vilinim Vodama,da li ce proraditi terminus Mostar iako ga vec koristi 38L,taj cuveni terminus Blok 20,dokle se sa tim stiglo.....dakle malo informacija,cekamo da vidimo kad ce da se gradi podzemni parking na Studentskom Trgu da bi onda trole mogle u Dunavsku.Ako neko ima neke nove i opipljive informacije,neka nam kaze,prosto toliko toga nas ceka a nista ne mrda....
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=371702#p371702:2v7f8dfu je napisao(la):
Гага » 16 Feb 2016 12:17 am[/url]":2v7f8dfu]Објављена је јавна набавка за извођење радова на изградњи терминуса у Дунавској улици. Рок за достављање понуда је до краја марта тј. до 28. марта о.г.

Коначно ће изградити терминус какав и треба. Сад се ту налази "Копаоник", продаја грађевинског материјала и санитарија.

Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1

А на мапи сам означио положај


Позив за подношење понуда
http://tenderi.beoland.com/images/nabav ... 247_15.pdf

Конкурсна документација
http://tenderi.beoland.com/images/nabav ... 247_15.pdf
file.php

file.php

file.php

Imajuci u vidu da je ovaj terminal bas veliki, hoce li on biti i pocetna stanica za neke autobuse?
 
Studentski trg i Trg republike se sele na tu okretnicu , uz (ovo uzeti sa rezervom , jer nisu 100% tačne informacije) , skraćenje 44 do okretnice i ukidanje 32E.
 
Povela se prica o ovome na drugoj temi, hvala @solecar na informaciji, nisam imao pojma da se ovo planira.

Pitanje - kojom ce trasom tada ici busevi koji sada okrecu na Trgu ?
Realno niko se nije uputio tamo gde ce biti okretnica nego negde u grad, znaci svi ti ljudi bi trebalo da izadju negde par stanica pre Trga pa da hvataju drugi prevoz do centra ? Isto kada krenu kuci, morace da cekaju neki bus da se njime prevezu par stanica, da bi onda cekali svoj bus. Mislim da se ljudima iz tih naselja to nece dopasti...
 
Linije će ići do Trga republike , odakle će one koje dolaze skretati najverovatnije kod Doma vojske pa u Francusku , dok bi linije 27 i 31 , ili da idu Francuskom ili da produže pravo do Tadeuša Košćuškog , pa Dunavskom do okretnice , dok bi trole trebalo ili da se spuštaju postojećom mrežom kroz Dobračinu , ili kao 27 i 31 preko Tadeuša Košćuškog.
 
Mislim da ce trole kroz Dobracinu ici do Dunavske,a sto se tice buseva,mislim da je predvidjeno da Vasina bude samo za vozila koja ce koristiti novi podzemni parking na Studenjaku,tako da ne verujem da ce vise gradski prevoz tu ici.Doduse to nije stopostotno da ce biti,znam da je stavljeno da elektrobusevi idu preko Tadeusa Koscuska,tako da cu se ograditi da je to definitivno.Ako se oslonimo na seme koje su pratile sve tri faze prevoza,mozda ce ipak biti prevoza preko Studentskog Trga.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=391306#p391306:s6n53dm0 je napisao(la):
solecar » 11 Jun 2016 11:45 am[/url]":s6n53dm0]Studentski trg i Trg republike se sele na tu okretnicu , uz (ovo uzeti sa rezervom , jer nisu 100% tačne informacije) , skraćenje 44 do okretnice i ukidanje 32E.

Dorcol ce sad biti povezan sa svim krajevima grada sto autobusom, sto trolejbusom plus postojeci tramvaj.
 
Jos podzemna stanica prigradske zeleznice koja bi povezivala Glavnu zeleznicku i Stanicu dunav sa pancevackim mostom , taj terminus bi bio najvaznije saobracajno cvoriste s obzirom da bi obuhvatao sva 4 prevozna sredstva :D
 
Kao što je već poznato, rade se i dva terminusa, kod Ušća i u bloku 20. Do Ušća će saobraćati linija 27E, a do bloka 20 linije 97, E9 i nova linija sa elektrobusom. Što se tiče Ušća, tu će biti postavljen samo stajališni stub kod skejt parka, a terminus u bloku 20 će izgledati ovako. Autobusi će dolaziti sa Brankovog mosta, pa levo u Milentija Popovića, pa levo pored Hajata do Vladimira Popovića gde će posle levog skretanja ući na terminus sa južne strane. Povratak je istom rutom nazad.

iHONad.jpg
 
Nije lose ali kao da nisu gledali kako se to radi u svjetu plus ako beograd put to bude radio bice to kljakavo
 
Šta je sad linija 97? Nema je ni u jednoj fazi nove mreže linija, koju je izradio Saobraćajni fakultet.
 
Info za 97 sam dobio u Sekretarijatu za saob. mozda je i greška. Meni je lokacija čudna, ako su već odlučili da ce praviti, možda je moglo negde gde ima više mesta, a ne ovde dve tri linije, kod Ušća 1, na nekom trecem mestu jos par linija... Bolje rešenje je da se više linija seku na jednom mestu, bolja povezanost, lakše presedanje. Radovi kreću do kraja meseca, AR gradnja je izvođač.
 
Vrh