Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Неко прави кућу на крову зграде код Хотел Југославије

Screenshot_20220328-164705.jpg
 
Ко им ово дозволи?
Зграда чија је градња у ул. Кнеза Вишеслава преко пута Церак-винограда пре око две године почела без дозволе, забрањена када је дошла у фазу на сликама (са спратом вишка у односу на план) и од тада стоји, наставља се судећи по ауто-мешалици у раду коју сам данас снимио:

IMG-20220328-202308.jpg


IMG-20220328-202118.jpg


IMG-20220328-202212.jpg
 
Ja cu bukvalno da glasam za one koji budu obecali krivicno gonjenje Stojicica i Vesica.. Ovo je strasno sta dopustaju institucije i sta ljudi rade

Sent from my POCO F1 using Tapatalk
нема то везе са њима. Људи заборављају да Србијом уствари управља несвесни и неформални клан-секта шалтеруша и тих "ситних" чиновника. Они и да оће да се такви случајеви реше (значи идемо све надоградње и скарабуџевине у последњих 40+ година под мач) захтева чистке државног апарата на нивоу брат брату, Стаљина
 
Ако већ надограђују старе зграде могли су да скокну до Беча да виде како се то ради на пристојан начин, а не као да се играо приучени зидар без икаквог плана. Овако нешто изгледа заиста варварски. Као да неко намерно хоће да уништи оставштину.

нема то везе са њима. Људи заборављају да Србијом уствари управља несвесни и неформални клан-секта шалтеруша и тих "ситних" чиновника. Они и да оће да се такви случајеви реше (значи идемо све надоградње и скарабуџевине у последњих 40+ година под мач) захтева чистке државног апарата на нивоу брат брату, Стаљина


Лопине које су одговорне за ово што се дешава највише воле ту исту аргументацију коју ти користиш. Такав смо народ, таква је администрација, то су преостали кадрови од жутих, то су преостали кадрови од Слобе... Да се хоће на врху, за годину дана би стала сва дивља градња у Београду. Пекару код студењака је Шапићев ујак зидао а не шалтеруше сигурно, куће на Савском насипу су Томини синови правили а не ситни чиновници... и тако пута 1000...

Ја сам био веома критичан према претходној власти, али рецимо у периоду покојног градоначелних Ненада Богдановића, Беогад је ипак почиња да добија неки ред, киосци су се уклањали и рушили (па су тада радикали просипали лажну бригу за јадан народ који ту ради као да пекара не може да ради ван киоска), није било толико наказних надоградњи као сада. Било је изузетака, али општи тренд је ишао на боље. Сада као да се уништава намерно центар града зарад Београда на води... да не говорим да ван центра зида ко шта хоће...
 
Није реституција, зграда је власништво амбасаде неке афричке земље.

Zgrada je vlasništvo ambasade Gvineje, a njoj je poklonjena šezdesetih nakon što je posle drugog svetskog rada nacionalizovana. Inače, to je Bajlonijeva kuća.

Ne znam što se ne dogovore i Dipos ne preuzme vilu, sredi je i dozvoli korišćenje Ambasadi na 30 godina npr.
 
Писало се о овоме на неколико портала пре пар година. Код нас је забележено да је изграђено преко 700 000 објеката на дивље а купци тих станова немају појма шта купују. Неодржавана и запуштена стара зграда, фасада већ у фази распадања и на све то дође мајмун из неких пичковаца и набије свој чардак. Ужас! Извињавам се за псовку, али морао сам. Ово ме је иживцирало.
 
Novogradnja u Bežaniji. Iz nekog razloga,niko od malobrojnih useljenih stanara ne parkira u podzemnoj garaži.

A evo neko se dosetio da obeleži javni parking i da stavi stubić. Fantastično.
 

Prilozi

  • IMG_20220417_144311_copy_1600x901_1.jpg
    IMG_20220417_144311_copy_1600x901_1.jpg
    241,8 KB · Pregleda: 207
  • IMG_20220417_144317_copy_1600x901_1.jpg
    IMG_20220417_144317_copy_1600x901_1.jpg
    202,4 KB · Pregleda: 204
A pa to ti je standarna praksa širom zemlje. Neće da parkiraju u garaži jer garaže se prodaju zasebno i koštaju boga oca sada (kao i sve ostalo).
I onda se u svakoj novoizgrađenoj zgradi nađe par smradova koji ne bi da plaćaju garažu jer ko vele imaju ispred ulicu i trotoare i zelenilo da na njih parkiraju.
 
Sto je najgore, investitor je uslovljavao kupovinu garažnog mesta. Tako da svi stanari imaju po najmanje 1 garažno mesto.
 
Verovatno žele da izdaju svoje mesto u garaži a da oni svoja vozila parkiraju ovde. Ili možda neki stan ima više od jednog automobila.
Ma sve će Srbi da urade samo da ućare ili zeznu nešto/nekog.
 
ту се крије и тајна како решити. У овој земљи је могуће увести најјаче стандарде света, кад би се неко усудио да људе тотално окрене једне против других. Рецимо колективним кажњавањем целе зграде, или још боље, краја. Воли Србо да ућари, али не воли кад му неко други ућари. Дакле, ако ућари, држава ће му ућарити рецимо оно типа 100 пута више, онако реда ради да буде хардкор висок пошто нам фали тога.
 
Paaa, kad smo kod toga, evo jutros čitam ovu vest...


I mada ne bih to radio za dostavna vozila (jer realno nisu oni krivi a i u Beogradu stvarno nema gde kombi da stane), ozbiljno razmišljam šta bi bilo kada bi se kod nas uveo ovakav sistem za prijavljivanje bahato parkiranih automobila.
 
Било би јако весело, кренуле би да ничу нелегалне спрат-гараже, мада то и није страшно пошто је град очигледно невољан или неспособан да их направи (када у сваком делу града буде била гаражетина од 1000 места која опслужује круг полупречника 500м, + мање гараже у истој тој зони, е тад ће проблем бити решен заувијек и у вијекове вијекова). Само би кола нестала са улица.

Само, постоји проблем: аутоматско губљење избора. Још једна победа за поворнике апсолутизма...
 
Aplikacije za prijavu su veoma interesantne, mada za uporne verujem i lako osporive na sudu.

Bilo bi dobro da makar izadju na teren za prijave, a kod nas ni to ne rade.
 
Vrh