Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Ta zgrada je zapravo u Južnom bulevaru 128. Stanovi su više puta prodavani i nije bila do kraja završena, a kupci su napravili ove skarabuđevine da bi sebi nadinadili štetu kroz kvadrate...
 
Мора се направити некаква фондација која ће овакве случајеве да уклања по ултрахитним (правно-бирократски услови решени за мање од месец дана) поступцима
 
zna li neko šta se dešava sa stanarima iz Vidovdanske...? oko njihove zgrade se i dalje prave kanjončine a gradilište koje je srušilo njihovu zgradu je i dalje zatvoreno...

ECA2939C-B644-4286-9691-F95F0E16BDC9.jpeg
A5BEFE1E-BB97-46DA-8E9B-3B2160F5210A.jpeg



evo još par divljaštija iz okoline da se ne bace

386B8BB8-1DBC-4C95-8CA8-72E26DA3CFFD.jpeg
0507F446-F399-4060-9B49-2B15462095A6.jpeg
 
Favela...:cry:
Znam da ću zvučati okrutno, ali ovog čoveka mi nije uopšte žao. Taj očigledno voli da bude automazohista, čim mu zid stoji četri godine, sa spoljne strane prozora. Ako ništa drugo, ja bih barem sam srušio taj zid, kako god znam i umem, pošto bi mi smetao.
 
Pa šta ako ima. Da li to znači da ako sad dođe neko i samoinicijativno mi zazida sve prozore, i onda se useli u taj objekat, ja ne smem ništa da diram, da ne bih ugrozio onog koji je prvobitno ugrozio mene.
 
Pa tako ispada, vidiš da ona baraka kod sakure još stoji. Svakako ako je nelegalno sagradjeno mora s euzeti pravda u svoje ruke.
 
Bilo nešto legalno ili ne, da mi zazida prozor, ostalo bi bez zida, pa nek se posle žali kome hoće i nek me tuži za šta hoće.
 
Пола ствари на које се жалимо се не би дешавало да већина људи има такав менталитет. Ми имамо бизаран, кукавички менталитет толеранције зла који је 99% проблема у нашем друштву, од криминала до урбанистичког хаоса.
 
Baš sam pre neki dan prolazio ovuda, jedino što bi moglo malo da ublaži ovaj utisak da je meteor pao jeste da se izgradi zgrada između južnog bulevara i ovog slepog zida pa da se zamaskira malo
 
Који је више ђаво са овим депресивним најтамнијим нијансама сиве??
 
Ali je ucrnjena. Pogledaj render. Bez ciglice na renderu™ vs tamo braon u realnosti. I crno sve oko njih.

Samo imbecil moze da projektuje/oboji nesto ovako.


Da na trenutak stavimo estetiku po strani i zamislimo da je ova zgrada sama za sebe i da zanemarimo njeno okruzenje... graditi ovakvu zgradu svu u crnom, u podrucju koje postaje tropska klima i gde 6 meseci godisnje temperatura ne pada ispod 30 stepeni a 35 je vec uveliko novi standard... je bolest mozga.

I investitor i peojektanti i arhitekta i kupci treba da se overe.
 
Samo bi se bu**** overavala zbog ovoga. Protiv ove sive nemam ništa, iako se slažem sa konstatacijom za boju i klimu, u šta sam imao prilike da se lično uverim. Do pre 5 - 10 godina, dovoljno je bilo da posadim seme u saksiju tokom jeseni, i na proleće mi nikne, dok danas maltene ništa neće da nikne, tako da sam došao u situaciju da moram da radim stratifikaciju u frižideru, kao da živim u ekvatorijalnom pojasu.

Što se tiče ove braon nijanse, izgleda kao korten. Ja da sam na mestu nekog od kupaca, ne bih plaćao ni centa više, zato što ovo nije ono što je predstavljeno.

Sa druge strane, šta se moglo očekivati kada je ovo Vračar, i gde jedino može da pomogne neka prirodna katastrofa koja ga resetovala na nulu, pa da se sve krene iz početka, al' kako treba. Trenutno stanje je takvo, da sve i da su do jedne zgrade, u 100% beloj, bez staklenih zidova terasa i sl. , teško da bi nešto pomoglo, zato što su ulice takve da, ne da nema mesta za parkiranje, nego maltene nemaš mesta ni običan žbun da udeneš. Par parkova i po koja ulica sa drvoredom, više liče na statističku grešku, negop na nešto normalno. A čak i to drveće koje je poput fatamorgane, kada ga ugledaš, više liči na "žali bože prostora koji zauzima", nego na neko normalno drvo. Čak i ovaj trend sa sadnjom najjeftinijeg materijala, poput kiselog drveta / ruja i sl. , ne doprinosi nekoj svetloj budućnosti.​
 
Meни су овакве доминантне тамне површине фасада кичерица ала Гранд парада/ЈК. И мислим да ову механичарску радионицу или аутоперионицу на самом ћошку неће дирати наредних 10 година, па ће ова тама доминирати овом раскрсницом.
 
Boja je jedna stvar, a to sto je podignut nabudzeni soliter na ovom mestu je druga.
 
Ипак ово није зграда замишљена као солитер, већ стандардна зграда у низу каквих има брдо по Врачару. Проблем је што су суседни плацеви нижи објекти који ко зна када ће бити уклоњени.
 
Можда би ваљало повећати минималну границу за величину плаца што би условило откуп више плацева за новоградњу. Откуп целих блокова је свакако најбоље решење, али ретко који инвеститор се одлучује на такав потез.
 
Vrh