SRBO
Advanced
"На сву срећу ја тих проблема немам. У чварке!"
Zna li neko šta se dešava, da li zaista imaju sve dozvole? Na koje načine možemo da se usprotivimo ovom siledžijstvu? Unapred hvala!
Na ovoj istoj lokaciji je isto bio neki spor sa ''baštom'' kafića pre par godina, jel tako?Protest zbog bašte kafića
Stanari zgrada u Bulevaru Kralja Aleksandra 241-243 u beogradskoj opštini Zvezdara protestovali su danas što je ugostiteljski objekat počeo da postavlja baštu na zelenu površinu.fonet.rs
Prošle godine stanari su protestvovali, a kad su uspeli da ih oteraju, zasadili su tri borića na sredini.
Ali time su im samo smanjili površinu za baštu, ali ne i skroz obeshrabrili.
Ko zna s kim si ti to pričao. Jutros sam prošla tuda na putu za posao. Bašta otprilike 5x 8m sa sve ogradom postavljena je preko trave (metalna rešetka, sa moje gornje slike, na nogarima od 20cm). Preko valjda idu daske.Zatekao sam se juče sasvim slučajno tamo. Čovek koji je pričao sa stanarima kaže da je sin nove vlasnice kafića i da prošli put oni koji su ppostavljali baštu kafića nisu sačekali da prikupe svu potrebnu papirologiju. Takođe je spomenuo i da tu nikada nije ništa raslo, da trava nikada nije rasla jer joj smeta to što je u senci okolnih stabala i da je on kupio sadnice i dobio dozvolu Zelenila da sadi, te da poziva komšije da mu se priodruže u sadnji. A takođe je spomenuo i da će zasaditi novu travu, da ima i to spremno, u vidu semena.
I dalje ostaje pitanje, gde je nestao beli kamen koji je bio prisutan u tim otvorima oko stabala, odmah po završetku rekonstrukcije?И даље су отпаци на Тргу Републике у - свим - несрећно решеним рупама уз дрвеће дуж стајалишта градских аутобуса; отпаци нису нови, види се да се дуго не чисти:
Sekretarijatu za saobraćaj obavezno. za parking servis ne znam da li su oni nadležni ili imaju bilo koju ingerenciju za tako nešto.Ima gomila mesta po gradu gde bi ih trebalo posaditi ali ne znam kome treba da se piše predlog..?