Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=366307#p366307:3hbwiom3 je napisao(la):
dove » 11 Jan 2016 14:33[/url]":3hbwiom3]Cerak Viinogradi GAGA MOTORS vlasnik, nase zemlje sin, neki proslavljeni automobilista, valjada, dakle zasluzan gradjanin, je*******ivetar

covek krenuo pre desetak godina, uzurpirao plac 35x75m, ogradio logoraskom ogradom, sagradio i poceo biznis...

Žalosno. Nije nikada trošio vreme na čitanje Beobuild-a, možda bi tada on imao savesti da ne gradi ovako nešto?
Sada će to verovatno biti legalizovano, i objekat i delatnost na tom mestu. Njih zbunjuje toliko zeleno prostranstvo, misle da su na seoskoj periferiji uz odličan prometan put i onda krenu da grade. Verovatno je često prolazio tuda kada je išao u zavičaj i video da je tu prometna ulica.
Ceo taj deo grada je u tom Šumadijskom duhu, oseća se neki put miris iz okolnih pečenjara, a i po "arhitekturi" i boji novih zgrada u zadnjih 16 god u ovom delu grada.
 
Pa nedaleko odatle, blizu pijace i čuvenih kamiona kupusara su turbo privrednici iz devedesetih betoniranu pešačku stazu kroz park pretvorili u ulicu ušorenih kuća sa lokalima, jezivo. U Rakovici (mada ovo gore nije Rakovica, ali sve ovo što ja navodim jeste) investitori većine komercijalnih stanogradnji su osobe iz kriminalnog miljea. Sve likovi sa dosijeima. Ima i jedan izuzetak, kod mene u naselju je mimo propisa i DUPa jedan gospodin koji je sada opozicioni lider je sagradio mini stambeni blok četvorospratnica. Tad je bio vlast.
 
nije prijatelju (bruseni dragulju), gresis.
Glup sam.
No, umesto da i glupom coveku objasnis, kad te vec pita, ti si izabrao da nahranis svoj ego.
 
Brate zašto dramiš bezveze i teraš me da oftopikujem, get over it.
 
Ne nije Cernobilj ako ste to prvo pomislili, godina je 2016. lokacija popularna Susara Vreoci Lazarevac...bilo je vise tema za ovu sliku...prenesi po zelji.
 
Zgrada na bulevaru u kojoj je poginuo radnik stoji netaknuta, sprat viška je tu, debela veza očigledno.
 
U peckoj ulici dodju zapecate gradiliste sutradan zidaju kao da se nista nije desilo
Ako je zagorka panic rekla da ce da ruse to ce na kukovo ljeto desiti
 
20160219_114719.jpg
 
Fotografija novogradnje iz neke ulice ispod Crvenog Krsta. Cela fasada od pune fasadne cigle( vidi se da se nije štedelo) bez oslonca sa donje strane, samo je pitanje vremena kada će cigle početi da padaju po ljudima. :violina:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=372650#p372650:142gxruj je napisao(la):
direktor » Pon Feb 22, 2016 1:43 am[/url]":142gxruj]
20160219_114719.jpg
Meni samo nije jasno, kako kad vec rade nadogradnju ne usklade samo raspored i velicinu porzora sa postojecim delom :o

I kad su vec omogucili investitoru dobru zaradu, bar sredjivanje fasade mogli da iskukaju kao protivcinidbu
 
Protivčinidba je verovatno otišla u džrpove pojedinaca, a grad i urbanizam ko hebe..

Ionako će nam grad biti zatrpan djubretom ako se ovako nastavi, pa zgrade niko neće ni primećivati.
 
Ova nadogradnja je bar izjednacila visinsku razliku izmedju 2 zgrade sto je inace retko slucaj.
Ali opet je kriminalno sto novi prozori nisu u produzetku starih i sto je fasada ostala u blokovima.
 
20160225_122436.jpg


20160225_121412.jpg


dobricina Ove druge mi je bas zao bila je to lijepa zgrada :bash:
 
Bila je ovde skoro slika nove zgrade na uglu Branka Karsmanovića i Kajmakčalanske na Krstu. Zgrada je lepa ali da li neko zna kako je moguće da od ostalih zgrada na raskrsnici, dve imaju po 3 sprata, jedna 4 i ova nova sad 7,8? Zar ne bi trebalo da budu bar slične spratnosti? Ulica uska, nema mesta proširenju, ni većem parkingu. Slična situacija i par metara dalje na uglu Žičke i Golubačke gde su sve nove zgrade iste spratnosti samo 2 najnovije po 7,8 spratova? Zar nije neki limit tu 6+1?
Još gora situacija malo niže kod Đeram pijace, na uglu Žarka Karabiberovića i Đakovačke gde je nikla neka uska viša od svih zgrada.
Dal neko zna jel ovo divlje, neke dozvole preko veze ili kako ?
 
Ne dobijaju se dozvole preko veze nego preko koverte sa parama. Svuda u svetu bi urbanista dobio otkaz i pre nego što pomisli da tako nešto odobri jedino.
 
Naravno da su divlje ova kod djerma se provlacila i po novinama mislim da je zorana ozakonila
 
Hvala na ružnim vestima :) Ali ovo kod Đerma je na Zvezdari, tu je DS, ne Zoranini na vlasti? Ne može ništa se uradi jel? Sem naravno da ko na Divljem Zapadu uzmemo zakon u svoje ruke, vala je to poštenije od ovog cirkusa ovde.
Kad bi mogli bar javno da se objave imena likova koji ovo potpisuju sto reče astrodule gore...
 
Pomenuta zgrada ima ukupno 8 spratova, da li je to u okviru zakona Srbije? Bio sam ubeđen da je spratnost zgrada za stanovanje u nadležnosti lokalne samouprave a ne republike...
Elem, evo i današnje slike da potkrepim o čemu pričam. Pomenuta zgrada ima 8 spratova, zar nije max 6+1? Ako jeste, gde je komunalna policija? Sem što ima veću spratnost od svega okolo zgrada je neizbrisivo ruglo čitavog kraja, jer ako se tu usele stanari ko će ikad to da ruši.
 
Rekoh ti da je bilo u novostima clanak gdje predsjednik opstine zvezdara edip serifov objasnjava da je opstina sve pokusala ali bezuspjesno .
Opstine su nadlezne do 800 mkv objekte
grad preko toga .
To je bila zgrada od 3 sprata taj je prije pokusavao da nadogradi vise puta pa su mu rusili .
A onda su dosli snjs i ozakonjenje
Meni su nejasni ljudi koji ce tu da kupe nesto .
 
I koji su kriterijumi za odlučivanje republike za preko 800m2, kako im se ćefne ili...
Evo i drugog primera o kome sam govorio. U pitanje je lepa zgrada, spoljašnost za pohvalu i želju da se što više gradi ovakvih fasada. Da li je isti investitor ili su videli od one na uglu Stanislava Sremčevića i Vojsilava Iliča kod ATŠ-a, ali dobro je da je zadnjih par fasada u kraju u ovom stilu. Međutim to ne znači da zgrada treba samo zato dobiti dozvolu da bude viša od okolnih. U celoj Kajmakčalanskoj su sve zgrade u nizu do max 5 spratova a ova 7. KAKO ?!?!
 
Vrh