Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

I sad prijaviti komunalnoj inspekciji policiji da im naplate kaznu sto se naravno nece desiti

Ali kako dokazati da su bas oni lepili, a ne opozicija u cilju da ih "osramoti" …?
Stvarno su st***....

Nema sta da se dokazuje, oni su potpisani, a ako im je neko zloupotrebio ime nek ga posle tuze.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=377956#p377956:mejaytru je napisao(la):
Гага » 26 Мар 2016 12:10 am[/url]":mejaytru]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=377823#p377823:mejaytru je napisao(la):
direktor » 25 Мар 2016 01:37 am[/url]":mejaytru]
20160324_141603.jpg
Па они као срушише стаклену башту коју је држао кум од Чеде Прашка.

Изгледа да нема само Чеда кума...сјаши Курта да узјаше Мурта... :violina:

Zida kao da ne preti rušenje
K. MALEŠEVIĆ | 02. april 2016. 17:47 | Komentara: 0

Investitor gradi uprkos rešenju o prekidu. Reagovalo i Ministarstvo, čeka se odluka o rušenju objekta u Mirijevu

bg-gradnja01-3103201_620x0.jpg

NELEGALNA gradnja uzela je maha u Mirijevu! Izgradnja stambene zgrade u Ulici Mihaila Bulgakova kod broja 10a stigla je do četvrtog sprata iako investitor za ovaj objekat nema građevinsku dozvolu. Građevinska inspekcija Opštine Zvezdara krajem marta zapečatila je gradilište nakon izvršenog uviđaja, ali su radovi na njemu ipak nastavljeni.

Iza useljenih stambenih zgrada radovi na izgradnji novog objekata u Mirijevu ozbiljno su uznapredovali. Izostala je i "lična karta" građevine, pa ni ime investitora ni izvođač radova nisu poznati opštinskoj inspekciji.

- Za ovaj objekat nije izdata građevinska dozvola u Opštini Zvezdara - potvrđuju iz opštinske inspekcije.

- Građevinski inspektor je po prijavi izvršio uviđaj 23. marta 2016. godine. Kako se investitor na poziv inspektora nije odazvao, sačinjen je zapisnik i doneto rešenje o zatvaranju gradilišta i rešenje o uklanjanju na N. N. lice. Stavljena je traka na gradilište. Prilikom uviđaja 31. marta utvrđeno je da su nastavljeni radovi na izgradnji.

Poslednjeg dana marta reporteri "Novosti" takođe su posetili gradilište, na kome su zatekli radnike, ali ne i istaknuto rešenje o uklanjanju. Radnici nisu želeli ništa da komentarišu ni o izgradnji ni o investitoru, ali je on meštanima dobro poznat.

- Zna se ko je investitor, jer ovo nije njegova prva zgrada u ovom delu naselja. Očigledno da se ne plaši ni zakona ni inspekcije. Radnici rade po ceo dan, ne možemo prozor da otvorimo od njih - komentariše sugrađanka iz susedne zgrade broj 8.

O nelegalnoj gradnji obaveštena je i inspekcija Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Pomoćnik ministra Aleksandar Simić potvrdio je za medije da će u slučaju ovog objekta biti ispoštovana sva zakonska procedura i da će se uskoro doneti odluka o rušenju zgrade.

NELEGALNI SPRATOVI?

MEŠTANI okolnih useljenih zgrada potvrđuju da znaju ko je investitor jer su od njega i sami kupili svoje stanove.

- Imamo muku sada sa našim stanom da ga legalizujemo. Kada smo kupili stan ispostavilo se da je investitor imao građevinsku dozvolu za izgradnju samo dva sprata, a mi živimo na trećem i iznad nas ima i potkrovlje - ozlojeđen je stanovnik susedne zgrade, koji nije želeo da bude imenovan.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... ti-rusenje

ovo govori koji smo mi bantrusta na kraju nece biti nista kao i sa ovima kod djeram pijace st*** jedna

Dok ne naprave sistem da uhapse i procesuiraju sve koji se zateknu na ilegalnom gradilustu i pritom trajno konfiskuju sve masine i gradjevinsku opremu i vozila trajno, ovakve kombinacije ce se desavati stalno. Nekome to ne odgovara i zato se ne uvodi sistem ili se postojeci obesmisli. Tako je u svim delovima naseg drustva.

Danas, pesimista.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Кенеди се проширио на зелену површину и отворио башту.

20160405_172624_zpsf0mzc4rd.jpg

Jel to park jel prijavljena ta bahatost koja je tacna lokacija

Ugao Dzona Kenedija i Bulevara N. Tesle.
Naravno da je javna povrsina. Kafic je poznat policiji poodavno vec.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=375578#p375578:2nv1jok9 je napisao(la):
Earthmoving » 11 Mar 2016 06:34 pm[/url]":2nv1jok9]Bila je ovde skoro slika nove zgrade na uglu Branka Karsmanovića i Kajmakčalanske na Krstu. Zgrada je lepa ali da li neko zna kako je moguće da od ostalih zgrada na raskrsnici, dve imaju po 3 sprata, jedna 4 i ova nova sad 7,8? Zar ne bi trebalo da budu bar slične spratnosti? Ulica uska, nema mesta proširenju, ni većem parkingu. Slična situacija i par metara dalje na uglu Žičke i Golubačke gde su sve nove zgrade iste spratnosti samo 2 najnovije po 7,8 spratova? Zar nije neki limit tu 6+1?
Još gora situacija malo niže kod Đeram pijace, na uglu Žarka Karabiberovića i Đakovačke gde je nikla neka uska viša od svih zgrada.
Dal neko zna jel ovo divlje, neke dozvole preko veze ili kako ?

Ta zgrada po projektu i tabli koja se nalazila ispred ghradilišta je trebala da ima 4 sprata, bez potkrovlja. Izgrađeno je 7 spratova, podneo sam prijavu preko Beokoma, naravno da se ništa nije desilo, i objekat je sazidan.
Skoro svi novosazidani objekti na Zvezdari su nelegalno prošireni, nekoliko puta sam pokušo da utičem na nelegalnu gradnu, tako što sam više puta prijavljivao nadležnim, ali u pitanju je korupcija velikih razmera, nasleđena od prethodne vlasti, a danas samo još uveličana, verovatno. Niko od nadležnih koji ne rade svoj posao ne mogu da odgovaraju, pa zato rado prihvataju ponude investitora i ulaze u kriminalne vode, jer tako više profitiraju, a za nas ostale i urbanizam ih zabole. Ukoliko se dobro nakradu, kupiće stan svojoj deci u nekoj zemlji gde je društvo uređenije.
Obzirom da oni drže i medije, nečemo u skorije vreme imati neku instraživačku priču o tome kako to da svaki novosazidani objekat krži zakon, a nadležni ne mogu ništa, a primaju plate.... Takvo istraživanje naravno nije moguće u ovoj korumpiranoj sredini.

Meni samo nisu jasni ljudi koji kupuju nelegalne stanove bez papira itd pa onda godinama nemogu da se uknjize itd

Почупали осушено и засадили нове. Чак и жива ограда ка Џона Кенедија.

20160408_165455_zpsquandfh3.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=380370#p380370:2z34q183 je napisao(la):
Bulbulderac17 » Ned Apr 10, 2016 3:42 pm[/url]":2z34q183]
9556714512d99308b4a56d21e60d2a87.jpg
400ed7086433b9bbd03e992fe4ff3885.jpg

Sve jersey bariere na zrenjaninskom putu su oblepljene politickim plakatima SNS-a, ne znam samo kako ih nije mrzelo i kako nisu svesni da su ovime ugrozili i svoju bezbednost i bezbednost ostalih ucesnika u saobracaju, mada ideali i novac su cudo.

Moze linse ovo prijaviti mislim da je bolje da su ih platili da ove barijere operu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mozda nije za ovu temu mozda je i za malogradjanstvinu ali da prenesem i ovde.

Edit: mala dopuna sa ovim u vezi

http://www.blic.rs/vesti/politika/m...edao-radnike-privatne-firme-jer-su-se/bxjr93s

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=380257#p380257:u0y7g0v7 je napisao(la):
Bulevarac » 10 Apr 2016, 00:27[/url]":u0y7g0v7]
LHaihkm.jpg
Ovo ludilo nije viđeno od 90-tih kada su na zgrade od 2 sparata nadziđivali za još 4 - 5 spratova

Ovo u bileckoj je strasno pogotovo balkoni idalje mi nije jasno sta ljudi imaju u glavi kad kupuju stan
Vise se trude kad kupuju par kila paradaiza obidju 5 pijaca a stan prvu sklepotinu

Turska ambasada. Ne znam gde da stavim ovu budalu, pa sam izabrao ovu temu. Lik silikonira sims, jednom rukom se drži za zid, drugom radi. Na visini od 6 metara...

Vojvode Stepe. Inox ponosito šljašti (levo), izlazeće sunce rađa dva zelena meseca (desno). Na kakvim opijatima je bila duša koja je ovo smislila?

Vrh