Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Na parking mestu za osobe sa invaliditetom (iza NBS) čovek napravio baštu u sred Beograda "dr" Malog, Vesića...
zc8hRZU.jpg

Гаража-прилепак на Цераку, зграда се налази у ул. Партизанских вода, уз Ибарску магистралу близу раскрснице за Беле воде, на врата је још ставио знак "Забрањено паркирање" (!):

image4372.jpg

image4373.jpg

image4374.jpg

Сењак, напуштена дивља градња поред степеништа из Васе Пелагића у Кабларску улицу, испод железничког надвожњака који се продужава у мост преко Сајма и Саве:

image4349.jpg

image4350.jpg

Кажу да је ово зграда некадашње школе, у Радничкој улици, Чукаричка падина, тачно преко пута продајних салона за возила Мини и БМВ:
image4366.jpg

image4367.jpg

Bulevarac":55up5z2s je napisao(la):
Na parking mestu za osobe sa invaliditetom (iza NBS) čovek napravio baštu u sred Beograda "dr" Malog, Vesića...
zc8hRZU.jpg
mozda je invalid iz zgrade otvorio kafic,prodao kola i pokrenuo privatni biznis:)))mogli su bar znak da iseku da ne posumnjamo:))))a i basta je toliko zahtevna,kapiram da je celu unesu kad pocne kisha,sa sve postojem:))))to ima samo kod nas!!!

Emisija Lični stav added 2 new photos.

Nakon obajvljivanja naše fotografije gde se videlo kako je kafić napravio baštu na parking mestu za osobe sa invaliditetom, pokrenula se akcija uklanjanja bašte i, evo, uspelo je! Zahvaljujem se "Beokom servisu"!

Насеље Церак-виногради на Чукарици - где су слике у новинама и репортаже у тв-вестима, уз позивање на безбедност, сигурност и права грађана, хигијену, одговорност, градске службе, комуналне услуге и предузећа, НВО за ово и оно, упозорења на опасност по децу, могућност заразе, како да приђу инвалиди, да не упадну кучићи ... ?
Овако је месецима, са све више контејнера.

image4408.jpg

Prema saznanjima sa jednog drugog mesta, pre par dana porušen je vrhunski spomenik industrijske arhitekture i vredno delo arhitekte rodonačelnika modernog pravca kod nas, Jana Dubovija. U pitanju je bila fabrika avionskih motora Vlajkovića i komp., koja je sve do nedavno preživela rat, bombardovanja i sve vlasničke transformacije, da bi, bila sravnjena sa zemljom u naše doba.

Da li smo mi toliko bez ikakve svesti o potrebi očuvanja spomenika arhitekture? Bojim se da jesmo...

Današnji izgled lokacije:

11421509_10205131396978675_994686450_n.jpg

11354995_10205131397698693_529036350_n.jpg

Fotografija objekta:

radza_Fabrika-avionskih-motora.jpg

Ужас!
Зар није била под заштитом?
:bash: :bash: :bash:

A тек ко зна колико је старих, историјски вредних машина, уређаја и примерака производа заједно с таквим зградама уништено и кроз отпаде отишло у топионице - уместо у музеје ... !

Зрели народи се цене и по томе што у сваком времену и под свим околностима умеју да буду мудри и мисле на будућност.

@Ммилованпм, хвала за обавештење, ово је стварно невиђени криминал. Ако можеш сазнај ко је ово урадио.
Не би било лоше да ову вест објавиш и на теми "Споменици".

Ово би требало и неки од медија да пренесу. Пантографе ајде јави твојим колегама да обиђу ово и сазнају мало више података, ко, шта, зашто, због чега,...

Јавићу. Али јасно је како и због чега. Инвеститор ту по дефиницији није крив - мада је некултурна ст***, али не постоји закон против некултурне стоке - неко у некој надлежној институцији није препознао значај зграде и... Да парафразирам: Не може храст да заустави коридор.
Ј... вас коридор.

Ono kad pohvališ nečiji post posle čitanja samo prvog dela, a kad pročitaš ostatak nadješ nešto sa čim se uopšte ne slažeš.
Poseći ko zna koliko stabala da bi se napravila obilaznica oko jednog... no da ne dužim previše u off.

Пантограф":1yhud2z0 je napisao(la):
Инвеститор ту по дефиницији није крив - неко у некој надлежној институцији није препознао значај зграде и
Или је коверта разменила руке.

tragac":1ptl7j0v je napisao(la):
Ono kad pohvališ nečiji post posle čitanja samo prvog dela, a kad pročitaš ostatak nadješ nešto sa čim se uopšte ne slažeš.
Poseći ko zna koliko stabala da bi se napravila obilaznica oko jednog... no da ne dužim previše u off.

Похвалио и ја тебе - зарад реципроцитета. Ал` 600 година је 600 година, много бре!

Ja toliko **zdim kad vidim neke stare gradjevinske objekte da nestaju. Čak i udžerice, a fabričke hale da ne pominjem. POGOTOVU na mojoj opštini koja je sa kulturnim nasledjem jako tanka. Samo Novi Beograd ima manje zgrada podignutih bilo kada pre 1941. od Rakovice

...а нешто ми се јавља да би предратна зграда Икаруса на Новом Београду ускоро такође могла да нестане.

Сада још постојећа управна зграда Икаруса у Грамшијевој улици припада Новом Београду, а раније је Икарус био у Земуну.

А ко би могао да буде тај који ће ову зграду да уклони ?
https://www.google.rs/maps/@44.832406,2 ... 6656?hl=sr

Чуо сам недавно да ту негде - Грамшијева, Мегатренд, тај крај - треба да се гради некакав стамбени комплекс. А богами, та зградица са Икаром који пада ми је онда високо на листи за одстрел.

Šta god da je Megatrend nema veye sa time jer je okružen višespratnicama Konkretno, izmedju MTD i Ikarusa je novija zgrada, koliko znam u pitanju su subvencionisani stanovi za niže činovnike (prosvetari, zdravstveni radnici i sl, šema od pre 15ak godina).
U tom kraju prostora, osim na mestu same Ikarusove zgrade uopšte ni nema. Osim da možda ruše terene prekoputa.

Vrh