Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

NNdogradnja vidljiva iz ulice kralja milana
dsc06896.jpg
 
Ја овде видим две надоградње: једну дворишну и другу у Краља Милутина, поред будућег пословног центра на раскрсници са Краља Милана. И обе су, по мени, пример како надзиђивање (тамо где је дозвољено) треба да изгледа. Поштује регулациону линију и изглед зграде. Не видим зашто је овај пример стављен у рубрику "Ко им ово дозволи?"

А да, сад видим и ову иза која се још зида и која би требало да је у Његошевој. Међутим, мислим да је и она у складу са регулационом линијом.

Директоре, можеш ли да нам објасниш у чему је проблем?
 
dsc06970.jpg

Farba covjek stolariju alu po svom ukusu moglo je biti i roze dimitrijala inace jedna od boljih zgrada
Sizif divljina nadogradnje uslikacu iz drugih uglova ako bude moglo
 
Ја на оној горе слици (Краља Милана) не видим ниједну зграду која није дограђена....лепше или ружније...
 
Овај новокомпоновани дворац је подигнут пре неколико година на једној пољани између Железника и ничега. Из (не)обавештених извора сазнајемо да је ктитор један старији повратник из Аустрије, који је деценијама желео баш овакву кућу, у коју би се сместио са својом многобројном породицом...

dvr-1.jpg


dvr-2.jpg
 
Ne znam kako I zasto,da je kuca zavrsena I da nije u pitanju ocajni PVC vec drvo meni bi se svidjala kucica.Mozda jer imam mini verziju iste samo sto je gradjena 80tih I prekrivena je belom fasadnom ciglom,a na tornjicu ima mesto za teleskop.
 
О, Исусе!

ПС И баш ме занима како треба да изгледа кад буде завршено...
 
Ruska verzija samo kvalitetnija gradnja
builtacastle001-16.jpg

builtacastle001-25.jpg

builtacastle001-29.jpg

builtacastle001-20.jpg

This castle in the village not far from Tolyatti seems to be some 3D picture or illusion but it’s more than real. One of the local villagers just realized his dream – built this castle and called it in the name of his father – “Garibaldi”.
http://englishrussia.com/
 
Hvala direktore, na ovom sajtu covek stvarno svasta vidi i nauci. Ovo je izgleda inspirisano crtanim filmovima, Diznilendom, i mozda ponekim stripom. I nevidjeno "dobro" je selo u okolinu koja je vrlo rusticna i "realna"... :bash:
 
Поново Железник, ул. Стјепана Супанца: викендица на вр' стамбене зграде! После напорне радне недеље, само пар степеника до релаксације. Погледајте и фасаду зграде, кућни савет канда воли Хундертвасера?

hut-1.jpg


hut-2.jpg


hut-3.jpg
 
Понекад се језиво тешко уздржати од псовања. Ово је стварно СТРАШНО.
 
Zapravo, nije strašna nadgradnja koliko činjenica da ovakve pojave više nikome ne smetaju. "Snašao se čovek" je ovde postalo univerzalno opravdanje za sve.
 
Па ово баш и није викендица, кад се гледа са стране на трећој слици. Баш ме интересује шта су рекли станари ове зграде на ово "грађевинско ремек дело".
 
Гага":12mt38hx je napisao(la):
Па ово баш и није викендица, кад се гледа са стране на трећој слици. Баш ме интересује шта су рекли станари ове зграде на ово "грађевинско ремек дело".

Pa verovatno su rekli ``hvala Bogu da vise ne smara onaj komsija sa treceg sprata sto mu posle svakog pljuska ili snega prokisne u stan. :laugh:

Salu na stranu, ali mnoge stvari kod nas su posledica ne postojanja sistemskih resenja. Nije realno ocekivati da svako prepozna dobru arhitekturu i sta se uklapa sa cime. To je jednako uzaludno kao i ocekivati da svi prepoznaju lepu sliku, ili kvalitetnu muziku.
Zato i postoje pravila, zakoni i institucije. Ili bi trebalo da postoje ? :?
 
Гаго, колико сам успео да сазнам бар једним делом су били веома љути, али мислим да из тога нису произашли никакви конкретни кораци. Овај кућерак (намерно користим еуфемизме) је настао негде почетком-средином двехиљадитих. Иначе је цео тај блок невероватно унакажен сличним захватима и запуштен, а некада је био пристојно место за живот, рај за клинце јер има веома простран парк који је такође доста пропао. Не верујем да је много радничких насеља (а Железник је управо то - ово су станови за раднике "Лоле", грађени '60-тих) било на истоку или западу Европе усрећено таквим зеленилом и парком...и да не спомињем онај магични израз, "заузетост парцеле" :mrgreen:

blok-x.jpg
 
Ima slicnih situacija i na Zvezdari.Kako to rese?Daju celoj zgradi dozvolu za nadogradnju pa se iznivelise ta grozota da ne strci i onda je kao sve u redu...
 
Firebird-011 slikaj ako stignes crvene zgrade kod poste u Zelezniku...to je vec nesto posebno :)

Inace je naselje Zeleznik POTPUNO devastirano sa divljim nadogradnjama i dogradnjama...TUGA...
 
Zex, merkam te odvratne budževine već neko vreme, tražim najbolji ugao. Biće uskoro. Železnik je enciklopedija šizofrenih nadgradnji, ali mene je više pogodilo ono što se dogodilo sa Vidikovcem, iako je to tamo kao fol bilo organizovano i tipski...
 
Pa ovaka nadogradnja se lako moze upristoiti posto rusenja nece biti sigurno ali u bulevaru kralja aleksandra ima i gore gdje lijevo i desno nadogradnjeno sredina ostala suplja .Svakako nevalja
 

Овде је на око још и легло, бар је било труда око уклапања са изгледом зграде.


А овде кућа на равном крову, на задњем највишем делу зграде.

Борча је препуна ових - сналажења -
Нарочито у овим старијим насељима, ипак притисак на кровове зграда је мањи, чини ми се, од кад инвеститори узимају старе куће и граде читаве зграде.
 
zexland":9lib0vsx je napisao(la):
Direktore, veruj mi da je Zeleznik neprevazidjen...a tu je negde onda i Dimitrijala...

Железник је још и добар у поређењу са Жарковом. То Жарково је постало симбол тзв. транзиционе градње, односно кућа од пет спратова без лифта и паркинг места, а све дивље.
 
Vrh