Drage komšije,
tek što smo se uselili a već naziremo moguće probleme u ulazu, ali ne od GDSa već od nas samih.
Svratih do podruma kad se iznenadih, odjednom podrum dobio još jedna blindirana vrata a mogu se zakleti da juče nisu bila tu! Inventivni komšija je zagradio svoj podrum blinidiranim vratima za stan (sa sve špijunkom).
Nije moje da njuškam, ali me ipak brine šta li namerava sa tim prostorom? Hoće li da ga izdaje kao stan, da pravi laboratoriju za izradu narkotika, kupleraj, hobi sobu, kockarnicu, vešernicu...? No ni sve to me ne bi toliko brinulo (osim defilea nepoznatih ljudi i odlaganja opasnih materija) da taj prostor nije i svima nama prirodna ventilacija i da unutra ne ulaze zajedničke instalacije (voda, struja, grejanje).
Šta reći na to!?! Možda se čoveku učinilo u tom trenutku kao odlična ideja jer nije razmišljao o daljim posledicama a možda je požurio dok još nikoga nema da pozavršava stvari. Ko će ga znati. Budući da numeracija podruma nije kao numeracija stanova (kao i ostala logika u naselju), nemamo pojma koji je komšija zaslužan.
Da li će komšija ukačiti dole radijator, slavinu, nakačiti veš mašinu... ko će ga znati. Šta god da uradi to će ići na zajedničku struju, grejanje i vodu. Možda sam požurio sa ovim, možda je neki pošteni komšija koji će da stavi sebi brojilo za struju...