Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Covek misli da ispravlja grešku arhitekte
Meni veca misterija sto te 2 zgrade urbanisti nisu napravili jedno do druge...
Можда је било планирано, али пукли су на пола, зграде десно завршили, а зграда лево је стајала недовршена годинама, само бетон и цигле. Можда је пројекат промењен кад су је продали.

Investitor Ratko Mitrović, zgrade i dalje nisu legalizovane. Inače garaže su uvek pune vodom kada pada kiša. Sada tamo mogu da otvore delfinarijum tamo.

Ova fotografija ima tek malo kraću bradu od Mojsija, video sam je nebrojeno puta unazad ko zna koliko godina.

No, kako mi je sećanje krajnje varljivo i nikako nisam uspevao da prizovem u pamet otkad datira, malo sam poaroisao u ove sitne sate, te uspeo dosta brzo da saznam dve bitne činjenice: bandera je, prema tvrdnjama medija koji su o njoj izveštavali, sklonjena u jesen 2018. (navodno, investitor platio, distribucija odradila), dok je druga informacija bila meni još zanimljivija - s Mirijevom ova zgrada ima tek tanane veze (slabašno je i izdaleka povezuje samo autobuska linija 46), s obzirom na to da se nalazi na Lekinom (Pašinom) brdu, u ulici Veselina Masleše broj 40.

Slika jeste Veselina Masleše iz 2018 godine.
Moja greška što verujem društvenim mrežama, izvinite...

Увек актуелна тема.
Ех, кад је снимана Тајванска канаста..

Него један пример из светлог Париза..

Мања надоградња за чувеног лоптача..
image-1543.png

Screenshot (3422).png

Poštovani, u zgradi u kojoj živim komšije planiraju nelegalno nadgradnju bez saglasnosti stanara, projekta ili dozvole. Da li neko ima iskustva, da li mogu nekako unapred da reagujem sa inspekcijom, ili moram da čekam da počnu radove i kako da primoram inspekciju da izađe? Ne umem ni da rastumačim zakon - imamo 5 stanova u zgradi, ako im je potrebno 2/3 potpisa vlasnika, pošto je 2/3 od 5=3.33, da li su im potrebna 3 ili 4 potpisa? Puno pozdrava i hvala unapred.

Da li tom nadogradnjim zauzimaju zajedničke delove zgrade .Saglasnost moraju da traže.

Pa ne mogu da budu uknjiženi kad sve rade na divlje i bez papira Neko im je 90 tih namignuo da urade prenamenu potkrovlja.Bez naknade neki i vaše saglasnosti i projekta tesko da ce da se uknjiže

Ukoliko ipak bez saglsnosti i građevinske dozvole započnu radove na nadogradnji podnesite prijavu građevinskoj inspekciji.

Na placu iza Lidla i Beo Šoping centra na Konjarniku je od strane NN lica sa građevinskom mehanizacijom poslednjih nekoliko dana posečeno stotine stabala.

Nema građevinske table niti građevinske dozvole pa se zato sumnja da se radi o pripremama za izgradnju nelegalnih zgrada.

Ne, Bukulja je na drugoj strani tog bloka ka Učiteljskom naselju. ovde ne postoji ni plan detaljne regulacije niti građevinske dozvole.

Није дивља, али јесте дивљачка градња. Ова зграда на углу Пастерове и Краља Милутина је симбол кубизма и квадратизма у Београду ових "дана":
20240814_083325.jpg

20240814_083109.jpg

20240814_083543.jpg

20240814_083407.jpg

Vrh