[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=858407#p858407:1nypjkw2 je napisao(la):
stf » Čet Jun 17, 2021 9:16 am[/url]":1nypjkw2]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=858250#p858250:1nypjkw2 je napisao(la):
Дошљак » 16 Јун 2021 12:16 pm[/url]":1nypjkw2][
Ал то не допире до мозгића.
Ti zaista ne možeš bez podbadanja i vređanja ljudi čak i kad nemaš osnova za to, zar ne? TI nisi u stanju da ispišeš neki post, u običnoj raspravi s nekim članom, a da ih ne gledaš sa visine. Ajde razumem to u slučaju obraćanja meni, pošto znam da me mrziš još od dana kad sam se učlanio na forum. Ali kad raspravljate ti i Došljak, bez žestine, bez sukoba, i ti njemu napišeš ''ne dopire vam do mozgića'', njemu koji je jedan od najstaloženijih i najtolerantnijih članova na forumu, to samo pokazuje da ti ovde dolaziš ne da bi širio svoja stručna znanja nego da bi se olakšavao i svetio ljudima.
Što se tiče izgradnje Beograda generalno:
Da li ti misliš da ljudi koji dolaze na Beobuild i ostanu preko 6 meseci (dakle ne oni što dođu jednokratno radi neke akcije ili kontakta nego ostaju i nastavljaju da prate forum) ne žele da se Beograd uopšte gradi? Zar misliš da bi se neko učlanjivao na forum o izgradnji Beograda da se gnuša svega što se izgradi i promeni? Zato što po tebi tako ispada. Po tebi ispada da čim se neko ne raduje svakom, ali bukvalno SVAKOM objektu koji niče ili je nikao u Beogradu, on je automatski staromodni primitivac i pripadnik ''antigrađevinskog lobija''. Brate... :roll:
Sve i da zanemarimo apsurdnost takvog razmišljanja, to bi imalo uporišta i logike da mi koje nas optužuješ da smo protiv gradnje, nikad ništa lepo ne govorimo o njoj. A ja sam pisao više puta pohvale na račun: Skylinea, preuređenja Pošte, Voždovih kapija, Central gardena, čak i Beograda na vodi (koji su mnogi drugi dočekivali na nož)... I mnogih drugih aktivnosti u gradu. Ali ti sve to izignorišeš, i u mom i u slučaju drugih članova jer te boli briga. I kad vidiš neki kritički komentar od nas za jednu ili dve stvari, odmah dolećeš i optužuješ ljude da su neuki, staromodni, antigrađevinci...
Napisao sam ti već ranije da je moja greška možda što ne ostavljam više pozitivnih komentara kada o nečemu mislim pozitivno. Ali zato što je malo i glupo i nepraktično da sad idem, od jedne do druge teme, i ostavljam ''Lepo, lepo'', ''Oho... fino'', ''Eeee pa ovo baš lepo izgleda...'' To što ne idem na 20 tema i ne ostavljam poruke pohvale ne znači da ne primećujem(o) i dosta lepih stvari koje se trenutno grade u Beogradu i da mi nije drago što on raste i razvija se. Pošto znam da si nekad redovno patrolirao po temi o BnV, mogao si tamo još pre circa 3 godine da vidiš moje komentare koji su se svodili na to da se ni meni neke stvari ne sviđaju ALI da sam srećan što je uklonjen onaj pičvajz u tom delu grada i što se nešto gradi. A u zadnje vreme, kako se završvaju zgrade, sve češće kažem kako izgleda sve bolje.
Što se tiče gužvi u Beogradu:
Tu već odavno imaš nastup kao da si ti član i ekspert nekog svetskog tima za projektovanje i regulisanje saobraćaja i parkiranja, pa kad se priča o tome na druge gledaš sa visine i smatraš ih nedoraslim i nedostojnim. Kada ti neko govori o saobraćajnim problemima i argumentima zašto smatra da će negde biti kolapsa, ti prvo kažeš ''ma nemaš ti pojma, ja znam taj (i sve druge) delove grada''. Onda ti se više puta prezentuju dokazi sa samog mesta da bi ti kidnuo i rekao ''pffff... pa šta slikaš, znamo svi kako je''. Pa ne, očigledno ne znaš. I očigledno ne razumeš. Što si pokazao i juče kad si svu svoju akademsku i intelektualnu projekciju srozao time što si izneo da procenjuješ i predviđaš upotrebu i kretanja automobila u Beogradu na osnovu toga koliko napadanog snega stoji po njima.
Tačno je da su i gužve i glomazne zgradurine neminovnost svakog grada koji raste i predstavlja centar zbivanja. Ali jel to znači da zato što je to takva težnja, da treba sad da dignemo ruke od svih nastojanja da ostane što je moguće više humaniji i prijatniji za život? I kada čovek stari, postepeno propadanje tkiva je neminovnost. Pa ipak, jel to znači da ljudi dignu ruke i prepuste se propadanju, ili ipak većina počne da brine o sebi, ne bi li taj neminovni proces bio što bezbolniji i što manji? E tako ti je i sa gradom. Da, Beograd raste. Da, gužve su neminovne. Da, automobil je potreba (ja se tu i dalje slažem s tobom, nego si ti toliko zaslepljen mržnjom prema meni i mojim stavovima da to previdiš). Ali jel to znači da treba ceo grad iz nekada (pre 10ak godina) sasvim prijatnog mesta za život da postane novi Hajderabad samo da bismo mogli da se dičimo kako živimo u metropoli?