Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Прво, као инвеститор се јавља извесни Алили Адми. Постоји дозвола за један ниво. Други се руши. То што неко од нас приватно мисли да "објекту ту није место" не значи да би смело да се руши и приземље, јер правно стање је другачије.

На тој раскрсници се налази још неколико "привремених објеката" и они би морали да следе исту судбину.
 
Inače onaj monstrum kod Manježa blizu NBS što se gradi ima 8 spratova umesto 7. BS-Investment inače poznat po tome da uvek grade više od dozvoljenog. To naravno neće ni pipnuti a u Studentskoj se pravi frka oko kućerka.
 
Jel sprat viska po novoj regulaciji za taj blok treba prijaviti plus poslati novinama da vidimo oce li ko da objavi .
 
Колико се ја сећам, а сећам се, у време када је пре двадесетак година почела да се гради зграда НБС било је предвиђено да се руши читав блок између Краља Милутина, Краља Милана и Славије. Пошто је ту било неколико мање вредних, али и пар лепих зграда попут Мањежа, власници станова су се побунили и одлука о рушењу је повучена.

Оно што је опстало јесте регулациона линија у складу са другом страном Краља Милана и зградом НБС. Отуда свака будућа зграда на том потезу треба да прати ту висину, а ми не би требало да је пљујемо само зато што је много виша од постојећих једноспратница. Једноставно, тај блок мора бити у складу са репрезентативним здањима попут НБС и Хилтона.
 
било је предвиђено да се руши читав блок између Краља Милутина, Краља Милана и Славије.
Znam da će mi neki možda zameriti (i mogu da ih razumem) ali... kamo lepe sreće da se to desilo.
Meni je uvek ceo taj potez Kralja Milana između Manježa i Kralja Milutina izgledala odvratno. Ne mislim samo na blok gde je NBS nego i na stranu preko puta, koja je fala bogu sad srušena i zamenjena Hiltonom. Sve je bilo nešto zbrda zdola (mislim na spratnost), krcato reklamama i neuglednim polu napuštenim radnjama, zapušteni prolazi i sve u svemu ambijent koji bi se pre očekivao u predgrađu na ulazu u grad nego u jednoj od najvažnijih centralnih ulica.

Usput, hvala Sizife na objašnjenju. Dobar primer kako nekad priča ima i dve strane i da treba čuti sve činjenice pre donošenja suda. :)
 
Слика од јуче-04.06.2017., споро то напредује рушење "ујакове скарабуџевине". Сликано у 17:38 пет минута пре пада са бицикла у овој улици.

 
Počelo rušenje na Savskom nasipu
18922131_10154478331117624_7576890453521472801_n.jpg

https://www.facebook.com/blokovi/photos ... =3&theater
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=455979#p455979:29d2tzd0 je napisao(la):
Гага » Pon Jun 05, 2017 12:39 am[/url]":29d2tzd0] Сликано у 17:38 пет минута пре пада са бицикла у овој улици.
Како си пао Гаго? Надам се да се ниси повредио. Ја сам пре пар година одрао колено, још имам ожиљак.

ИЗМЕНА:
Управо сам видео твоју поруку о овом догађају на другој теми.
 
bojim se da neće da može jer neko ovde objavi podatke iz katastra gde se vidi da objekat ima odobrenje za gradnju tj. da je upisat i da se radi o privatnoij svojini samo se ne zna čijoj. Što znači ide samo sprat. Jedino ako ne ponište to odobrenje za prizemlje. A i čudno je kako je privremeni ugostiteljski objekat mogao da dobije odobrenje. Pa sad više nije privremeni.
 
Pise sve gore u clanku iz blica kakve veze ima sto je privremeni objekat upisan u katastru privremen je izgubio je dozvolu za zauzece povrsine i bice uklonjen jednostavno
 
ujka rade se upisao RGZ a ko će da briše gumicom videćemo. A što ujka nije dao primer i za vikedicu koju ima na nasipu pa kaže, sramota me, evo ja ću sam da srušim i ne treba da čekam legalizaciju jer tu i nije smelo da se gradi.
 
Шта, Шапићев ујак зидао и на Савском насипу?
 
Ј.бо им пас матер свима редом!

Нек се само прозивају и нек јавно признају да су кућерине на Савском нелегалне, па ће неко морати и да руши. Кад-тад.
 
Tako ce i da bude dok se ne srusi ta vikendica, onda ce Vesic da zacuti, jer ce u suprotnom dobiti po usima od Vucica.
 
ccc "svode na prizemlje", koja je to mafija. Šta je, suviše dobar promet od studenata a ništa drugo u životu ne znate da radite sem da prodajete pljeskavice i izdajete dozvole. I još neki hvale Šapića?! Iskreno nisam znao mnogo o njemu do ovog dna sada. Ja da sam sad na mestu Čarapana & Co odvaljivao bih ga svaki dan po medijima za ovo prizemlje dok mu ne izađe na usta. I ako prizemlje ostane to i treba da mu rade, zaslužio je, rentijerski paraziti :rant:
 
Grad je donjeo odluku da se pocisti do zemlje ali ovi iz nbg tvde da im jos nije stiglo rijesenje
 
Kad im stigne bager sa računom znaće.
Kakav bezobrazluk.
 
Извини, али на граду је да легализује, односно не легализује како овај објекат, тако и 200 кућерина на Савском насипу. Зашто то упорно избегава? (А ја као не знам због кога :roll: ).
 
Vrh