Izvinjavam se igoru i ostalima, ali duzan sam jedan odgovor kolegi forumasu.
@Earthmoving
Nisam ja tebe uvredio. Ja sam ti samo napisao da si sovinista. Tebe mozda ta rec 'vredja' , ali se sa druge strane na nekoliko tema ponosis idejama koje su cist sovinizam.
U ostalom si se (mozda) sam prepoznao, pa si napisao da sam te izvredjao.
I da te podsetim.
Muslimani u Srbiji su vecinom starosedeoci balkanskog poluostrva koji su tokom vladanja osmanlija prihvatili islam kao religiju. Dakle, ne radi se ni o kakvim 'pridoslicama' , vec se radi o stanovnistvu koje je na ovim prostorima vekovima.
I sa kojim pravom bilo ko od nas moze (i sme) da zabrani drzavljaninu nase zemlje muslimanske veroispovesti, da se preseli iz jednog dela zemlje u drugi?
Znas li podatak koliko se goranaca povuklo 99 godine sa kosova?
Znas li taj podatak za 'muslimane' (ili bosnjake)?
Znas li taj podatak za etnicke albance sa KiM?
Ali tocje tebi nebitno, ti u svemu vidis najezdu zlih "tudjinaca" koji ce nas porobiti....
I tako dodjosmo do paradoksa, da nam je 'sjajno' sto srbi u becu 'onomad' dobise prostor za 3 bogomolje, sto srbi u australiji grade svoje bogomolje, ali je strasno sto ljudi koji su nase komsije (i koji su genetski verovatno poput nas) zele jos neku bogomolju?
Necu nastaviti dalje, jer mozemo lako doci do paralele sa 'cist hr zrak' i slicnim.
Sto se tice objekta o kojem raspravljamo (nekako mi ne 'ide' da ga nazovem dzamija)
Nelegalan objekat, koji je kako mi se cini i nemoguce legalizovati zbog pozicije, svakako treba srusiti.
No nacin kako je to uradjeno je pogresan!
Na temi o BnV vise od godinu dana diskutujemo o "nocnom" rusenju, pa analogno tome, nemamo pravo da ovde precutno podrzavamo takvo delovanje.
Zakon MORA biti jednak za sve drzavljane Republike Stbije.
Ovako to nije slucaj.
@Vucko
iako vernik SPC, sa zaljenjem moram da priznam da su i nase crkve gradjene u zadnjih 20-tak godina vecinom bez potrebnih dozvola. To je posledica nesposobnosti vlasti, koja je uglavnom usmeno ili (neformalno)pismeno davala saglasnost za gradnju da se dozvole ne bi cekale godinama (sto je inace bila uobicajena praksa).
Naravno, po obicaju, po raznim izmenama i legalizacijama stvar je negde na relaciji izmedju silnih kancelarija "zagubljena".
Sent from my LG-D320 using Tapatalk