Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=453271#p453271:1dnd0her je napisao(la):
Дошљак » 24 Мај 2017 01:13 am[/url]":1dnd0her]Ваљало би и кладионицу да уклоне (да има реда, па да се истим објектима забрани пословање у кругу од 100 метара од школа, факултета и домова).
@Дошљак, и та коцкарница ће да лети, речено је ових дана у овом препуцавању Шапића и Весића. Колико знам пекара и она радња где се продају разноразне пумпе и делови за њих имају привремене дозволе већ четрдесет и нешто година. За фотокопирницу не знам.
 
58627d178c2f9f6259f69770516a41ea.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Sviđa mi se ovakva vrsta nadmetanja Šapića I Vesića, lepe najave videćemo šta će biti:
BG: Konačno ruše kućice na Savi
Građevinska inspekcija opštine Novi Beograd u utorak je počela da šalje rešenja o rušenju dvadesetak vikendica na Savskom nasipu čiji vlasnici nisu predali zahtev za legalizaciju, pišu Večernje novosti. Ukoliko u roku od osam dana, od kada dobiju obaveštenje, ne uklone bespravne objekte, prema najavama Aleksandra Šapića, prvog čoveka Novog Beograda, to će uraditi opština...
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1264307
 
Gužva oko nelegalne džamije u BG, građani ispred mašina
N1 ČETVRTAK, 25.05.2017. | 10:23

image-0-02-05-cb3f878f300e9a1b174a8a551314b587da4d70ff44242cde848acb2603103819-V.jpg


Beograd -- U Zemun Polju za danas je bila planirala akcija uklanjanja nelegalno izgrađenog verskog objekta koji je podigla Islamska zajednica.
Ipak, zbog velikog broja građana koji su sprečavali izvršenje odluke od akcije se odustalo, piše N1.

Predstavnici svih komunalnih službi i veliki broj policije sa maricama kao i saobraćajna policija, građevinske mašine i pauk su se rano jutros okupili ispred tog objekata.

Predstavnici Islamske zajednice trenutno su razgovarali sa predstavnicima opštine Zemun i zemunske policije kako bi se veliki broj dece, žena i mladih, koji se protive rušenju, izmestio iz objekta i kako bi se krenulo u sprovođenje odluke opštine. Ipak, do toga nije došlo pa je odlučeno da se akcija odloži a razgovori nastave na "višem nivou".

Pripadnici Islamske zajednice su parkirali veliki broj automobila ispred samog objekta i ne dozvoljavaju prilaz ni policiji ni predstavnicima opštine. Policija je te automobile oko devet časova uspela da pomeri sa strane i omogući prolaz.

Kako saznajemo, gradnja ovog objekta je počela 2014. godine.

Imam je, u obraćanju okupljenima, pozvao sve da ostanu mirni, poručio da će na tom mestu ostati "koliko god da je potrebno" i dodao da i oni čekaju dogovor na višim nivoima. Inače, vernici su se i prethodnih dana okupljali ispred objekta.

Muftija sremski i glavni imam Medžlisa Zemun, Emin ef. Zejnulahu u sredu je pozvao muslimane da se odazovu i da zajedno, mirno i dostojanstveno, legalnim i legitimnim sredstvima zaštite objekat od rušenja.

B92

Samo ruši.
 
Већ два дана се ништа не ради на рушењу ове скарабуџевине у Студентској улици. Нема нигде ни радника. :o
Да се можда нису Шапић и Весић помирили :shock:

Pogledajte prilog 1
 
Srušen nelegalni objekat islamske zajednice u Zemun polju, žandarmerija blokirala naselje u 3 ujutro
N1 , Tanjug , | 26. 05. 2017

Kako prenosi N1, akcija rušenja je počela u toku noći, između 3.00 i 4.00 sata posle ponoći.
Jake policijske snage i žandarmerija su blokirale naselje. Policajci su bili raspoređeni u tri prstena bezbednosti oko naselja.

DAuzh13VoAAyOnt.jpg


http://www.blic.rs/vesti/beograd/srusen ... la/5dpx5tw

Samo rokaj.
 
Ja hoću samo da krenu sa nadogradnjama po centru. Ako mogu tu, mogu i centralnim opštinama.
 
svidja mi se nova terminologija "demontaža bespravno podignutih objekata". Malo ružno deluje ono "rušenje". Ipak se ovo radi danju. A i treba to NN lice da pokupi ono što vredi iz tog objekta, vrata, prozore. I ko plaća demontažu ili to NN lice samo radi. E da, kad poskidamo i demontiramo ono što vredi onda će poreski obvezni platiti ostatak tj. rušenje na ime NN lica.
 
aha vec vidim nove reklamne oglase
,,vršimo montažu i demontažu bespravno podignutih objekata" :lool:
 
Dakle, opet imamo krsenje zakona kao u Savamali

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Ako zaista crkva koja je u blizini nema dozvolu, onda su se svi zajedno spustili ma najjadniji nivo ovim
rusenjem...


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Што се мене тиче нека и црква заврши овако.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
 
Bas nam dzamije smetaju... Inace pre neki dan sam bio na Avali i video onu crkvu brvnaru pored tornja. Pa kome treba to jbt?!?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Pitaj ljude koji imaju to zadovoljstvo da žive pored džamija koliko im ne smetaju.

Posebno u zadnjih par godina otkako je došlo do određenih... promena u toj religiji, i to na globalnom nivou.
 
Ovo je vec patetisanje i preterivanje. Dzamiju niko nije rusio, nego dogradjeni pomocni objekat za smjestaj zena. Ne volim ucene na nacionalnoj i vreskoj osnovi. U sandzaku je niklo stotine neleglano podignutih dzamija, i nik ne sme da dira , zato sto se preti nacionalnim nemirima.
 
Nije mi zao ove srusene karabudjevine ali bi bilo dobro dogovoriti da se izgrade pravi pristojni verski objekti sa svim nj. arhiktektonskim odlikama svim priznatim pravim verskim zajednicama.
Ovakvim neuglednnih karabudjevina
samo se podize netrpeljivost jer svi su svesni sta je ruzno a eto nedozvoljava se normalni objekat.
S.drge strane
Ako se ne dozvoljava jednima onda nedozvoljavati nikome osim SPC jer tako hocemo
Ovako zmurimo i na postojanje objekata koji nisu verski vec i sektaski te rusimo ih kad nekom dozlogrdi pa se cudino reakciji.....
 
Objekat je rusen - nocu. Navdno, istog dana kada su imali dogovor sa verskom zajednicom o legalizaciji, ovo niko nije ocekivao.
Od svih nelegalnih objekata gotovo simbolicki je odabran objekat islamske verske zajednice.
Zasto?
Zato sto je lako udariti na onog koji je u manjini, sovinistickoj populaciji ce cak biti cak drago i naci ce opravdanje.

A bunice se oni koji su protiv rezima i sa demokratskim senzibilitetom, njima/nama treba dati s vremena na vreme neku temu o kojoj cemo nekoliko dana da brujimo iza naseg paravana, kako bi se skrenula paznja sa neceg bitnijeg sto se dogadja.
 
Pa danju verovatno ne bi mogli da ga sruše zbog opsade što se uvek dešava u takvim situacijama. Opkoliš objekat i nedaš. Mada mislim da su mogli početi da ga "demontiraju" danju a noću "ruše".
 
Možda je to rušenje "nazovi džamije" bilo u fazonu - eto srušili smo nešto muslimansko, pa sad nećemo da diramo Zukorlića jer je on bitan ovoj vlasti.
 
Vrh