roger":1mlvn3x4 je napisao(la):Sigurno ste gledali „Gospođu ministarku“, a verovatno se sećate PERE, pisara iz administrativnog odeljenja. Isto kao što je Pera pisar saopštio gospođi Živki da je njen muž Sima, postao ministar, tako sada i ja saopštavam da će se na Kosančićevom vencu obnoviti zgrada biblioteke. Spoljni izgled zgrade biće najpribližniji izgledu srušene zgrade, a namena zgrade će biti ista kao što je bila i pre – znači gradiće se zgrada biblioteke. Ostale detalje za sada ne mogu da iznosim, a molim administratora da ne briše ovaj post jer se nikada na ovom forumu nisam bavio dezinformacijama, pa to ne radim ni sada. Znači ništa od trga ili platoa na tom mestu.
stf":2gt2qgvs je napisao(la):А у исто време се тренутна зграда Народне библиотеке неадекватно реконструише, вредна дела неповратно пропадају, депои плаве и прокишњавају, књижевни фонд се крчми и износи из библиотеке, рестаураторски департман се распао, али је зато кафе бар лепо обновљен.
.....а на челу библиотеке ....
sizif":1yiy3f81 je napisao(la):Сувише лепо да би било истинито. Међутим, ако се којим случајем зграда обнови, частим туру на скупу БеоБилдоваца.
Delija":1135lpxu je napisao(la):Да имамо бар неког нормалног на челу града прве две ставке у буџету града би била реконструкција Народног Музеја и Народне Библиотеке тј обезбеђивање и прописно складиштење књига и при томе уопште више није битно у чијој су надлежности те две главне културне институције овог народа.Не постоји ред величина који би описао колико су те две институције битније од УМП-а нпр.
Нису случајно обе у овако у јадном стању.То је била нечија воља.
direktor":220xkbuk je napisao(la):ROGER a ko ce to da finansira ,gdje je tu konkurs za izbor rijesenja ,ko placa ,ima li veze sa projektom mjesto koje volim Banka inteze
dragan":ivvkxkic je napisao(la):Posta 6 kod Zeleznicke stanice
roger":3af3xjoq je napisao(la):direktor":3af3xjoq je napisao(la):ROGER a ko ce to da finansira ,gdje je tu konkurs za izbor rijesenja ,ko placa ,ima li veze sa projektom mjesto koje volim Banka inteze
1) Projekat ne postoji, moguće je da će biti javni konkurs za izradu idejnog projekta.
2) Banka inteza nema veze sa ovim projektom.
3) Ne znam ko plaća projekat i izgradnju.
4) Znam ko će biti vlasnik biblioteke i ko će njom upravljati.
Znam samo jedan detalj više od vas (4), ali ne mogu sada da to iznesem. Kada sam prepisivao u školi na pismenom, uglavnom sam bio provaljen.
Гага":2t37vv7r je napisao(la):
.....
Ovaj aero je češki, preteća škode, igrao je u Maratonci trče počasni krug - pozorišna predstava. Bio je vlasništvo Branka Baletića, reditelja, koji ga je i sredio, danas je u Muzeju Brace Petkovića........
dal postoje projekti te zgrade pa da se naprimer kad se skloni zeleznicka ponovo napravi takva zgrada poded poste koja postojiGiorano Angelo":6membims je napisao(la):dragan":6membims je napisao(la):Posta 6 kod Zeleznicke stanice
Један мој чланак апропо Коруновићеве зграде...
Линк: http://serbum.com/?p=1583
sasa901":v238qef9 je napisao(la):dal postoje projekti te zgrade pa da se naprimer kad se skloni zeleznicka ponovo napravi takva zgrada poded poste koja postojiGiorano Angelo":v238qef9 je napisao(la):dragan":v238qef9 je napisao(la):Posta 6 kod Zeleznicke stanice
Један мој чланак апропо Коруновићеве зграде...
Линк: http://serbum.com/?p=1583
Drakche":3uxz83nz je napisao(la):.....
Ono sto ljudi u principu zele da vide jeste njen frontalni deo, tako da mislim da frontalni deo treba i izgraditi - u vidu spomenika, a rimske iskopine dovesti do reprezentativnog nivoa i osvetiliti. Spomenik srusenoj biblioteci bi mogao biti od kamena ili cak nekog metala/celika, bez mogucnosti da se udje u unutra, poput nekakve uvelicane minijature u prirodnoj velicini koja bi "lebdela" iznad iskopina, odnosno ispred njih. U tom slucaju bi mogla da se ostvari ideja platoa gde bi posetioci mogli da se nadju iznad iskopina i ispred spomenika biblioteci.