Drakche
Advanced
- Učlanjen(a)
- 19.08.2010.
- Pohvaljen
- 6.173
vranac":2e5m6yh0 je napisao(la):Ovo je jezivije nego sto sam sam ocekivao
....
Znaci izgradnjom ce dokrajciti ambijent Kosancicevog Venca. Unistice i najlepsi deo izgradnjom - vidikovac pored univerziteta umetnosti:
Da, zaista bi bila steta zakloniti taj deo ispod univerziteta. O predlogu stepenista i platoa bilo je reci na nekoliko stranica unazad.
Vidim da, po ovom planu, na tom mestu zele da 'ozive' sruseno zdanje 'carinarnice' (?)
Ne mislim da je ovo lose resenje, ali bi bila steta zatvoriti ovu mogucnost prolaza sa venca (rektorata) ka karadjordjevoj.
Iskoristicu ovu priliku da stidljivo pokazem rezultat nekih mojih grubih igrarija u sketchUpu, pa nek' ide zivot...
Delimicno se odnosi na KV, a u pitanju je oronulo zdanje u karadjordjevoj na slici ( zaboravio sam koji broj):
Dikektno iznad nje se nalazi plato na uglu k. venca, k. petra i zadarske. Jos jedno odlicno i logicno mesto za stustanje na reku.
Kao dodatne elemente uzeo sam oblike inspirisane brankovim mostom u blizini. Stepenista u pozadini ( na slici nedoradjena) bi slicila stepenistu na mostu sa direktnim, duplim prolazom kroz samu zgradu.
Prednji deo zgrade, do karadjordjeve, bi ujedno imao elemente brankovog mosta i gore postavljene ( i zeljene) zgrade carinarnice sa sirokim prolazom za pesake. Event. kolovoz i sinska trasa bi se nalazili na nivou ispod zgrade (verovatno ne tako duboko i ravno kao na slici) sto bi zgradu reprezentativno 'uzdiglo' iznad linije saobracaja.
Sto se same fasade tice, umesto sterilizacije 'glanc' obnovom, mogla bi da se, uslovno, ostavi 'takva kakva jeste' u svom spoljasnjem izgledu (oko prozora), ali da se zastakli po uzoru na jugoslovensko dramsko pozoriste i eventualno se jos malo eksperimentise na povrsinama.