sergio-m
Higher intermediate
meni deluje da je izgled ka reci kakko god super se uklapa
Ovo je na renderu izgled prema Kosančićevom Vencu.Ово је на рендеру изглед према Карађорђевој?
Gabariti su jedan od potencijalnih problema.Dokle god ne izlazi iz gabarita susednih zgrada, meni je ovo (mislim na stranu ka savskoj padini) u redu, kao jedna zgrada koja pounjava prazninu i dodaje malo živosti.
I logično mi je da sve bude u terasama i u prozorima, i želim da stanari postave što više cveća i zelenila na terase.
Ovo i jeste prava "revitalizacija".
Samo da zgrada ostane u ovim gabaritima, i na samo jednoj ovakvoj zgradi.
Gabariti su jedan od potencijalnih problema.
Ovo je izgled ka Kosančiću ne ka Savi. Pritom najverovatnije neće ni ovako izgledati.
Cveće i zelenilo najverovatnije videti nećemo.
Sama zgrada nema veze sa revitalizacijom.
Generalno realni problemi su sledeći:
1. Ta strana ka reci je klizište. Zbog toga su (između ostalog) zaustavljani neki raniji građevinski projekti na ovom potesu.
2. Zgrada pored nje (broj 23) već je nagnuta prema Savi a kopanje još nije ni počelo.
3. Ispod zgrada na Kosančićevom vencu broj 19, 21 (koja se sada zida) i 23 u nivou Karađorđeve nalaze se podrumi sa svodnim plafonima od cigle koji "drže" celo to brdo. U kom su stanju ti svodni plafoni i da li oni mogu da izdrže postojeći i/ili dodatni teret to niko ne zna.
4. Dozvolu za izgradnju je izdala opština Stari grad, ukoliko se svi ne varamo, dozvolu za izgradnju na ovoj lokaciji ne može da izda opština, čak ne može ni grad. već dozvolu za izgradnju mora da izda Republika. Ako je ovo tačno, o čemu se ovde zapravo radi sve je jasno bez dalje diskusije.
5 . Na samoj tabli ne piše koliko će kojih nivoa (garaže, spratnost...) zgrada imati, što je sumnjivo samo po sebi.
Sve u svemu, valjda radnici neće izginuti, zgrade poleteti ka Savi i nadajmo se da će neko pametan i stručan dolaziti u kontrolu kako bi se izbegla materijalna šteta i daleko bilo gubitak života.
Veliko hvala!!!Evo građevinske dozvole, pa prečešljajte za detalje o objektu
Bojim se da nece:Но да не скрећем пуно са теме, надам се да ће се ова зграда уклопити у околину габаритима и стилски.
Са ове стране је мени прихватљиво иако би, као што Дошљак каже, било примереније без црне. Нека нежнија боја би се сасвим лепо уклопила. Јако сумњам да ће бити ишта од цвећа са рендера које умекшава овакву модернистичку архитектуру па и то треба узети у обзир. Подржавам поштовање габарита ако се стварно испоштује овај рендер и не буде лудила са надограђивањем како код нас често буде.Brate ovo lepo igleda ne znam šta sad ne valja.