Šta je novo?

Косанчићев венац - ревитализација

Jedina sansa da se ovaj zid zastiti od žvrljacke gamadi je da ga sakriju nekim gustim, gusim, gustim bršljenom ili zimzelenom puzavicom (dok ne pocnu da da primenjuju neki anti grafitersku strategiju)
 

Prilozi

  • Untitled design (3).jpg
    Untitled design (3).jpg
    295,6 KB · Pregleda: 2.663
Може ту да се уради и неки мозаик. Мада то није зашрита од графита.
 
Ili mural. Cini mi se da izbegavaju da ih unistavaju po gradu, jer smatraju sebe kolegama umetnicima ti zvrljaci.
 
Mozaik bio bio pun pogodak kad bi ga stavili pod neku zastitu, ali se plasim da bi vec za par godina izgledao ovako. (+grafiti preko).
 

Prilozi

  • Spomenik.jpg
    Spomenik.jpg
    604 KB · Pregleda: 2.583
  • spomenik1.jpg
    spomenik1.jpg
    536,5 KB · Pregleda: 2.584
Kamere u blizini tog zida negde sakriti,i dvojica komunalaca ili policajaca redovno da pregledaju snimke,a policija ,,umetnike'' da šalje u popravni dom,na vestima proširiti vesti o broju kažnjenih lica,i brzo bi se oslobodili divljaka...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=907175#p907175:2xujr82z je napisao(la):
Sweet Dee » Суб Дец 11, 2021 10:27 am[/url]":2xujr82z]Ili mural. Cini mi se da izbegavaju da ih unistavaju po gradu, jer smatraju sebe kolegama umetnicima ti zvrljaci.
Нажалост није тако, имамо пример јако близу, у Поп Лукиној, два лепа мурала оскрнављена бесмисленим словима тзв. таговима.
 
Ne vredi, samo kaznjavanje onda, kao sto rece Mihajlo, kad se procuje smanjice se i broj vandala. Lepa novcana kazna vise boli od batina.
 
Najodvratnije žvrljotine bez promila smisla, bez poruke , bez trunke estetike, na jednom od verovatno najstarijih zidova u gradu. Ko je taj ološ koji žvrlja i kao ovo nikome ne smeta
 
Света свима, али надлежне очигледно баш брига. Ово су требале градске службе да прекрече још јуче.
 
Nije ovde toliki problem prekreciti, vec odrzavati, a to nema ko da radi, a kapiram da za to nema ni sredstava i da zato nadlezni ne reaguju...jer su bespomocni. Zato ih treba menjati!
 
Pogledajte ulice po Moskvi,nema ni najmanje žvrljotine,i ne samo zbog ogromnih kazni,već zbog svesti,kulture i poštovanja koje njihov narod ima! Mislim da bi za nas bio lek da grad sa školama organizuje sređivanje grada svaki mesec,pa bi klincima možda bilo žao da unište nešto što su sredili!
(Nije ni to neophodno,kada pogledate neko dete,tačno možete zaključiti da li je sklono vandalizmu,npr. kada vidim ćelavog nabildanog klinca koji se sa svojim društvom po ulici kreće kao glavni baja,i kome se divljaštvo vidi u očima,znam da je član ili simpatizer neke navijačke vandalske grupe,kada vidim klinca koji glumi nekog pankera sa crvenom,ljubičastom kosom,obučenog u neke crne krpe,siguran sam da je žvrljač ili pobornik vandalskih akcija)
 
Prošao sam noćas tuda, ceo taj kraj od Brankovog mosta je kao geto. A NBS ni u najavi da se napravi spomenik.
 
Цео потез Бренков мост-Академски парк-Калемегдан са пешачком зоном је редовно на мети жврљача. Надлежни би требали да се позабаве тиме. Ипак се ради о главној туристичкој зони и неуредност тог простора шаље ружну слину у свет.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=909254#p909254:2glhi8v5 je napisao(la):
mihajloboric87 » Sub Dec 18, 2021 9:22 am[/url]":2glhi8v5]Pogledajte ulice po Moskvi,nema ni najmanje žvrljotine,i ne samo zbog ogromnih kazni,već zbog svesti,kulture i poštovanja koje njihov narod ima!

Ne samo ulice, vec kad se vozis sa aerodroma ka centru Moskve, ima puno onih mostova sa stubovima, tipa nase Gazele, Mostara i sl. Ni na jednom stubu koji to drzi nema ni jedne zvrljotine, a u pitanju je teska periferija...svaka cast Rusima na nekim stvarima...u metrou se niko ne cuje da prica, citaju se knjige, redovi se postuju, nema nigde guzve ili preko reda, vec svako zna svoje mesto i postuje ga...i niko se ne buni sto je na kraju reda...
 
У бившем СССР имају здравији однос према заједничкој имовини. Код нас се на то увек гледало као није то моје, чак и у време комунизма. Зато је још 80их Београд био препун графита чак и на цркви Светог Марка нпр.
 
Jedna od retkih ali svetlih tacaka kojima mogu da budu zahvalni gradjani totalitarnih drustvenih sistema. Brutalno su nauceni da postuju javnu svojinu. Mi smo uvek bili na pola puta, ni Istok ni Zapad, ta sloboda se odrazila i u zvrljanju.
 
Све се то једноставно решава.
Ухвате се прва двојица и ... то буде пример за остале.
 
Нове визуре...
Screenshot_20211229_073011.jpg

Кинески стубови расвете изгледа нису баш најквалитетнији.
Screenshot_20211229_072952.jpg
 
nadogradnja je za mene ok. ako lepo srede da po visini pase uz zgradu pored. a da preterujem...niti je ta zgrada nesto specijalna...tako da ako dobro urade videcemo
 
Jutros smo prolazili.
Na Kosančićevim Vencu 21 pojavili su se neki "majstori" i rovokopač, nigde table, nigde ništa.
 
Ово је на рендеру изглед према Карађорђевој?
 
Vrh