Stvar je sto ,,?" postoji, a Djumrukana ne postoji.
Kakvu to vrednost bi imala obnovljena Djumrukana? To nije taj objekat, nema istorijsku vrednost, a ni vizuelno ne predstavlja nista specijalno.
Ne znam, misljenja sam da bi se Karadjordjeva dovela u red da smo bili normalni i da nije bilo ratova, ali i da bi Djumrukana tada morala da dozivi odredjene modifikacije. Ne mislim tu nista spektakularno, sprat ili dva da se dovede na nivo zgrada pored (zamisljam da bi se sve zgrade bile iste visine). I na tvojoj slici su zgrade sa tri, cetiri sprata.
Ne pricam o pravljenju spejs satla, ali ako bi se dodavao jos koji sprat mozda bi bio neki detalj u staklu plus solarni paneli itd.
U sustini sam za to da se pristupi celoj ulici planski i u tom smislu mi Djumrukana nije nesto sto mora da se obnovi u origanalnom izdanju po svaku cenu. Ako cemo da imamo sve zgrade iste visine, neka i Djumrukana ne odstupa, a ako se dodaje jos koji sprat, probati sa neki modernim detaljcicem, ako ne valja, samo duplirati.
Mislim, iskren da budem, ako gledam grad sa reke, nisam u fazonu, uh, kako bi ovde Djumrukana cucnula.