Šta je novo?

Гроцка / Grocka

Pa nije jedan bus, mislim da svako naselje ima po jedan bus, a znam sigurno da Bolec ima.. To su u stvari gsp busevi koji odvezu decu i onda nastave sa redovnim zaduzenjima..

Kao sto Veb rece, svako naselje ima skolski autobus, odnosno Bolec i Lestane, za Vincu nisam siguran, ppsto oni nisu imali, ali cini mi se da su im bilo uveli, ali nisam siguran.
Skola ima ulaz za parking gde vrlo lako mogu da ulaze autobusi, iz dvorista su uvek kretali autobusi za ekskurzije i slicno. E sad, sto skola nema dogovor sa GSPom ili vozacima da se oni parkiraju unutra, to ne znam.
Konkretno, smer od skole ka Smederevskom putu.
I da, prosle skolske godine su im ukinuli prevoz na neko vreme jet su unistavali busplus aparate.

Posto je opstina sklopila ugovor sa JKP Javno osvetljenje, mogla bi da se izdejstvuje ovakva rasveta

image search izvor slike _ http://www.bg-osvetljenje.rs/
na pesackom prelazu kod Radmilovca za pocetak, i sami ste videli kako voze tamo, niko i ne konstatuje da je tu pesacki, a i svi znamo da je tu crna tacka i da se tu nazalost desilo jako dosta nezgoda, neke sa smrtnim ishodom :( Naravno, ovakav pesacki je potreban i kod Matijevica,ali tu pocinje teritorija Zvezdare...
Kasnije mozda i kod hladnjace PKB Bolec i na svim mestima gde je stvarno ovako nesto potrebno.
Ovaj model sam video u Kraljice Marije, kao i na Ibarskoj i jako puno znaci pun pogodak za pesake :kk:

Na celoj toj deonici treba osvetljenje puta. Sada uopste ne postoji nesto takvo od pocetka Bulevara revolucije, odnosno stajalista Cardak, pa sve do ulice Petar Kocic, odnosno istoimenog stajalista. Naravno, akcenat na pesacke prelaze.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yTEFaG4yKls[/youtube]
Ех кад би снимили прилог о Грочици и приобаљу пуном мазута, барикада.. :roll:

Рестилизовани сајт општине Гроцка је поново у функцији на новој адреси:

http://www.grocka.rs/

prigradski":3di2ckxn je napisao(la):
Posto je opstina sklopila ugovor sa JKP Javno osvetljenje, mogla bi da se izdejstvuje ovakva rasveta

image search izvor slike _ http://www.bg-osvetljenje.rs/
na pesackom prelazu kod Radmilovca za pocetak, i sami ste videli kako voze tamo, niko i ne konstatuje da je tu pesacki, a i svi znamo da je tu crna tacka i da se tu nazalost desilo jako dosta nezgoda, neke sa smrtnim ishodom :( Naravno, ovakav pesacki je potreban i kod Matijevica,ali tu pocinje teritorija Zvezdare...
Kasnije mozda i kod hladnjace PKB Bolec i na svim mestima gde je stvarno ovako nesto potrebno.
Ovaj model sam video u Kraljice Marije, kao i na Ibarskoj i jako puno znaci pun pogodak za pesake :kk:

Управо идентична скаламерија постављена је пре неколико месеци у Борчи на суженом и недовољно осветљеном делу Зрењанинског пута. Веома је проблематична зато што осветљава буквално само пешачки прелаз, а метар на тротоару тотални је мрак из којег неко може да искочи у тренутку. Оценио би га као полу решење. Оно полу је за власти бољитак, могу да кажу да су нешто урадили, а улагање је два стуба и по рефлектор!

Комунална инспекција кренула са даноноћним радом

18325a37bf525b9d88d51a3441669c72_L.jpg

Одлуком председника ГО Гроцка од дана 13.05.2013 године, комунална инспекција општине Гроцка радиће у три смене ( 24 часа).

Циљ овакве одлуке је да се стане на пут стварању дивљих депонија, које праве несавесни грађани, а од комуналне инспекције је захтевано да без и мало толеранције приступе кажњавању лица која наносе велику штету и трошак по нашу општину, а загађењем животне средине угрожавају и здравље грађана који у њој живе.

Извор:
http://www.grocka.rs/%D0%BD%D0%BE%D0%B2 ... WQsTp.dpbs

1c16c516e210dd8881751624cc1315d7_L.jpg

nemora sve u stajaliste plavo da se farba
Пред саме првомајске празнике, ЈКП “Гроцка” је изместило и реновирало дечији паркић у Лештанима.

Како нам је директор комуналног Миленко Буквић рекао: “ Наставили смо са акцијом “Паркићи за нашу децу” и после Гроцке, Винче и Брестовика, сада су и малишани у Лештанима добили свој паркић. Стари паркић који је био запуштен и налазио се на помоћном терену, сада је измештен поред Ловачког дома и потпуно је реновиран.”

Паркић се налази поред улице, код Ловачког дома , прилаз је приступачан за родитеље са малом децом а са друге стране је у потпуности безбедан пошто је ограђен жицом са свих страна. Од справа ту се налазе Љуљашке, клацкалице, тобоган и вртешка, као и клупе за одмор родитеља док се деца безбрижно играју.

Zmaj dobio nagradu za spasavanje grocice bilo na 3 dnevniku rts

Cemu takva reakcija zamisli da nije nista uradio nasta bi to licilo

Грочицу није спасио, Дунав јесте. Мада се у њега улила повелика количина мазута. Радници из рафинерије су додатно погоршали ствар јер су мазут посипали неким хемикалијама које су затим отишле у Дунав. Ништа ту није спашено.

Nagrada “Zeleni radio” – Predragu Jankoviću Zmaju

Veliki novinarski žiri od 17 članova sa predsednikom žirija Draganom Vasiljević, uživo u emisiji „Čekajući vetar“ u nedelju 26. maja je od 13 predloga za nagradu „ZELENI RADIO“ – ekološki podvig godine, koju dodeljuje Radio Beograd 2, izabrao PREDRAGA JANKOVIĆA ZMAJA za dobitnika ovog priznanja za 2012/13. godinu.

predrag-jankovic-zmaj-3.jpg

Predrag Janković Zmaj je prvi reagovao u noći marta 2013. kada se izlio mazut iz preduzeća „Plantaža“ u Grockoj u reku Gročicu i pretio da ugrozi sliv Dunava. Sprečio je da ne dođe do veće katastrofe time što je zagazio u reku i mulj, zapušio otvor iz koga je mazut kuljao, sve nadležne alarmirao i pozvao vatrogasnu službu i nadležne institucije u gradu. Reč je o alasu iz Grocke-pravom čoveku koji se u pravom trenutku našao na pravom mestu.
Pored svog redovnog posla na održavanju terminalne opreme u Telekomu gde radi već 28 godina Predrag Janković Zmaj je predsednik udruženja sportskih ribolovaca i potpredsednik dobrovoljnog vatrogasnog društva Grocka. U upravi je fudbalskog kluba Dunavac, predsednik je i dela sindikata u Telekomu, a 2011. je osnovao Nautički klub u Grockoj. Rođen je 1967. godine, a u mladosti je učestvovao u Pokretu gorana, izviđačkoj grupi. Bio je aktivan i kao fudbaler u podmlatku OFK Grocka, član biciklističkog kluba Partizan, a malo je poznato da je na Adi Ciganliji učestvovao u obaranju biciklističkog rekorda u neprekidnoj vožnji bicikla unazad. U vreme kada je kao mladi sezonski radnik radio u PKB-u postavljao je rekorde smene u proizvodnji soka od paradajza i jabuka.

A sto su precvikali opticki kabal pa nije bilo neta .Stf kako prosla akcija sa zardinjerama kad ce slike

У Гроцкој је кренула реализација паркића из пројекта Урбани џеп

55bd777287987cb3888bd81f33e8a7ad_L.jpg

У Гроцкој је кренула реализација паркића из пројекта Урбани џеп, на локацији преко пута цркве.

Јасмина Мандић заменица председника општине Гроцка каже да је Град прошлом руководству уплатио два милиона динара за реализацију пројекта урбани џепови, али да су та средства не наменски утрошена. Ово руководство иако је затекло тешко финансиско стање у општинском буџету, мора од текућих средстава да издвоји милион динара како би реализовао овај пројекат јер у супротном ћеопштина морати да плати више милионске пенале и изгубиће право да следеће године добије средства за реализацију новог пројекта урбани џеп у неком другом насељу на нашој општини.

Стефан Дилберовић, шеф одборничке групе СНС-а је рекао да овај пројекат урбаног џепа општина ради на иницијативу града баш у насељу Гроцка, а да ће следећа финансиска средства која буду добијена на име овог пројекта бити искоришћена за реализацију урбаног џепа у Калуђерици, Винчи, Лештанима, Врчину или неком другом месту. Општинско руководство ће наставити са уређењем наше општине и реконструкцијом и изграднјом дечијих паркића. За годину дана општина је уредила пет паркића у: Гроцкој, Винчи, Брестовику, Лештанима и Болечу, наставићемо са овом акцијом док свако место не добије по један паркић.

2mi26b7.jpg

Извор:
http://www.grocka.rs/%D0%BD%D0%BE%D0%B2 ... 0KSsO.dpbs

Будући да сам имао увид у пројекат, могу вам рећи да ће, уколико се уради по пројекту изгледати баш кул. Растер плочника је за узор имао сунце са грба Гроцке, а предвиђена је и садња зид завесе, затварање предњег дивљег улаза у паркић и изградња угаоне клупе за чекање аутобуса са атмосфером пампас трава као централим мотивом.

lwahi.jpg

Извођач радова је изразио жељу да гратис изради и плочник дуж ограде црквеног дворишта у истом рељефу и боји као и у паркићу те ћемо имати једну компактну целину. :gobb:

Da li su kod vas vrsili suzbijanje komaraca? Hteo sam da pitam jos pre sat vremena, ali posto pise da se vrsi do 23h, sacekao sam. Ovde kod mene u Lestanima nisu, iako je po planu bilo da se danas to uradi, kao i u ostalim grocanskim naseljima.

Bjese Grocka na tv studio DJ oko puteva i hvaljenja kako je asfalitirano cjelih 6 km puta

Vrh