Šta je novo?

Гроцка / Grocka

Грочицу заједничким снагама чисте ЈКП Гроцка и ЈП Водовод и канализација Гроцка због Свечаности. Сама чаршија ужасно смрди услед наслага муља.

Да напоменем да су за одржавање корита надлежне Београд воде које се нису удостојиле ни да одговоре на више дописа и ургенција. Како је било очигледно да они неће реаговати, наша предузећа су то преузела на себе, што је похвално са њихове стране, али смо дошли у ситуацију да раде туђи посао због кога не могу да постигну своја редовна задужења.

Још једна опструкција Града Београда.

http://www.grocka-informer.com/vesti-ve ... o%C4%8Dicu

Да ли мислиш да је то организовано минирање предстојеће манифестације, или систематско бушење општинске власти од стране градске, или како већ, шта је мета?
Уз започете па напуштене радове и ово око чишћења, чудно делује све. Да ли град помаже свечаности некако?

Стф, добро је да нисам једини. Чак сам и Студиу Б послао један мејл, ни ту нисам добио одговор. Драго ми је што коначно остали форумаши могу да виде право лице града и крајње безобразно опхођење према нашој општини.

Izvinjavam se sto skrecem sa trenutne teme.
Da li u Opstini postoji neki sektor, kancelarija ili kako god to nazvati, koji azurira podatke i informacije o samoj opstini i naseljima? Konkretno mislim na podatke sa Vikipedije, jer su daleko neazurirani i mnogi podaci stoje ovakvi vec godinama.

Конкретно википедију можеш и сам да ажурираш :D Направиш налог, убациш одговарајуће податке и чекаш одобрење, али много је компликовано.

Ja bih rado izmenio da imam podatke. :laugh: Zato sam i pitao, jer bi oni trebalo da imaju takvo nesto. ;)

Борчанац":1u484m3r je napisao(la):
Да ли мислиш да је то организовано минирање предстојеће манифестације, или систематско бушење општинске власти од стране градске, или како већ, шта је мета?
Сада пишем лично мишљење. Не верујем да Град жели да минира саму манифестацију, већ желе да минирају општинску власт. Већ се недељама прича како је Грочица срамота Гроцке, а самим тим и локалне власти, и таква запрљана је од директне користи градској власти која држи ЈП "Београдводе" које, гле случајности, потпуно игноришу ургентне дописе...

Грочанска чаршија је центар дешавања Свечаности и на једном крају пешачке зоне имамо талоге фекалија које фино миришу на +40 а са друге имамо црну прашинчину са разроване и тако остављење улице....

Борчанац":1u484m3r je napisao(la):
Уз започете па напуштене радове и ово око чишћења, чудно делује све. Да ли град помаже свечаности некако?

Требало би да општина добије некакву финансијску помоћ јер на њу има законско право. Међутим, по ономе што сам ја успео да сазнам, град је наменио одређена средства за Свечаности, али тек скоро, када је већина трошкова већ направљења, а наравно, траже фактуре....тј. питање је колико финасијска помоћ града у овом моменту има практичну функционалност.

marrecar":1u484m3r je napisao(la):
a li u Opstini postoji neki sektor, kancelarija ili kako god to nazvati, koji azurira podatke i informacije o samoj opstini i naseljima? Konkretno mislim na podatke sa Vikipedije
То је посао ПР службе и свака општина је има, само је питање, да ли је и колико служба препознала значај Википедије и података на њој.

Nije samo u pitanju Vikipedija, vec i njihov zvanicni sajt, kao i ostali grocanski sajtovi. Na svim je napisana ista prica, samo drugim recima. Podaci su isto neazurirani, nema informacija o preduzecima u celoj opstini, nista. Znamenitosti ima dosta, a samo mali procenat se prikazuje. Toliko toga moze da se ponudi na internetu, evo meni je sad palo na pamet, mogu da naprave sajt ili sekciju na svom sajtu gde bi bili postavljeni oglasi za zaposljavanje, bas sad u ovo vreme kada je sezonsko zaposljavanje i berba voca.

Ево како Грочица изгледа сада :)
970434_151279245075173_1260998573_n.jpg

946307_151277935075304_1266669753_n.jpg

Преузето са:
https://www.facebook.com/jkp.grocka.5
А као је било :roll:
2013-07-27-2690_zps2ad2e432.jpg

Како је то добар пример. Ако хоћеш нешто да урадиш, нема те силе да те спречи...
Шоми браво за поређење +

Ovaj deo sa treće fotografije je i dalje takav kakav je na fotografiji. Očišćen je samo potez od mosta kod pijace do onog malog pešačkog mostića sa treće slike.

Oko mosta na Smederevcu, odakle je fotografisan treći slajd širi se zapanjujući smrad i dalje. ...

Gledam, pa ne znam da li me oci varaju.. Jel to ima malo vode pa negde izlazi dno ili je nesto drugo u pitanju?

Čovek preživeo strujni udar u Grockoj

B.D. | 30. 07. 2013. - 21:46h | Foto: Ilustracija | Komentara: 4
Lj. C. (51) povređen je jutros oko devet sati u Bulevaru revolucije u Grockoj kada se popeo na metalni stub elektro-mreže, visok devet metara.

On je pokušao rukom da dodirne žice i tada ga je "udarila" struja usled čega se onesvestio.

Čovek je sa opekotinama na delu tela spušten na zemlju i kolima Hitne pomoći prevezen na Kliniku za plastičnu i rekonstrktivnu hirurgiju.
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/396332 ... -u-Grockoj

direktor":3hjdq9so je napisao(la):
Čovek preživeo strujni udar u Grockoj

B.D. | 30. 07. 2013. - 21:46h | Foto: Ilustracija | Komentara: 4
Lj. C. (51) povređen je jutros oko devet sati u Bulevaru revolucije u Grockoj kada se popeo na metalni stub elektro-mreže, visok devet metara.

On je pokušao rukom da dodirne žice i tada ga je "udarila" struja usled čega se onesvestio.

Čovek je sa opekotinama na delu tela spušten na zemlju i kolima Hitne pomoći prevezen na Kliniku za plastičnu i rekonstrktivnu hirurgiju.
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/396332 ... -u-Grockoj

A što ne napišu da je Lj. C. hteo da se nelegalno prikači na struju? Ne verujem da se penjao 9 metara na stub da bi pokazao ortacima da je u srodstvu sa Bibom Strujom.

Sredjivanje igralista u vinci kancelarija za mlade grocka
dsc02511.jpg

dsc02512.jpg

dsc02514.jpg

dsc02516.jpg

dsc02517.jpg

dsc02518.jpg

dsc02519.jpg

dsc02520.jpg

dsc02522.jpg

dsc02523.jpg

dsc02528.jpg

dsc02527.jpg

dsc02526.jpg

dsc02524.jpg

ovdje rastu teniske loptice
dsc02525.jpg

Grocka pijacni dan
dsc02594.jpg

dsc02595.jpg

dsc02597.jpg

dsc02598.jpg

dsc02600.jpg

dsc02593.jpg

dsc02592.jpg

Malo novogradnje ovo je ka grockoj
dsc02618.jpg

A ovo je u Grockoj
dsc02616.jpg

dsc02599.jpg

dsc02601.jpg

dsc02602.jpg
N
Neko voli resetke
dsc02596.jpg

grocica
dsc02603.jpg

dsc02604.jpg

odvaljen stubic
dsc02606.jpg

zen bastica
dsc02605.jpg

izlozba x most
dsc02607.jpg

Asfaltirana ulica konacno
dsc02609.jpg

dsc02610.jpg

Krenuli radovi na trotaru od donje benzinske pumpe ka centru
dsc02611.jpg

dsc02612.jpg

dsc02613.jpg

dsc02614.jpg

dsc02615.jpg

i jedna 302
dsc02617.jpg

Баш тако, не раде спуштене ивичњаке на колским прилазима дворишту. Не раде чак ни асфалтирање па не видим поенту да тротоара мало има, па мало нема. Пешаци ће се свакако искаљати. Међутим, будући да смо ћале и ја тродневним притисцима на шефа градилишта, прво љубазним тоном, а после претњом инспекцијом испред дворишта добили спуштене ивичњаке, намеће се закључак да су они итекако урачунати у цену али да се крадуцка.

Ево прегледа радова:

1. Класично ошљарење и недостатак координације јавних служби. Саобраћајни знак нису померили за 30цм чиме је ће сам тротоар бити сужен на овој тачци на ширину испод законом прописане. Самим тим, овај тротоар не може добити употребну дозволу, а добиће је, то сви знамо. Само пар метара даље ЕДБ бандера по сред тротоара коју, наравно, неће изместити. Не само да инвалидска или дечија колица неће моћи да користе овај тротоар, већ ће и здрави људи морати да силазе на коловоз.
xnbxg4.jpg

2. Веома ретка пракса код нас. Одливни канали за атмосферске падавине урађени на сваких 50 метара чиме се спречава накупљање кишнице на коловозу и уобичајено купање пешака када год прође неко возило. Ово је доказ да се ради о пројектованом а не дивљем тротоару, а то даље потврђује сумњу да је прескакање колских улаза чиста пљачка. Немогуће је да се пројектује одливање кишнице а не пројектује се спуштени ивичњак. Глупост.
2804epw.jpg

3. Већ сам споменуо да радове изводи Партизан пут. Асфалтирање врши друга фирма, заборавио сам која. У сваком случају, обратите пажњу на граничне кочиће које су постављали радници Партизан пута и крајњу линију асфалта. Очита крађа. 10цм тротоара пута 933 метра дужине износи 93.3 м2 украденог тротоара. Ако узмемо да је м2 асфалта 25 евра (набавна цена), долазимо до украдене цифре у износу од 2 332.5 евра.
vne1w0.jpg

4. На овом месту тротоар прелази на десну страну пута из ко зна којих разлога те ће овде вероватно бити пешачки што је само по себи сулудо јер је ово опасна кривина.
cj09i.jpg

5. И ево. Прекид у дужини од 75 метара. Како, зашто и чему. Да напоменем да је првих 20 метара блато до колена сваки пут када падне киша. Поента?
sfjj1g.jpg

6. Недостатак спуштених ивичњака овде и могу да разумем, у питању је споредна улица, пардон, "улица". Али барем је тротоар асфалтиран.
10fw843.jpg

7. Још један прескочени колски улаз уз неопростиве рупе и грбе који чак нису ни асфалтирали.
2ekqdld.jpg

8. И поносни резултат преговора са пословођом: Спуштени ивичњаци. :) Иначе ми је прилаз гаражи на нижој коти од улице а пад коловоза према мом дворишту. Ово је прва јесен и прве кише а да ја нисам поплављен. :vops: И ту се тротоар и завршава. Нема даље!

2vuzypx.jpg

Kakvo osljarenje nemam rijeci kao da su nogama radili ,volio bih da se nadjem tu kad bude prijem radova da se porazgovaram sa komisjom.Kad sredjujemo prilaz kaldrma ovo ono

Hvale se glavonje
Očišćeni beogradski potoci

Beta | 03. 10. 2013. - 20:16h | Komentara: 8
Uprava za vode Sekretarijata za komunalne i stambene poslove Beograda očistila je potoke u glavnom gradu, saopšteno je danas iz beogradske uprave.
385213_20130909100100_f.jpg

Kako se navodi u saopštenju, potoci su pre svega bili "mini deponije i potencijalni zagađivači velikih reka".

- Njihovim redovnim održavanjem i čišćenjem, preventivno se deluje i obezbeđuje zaštita od poplava naselja kroz koja protiču. Takođe se poboljšava kvalitet života Beogradjana i uvodi komunalni red - navodi se u saopštenju.

Na Gročici, pored redovnog održavanja uređenog dela reke, betonirano je dno u centru i sređena obloga, a na potoku Bolečica svake godine radi se redovno održavanje na pojedinim delovima regulisanog korita. Bolečica je očišćena u dužini od oko 700 metara kod mosta na Smederevskom putu.
385215_20130911090406_f.jpg

Svi potoci na teritoriji Grada se održavaju u skladu sa obezbeđenim sredstvima, navodi se u saopštenju.

Za poslednje dve godine uloženo je 23 miliona dinara za uređenje i čišćenje beogradskih potoka.

385216_20130917075626_f.jpg

I pored svih aktivnosti "Beogradvoda", zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca, gradski vodotokovi se pretvaraju u mini deponije i koriste se kao otvorena kanalizacija.

Stoga iz Uprave za vode apeluju na odgovorno ponašanje sugrađana prema potocima i rekama Beograda, koji bi trebalo da budu mesta uživanja i turističkog potencijala Grada, navodi se u saopštenju.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/410008 ... ski-potoci

fotografija-0016.jpg

lestane okretnica sredjuje se polako sto nije skinuta druga precka samo smeta

Зато што нико не размишља. Лепо им је десет пута речено да се те пречке скидају, и шеф радионице је записао у свеску али џаба, неко се направио паметнији од пројектанта. Клупа такође није по пројекту, бочни панели , ивична леђа. Заправо радници нису урадили апсолутно ништа што им је речено.

Vrh