Šta je novo?

Гроцка / Grocka

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/389487 ... janja-vode
Potvrdjujem ovu pricu, ili barem taj deo sa problemom vode. Mislim da je ovo prvi put nakon prikljucenja na gradski vodovod da ovo naselje ima problem sa nestajanjem vode. Ja osecam ovo preko smanjenja pritiska, koji vec par veceri slabi upravo zbog nesavesnog koriscenja vode za zalivanje basti i polivanje betona.

Срамно!

У старту у потпуности прекинути цео саобраћај ка свим насељима .... сем ка Калуђерици!!!

Тај део пута је идеалан за протест упозорења будући да има по две траке у оба смера раздвојене пешачким острвом. Лепо се затвори један смер и тиме успори саобраћај што је добар први протестни корак.

Али у потпуности затворити целокупан саобраћај без најаве и тиме загорчати живот свим насељима сем Калуђерице..... од Калуђеричана више нисам ни очекивао.

Ej apelovanje na stednju u 21 vijeku ja cu da trosim koliko ocu ako redovno placam ,problem je sto nisu sposobni da u 21 vijeku rijese problem vode sramota ,Stvarno niste trebali zatvoriti saobracaj komplet

Тако је, ако имам да платим трошићу колико ми се троши. И стварно не могу да верујем, требали су на семафору на Калуђерици лепо да стану, а не нама да сметају због њихових проблема. Ионако ми стално испаштамо због њих. Једва чекам да се одвоје, славићу тај дан.

Zar vi stvarno mislite da nije bio blokiran ulaz u Kaludjericu? Mesto protesta je udaljeno oko 100 metara od semafora, pise da je blokiranje trajalo oko sat vremena, ako je bilo guzvi, sigurno se protezalo do i dalje od semafora. I ocigledno su uspeli da privuku paznju. Ne bi imalo smisla da blokiraju negde u Kaludjerici, nece nista dobiti od toga, nikakvu paznju od Opstine. Ovako kad su blokirali prilaz ostalim naseljima privukli su paznju opstine.
@Somi303 To sto su ti roditelji puni para i mogu da ti plate vodu za ceo Beograd, ne znaci da ti mozes nesavesno da je trosis i polivas beton ispred kuce i zalivas bastu sa gradskom vodom cija namena sigurno nije to. Vecina ljudi u mom komsiluku koji imaju baste, ne koriste tu vodu za zalivanje, vec ili imaju bunar, ili savesno trose tako sto napune kantu pa zalivaju. Niko ne stavlja crevo na cesmu i trosi do iznemoglosti. Trosi je ti koliko zelis, ali na ono cemu je namenjena.
EDIT
http://www.kurir-info.rs/blokada-smeder ... nak-856133

Izgleda i veceras, ako ne bude resen problem. I treba, jer ocigledno niko ne zeli da im pomogne, ne znam ni da li uopste ima cisterni tamo.

Добро, пун сам пара и шта ћемо сад? Нигде не пише да је забрањено прати двориште (што иначе не радим ни ја ни ниго други у приградским насељима, то сам виђао милион пута у граду где зграде имају дворишта или су мале куће у питању), прати кола, заливати башту, пунити прскалице за воће.. То нико ни не ради, али увек је добро паметовати шта раде и како троше воду људи у другом насељу. И престани да лупаш јер вода коју ми трошимо нема везе са водом која долази до Калуђерице. Зато уместо нас, криви своје комшије.

Опа, опа, опет општина крива. Као што си сам рекао, Калуђерица је прикачена на градски водовод. Зашто онда малтретирати Грочане? Чист безобразлук.

Ja nigde nisam ni rekao da ste vi krivi za nestasicu vode u Kaludjerici. Takodje nisam ni rekao da je zabranjeno zakonom ili ne znam cime da se voda koristi NESAVESNO, to je jednostavno normalna stvar. Covek ne shvata koliko je voda vazna sve do trenutka kada je nema. Iskreno, bicemo mi drago ako se ikada odvojimo, jer biti u "zajednici" sa osobama kao sto si ti, koje nemaju postovanja prema drugima u bilo kojoj situaciji je sramno. Naravno, ne kazem da je cela Zaklopaca i ostatak opstine takvo. Ovo nije jedini put da ti vredjas druge forumase, uvek pokusavas da isteras svoju pravdu na svaki moguci nacin, i to uvek nekom vrstom uvreda. Ti ocigledno imas nekih neresenih problema sa sobom i svojom okolinom. Od tri komentara na postavljenu vest, jedini je tvoj bio u negativnom, uvredljivom kontekstu.
Ako mislis da je tebe ovom porukom vredjam, to nije uopste tacno, jer sve ovo je onako kako ja tebe vidim, za ovo vreme koje sam proveo na forumu.

Наравно да ћу да реагујем како сам реаговао када неко директно негативно утиче на моје дневне активносити и нарушава их а притом проблем нема никакве везе са мном и мојим суграђанима.

Притом, нису исцрпљени сви предходни кораци грађанских протеста како основни морал и поштовање према другима налаже. Знају се правила како се врше одређени кораци приликом грађанских протеста. Овај начин протеста је био директан ђон по сред фаце недужних суграђана.

Ако на мене и моје комшије неко крене ђоном, ђон ће и добити.

А за твоју информацију, тренутно радим на пројекту реконструкција и постављања нових стајалишта по твојим Лештанима и Калуђерици. У следећем контигенту ниједно јужно насеље не добија ниједну једину надстрешницу па посао радим са истим жаром као и исти посао у Гроцкој јесенас, а у питању су десетине и десетине сати исцрпљујућег рада. Немој мени да попујеш молим те, ти који ниси прстом мрднуо ни за своје насеље, а камоли туђе. (твоје речи, да не испадне да те нападам).

Ако желиш да се одцепиш због мене и мени сличних ја стварно не знам шта да ти кежем. Ем си безобразан, још си и незахвалан.

Nisam na tebe mislio, dok sam ja pisao poruku, ti si poslao svoju. Moja je bio direktan odgovor clanu Somi303.

marrecar":2cy6a36z je napisao(la):
skreno, bicemo mi drago ako se ikada odvojimo, jer biti u "zajednici" sa osobama kao sto si ti, koje nemaju postovanja prema drugima u bilo kojoj situaciji je sramno.
Овде се слажемо обоје, јер ја због особа из твоје заједница нисам добио сређена стајалишта, тротоаре, парк, нормално водоснабдевање, нов асфалт који треба да има свако насеље у 21 веку... Запитај се мало како ви утичете на нас иако ми не утичемо никако на вас и ваше водоснабдевање. Апсолутно никакво право на жалбу и сваљивање кривице на нас немате, како становници Калуђерице тако и Лештана, Винче.. Даље нема потребе да пишем јер ти је Стф објаснио.

Nepostoji u u kapitalizmu u 21 vijeku nesto sto se zove nesavjesno trosenje vode ja dok je placam trosicu je kao ja hocu i kad je meni dragu u kolicini koja fizicki moze da istekne iz mojih slavina .Ako su uvedene posebne mjere tipa restrikcije ,zi nekog razloga ,vanrednih okolnosti ,poplave ,pozara ,samo tad je kaznjivo nesavjesno trosenje vode drugacije nije

To sto vi mozda niste dobili asfalt, vodosnadbevanje, trotoar, park i ostalo je krivica Opstine, jer sve sto smo mi dobili je od Grada. Isto je i sam stf objasnio, oni su sami krenuli u akciju postavljanja novih stajalista u opstini, za sta su sami izdvojili deo sredstava. Toliko o tome mi uticemo na vas jer "sve dobijamo", a vi nista. Jer to nista sama opstina deli svakom naselju, nikome ne daje, pa ni nama. I opet kazem, niko nije svaljivao krivicu direktno na vas, protest mora da ima nekakvog smisla, ja mogu da protestujem u svom dvoristu, ali to niko nece videti ni primetiti. Isto tako i da su oni protestovali u nekoj drugoj ulici, sigurno ne bi bili primeceni. I definitivno se slazem za postovanje, tebe nikada nisam video da postujes druge stanovnike opstine u kojoj zivis, tako da ne mozes da ocekujes i ja tebe da postujem. I sve sto je stf rekao za mene je istina, bezobrazan sam, nezahvalan, ne mrdam prstom ni za koga, pa ni za sebe, negativan sam, ne pomazem, vredjam svaciji posao.
EDIT
I opet da ne ispadne da direktor pomisli da je ova poruka upucena njemu, nije, jer prema njemu posedujem postovanje jer nikada nisam video da on vredja nekoga.

То није тачно, ми пишемо петицију да добијемо асфалт и добијемо одговор да је Калуђерица приоритет. Иако су обећали парк у свим насељима, ми нећемо добити јер су сепаратисти приоритет.. Гомилу пара је општина уложила у вас што је спречило да уложи у основне ствари код нас. То што ви знате само за град и што сте убеђени да општина ништа не ради је лаж.
И зашто ниси паметовао директору? Зато што сам ја млађи па си мислио да ћеш тако испасти паметнији, е па направио си грешку. Ја нећу да ћутим док ти причаш како ми трошимо воду до неизмоглости, кад апсолутно свака кућа има бунар који користи. Између осталог наша вода није за пиће, јер је то техничка вода па је прање бетона и заливање њена једина намена. Али опет се не користи ни за то јер је цена папрена.

Lepo sam rekao zbog cega ne zelim da "pametujem" direktoru, kratko i jasno. Ja ne znam da li si ti mladji ili stariji od mene ili direktora, cak me i ne zanima. Ne znam odakle sad to da mozes da verujes obecanjima? Politika nije komplikovana, lazu one koji su lakoverni, mucenicima koji zele bolji zivot, a daju onima od kojih ce sigurno dobiti pare i glasove. Ja nisam ubedjen u to, meni nije niko rekao da opstina ne daje nama nista, ja sam sam dosao do takvog zakljucka jer smo i mi pisali peticiju opstini da nasa ulica konacno dobije asfalt. Isto smo prosli kao i vi, neko drugi je bio prioritet. A onda kada smo trazili od Grada, objasnili probleme, oni su nam pomogli, ne odmah, ali su pomogli. I evo treci put cu ti reci, nigde nisam rekao da vi do iznemoglosti trosite vodu za pomenute stvari. To sto pise "To sto su ti roditelji puni para i mogu da ti plate vodu za ceo Beograd, ne znaci da ti mozes nesavesno da je trosis i polivas beton ispred kuce i zalivas bastu sa gradskom vodom cija namena sigurno nije to." ne mora i nije se direktno odnosilo na tebe, vec ono univerzalno, seljackim govorom kada je svaka osoba Ti. Ovo sada postaje besmisleno, neka si ti u pravu, mi uvek dobijamo sve, mi smo seljacine, vi ste seljaci, nas voli opstina, vas mrzi, mi smo separatisti, vi jos veci, ne smemo da protestujemo za osnovne zivotne potrepstine, ne postujemo nikoga, gledamo svoju zadnjicu, bezobrazni smo, sve sve najgore mislim o sebi i o nama. Jer takav je zivot na koji si navikao, ti si u pravu, ostali su glupi i ne zasluzuju pravo na svoje misljenje. Dalje se necu raspravljati, ocigledno nema vajde.

А јел ти пало можда на памет да град има далеко веће средства од општине? Нисам рекао да сте сељаци већ да добијате много више од општине, а опет вам није доста. Јесам рекао да сте сепаратисти, али у позитивном смислу. Очигледно је да општина једва функционише и поздрављам ваше одвајање јер ћемо тиме сви добити. Ми више пажње, ви вашу општину. Нисам рекао да немате право на прототест, већ немате право нама да сметате. Када су воћари из овог краја протестовали блокирали су пут за депонију, а не цео Смедеревац. А ако неко други докаже да нисам у праву прихватићу то.

Ugroženo arheološko nalazište Vinča: Prvu metropolu Evrope ostavili da propadne

Ranko Pivljanin | 25. 06. 2013. - 08:43h | Foto: A. Dimitrijević | Komentara: 11
Ni značajnijeg nalazišta, ni veće nebrige. U deset i po metara arheološkog naslaga u Vinči stalo je 7.500 godina ljudskog življenja u kontinuitetu, a ta drevna metropola postaje žrtvom prirode i našeg nemara i zatvorena je i za posetioce i za istraživače.
354934_vinca-arheolosko-nalaziste240613ras-foto-aleksandar-dimitrijevic10_f.jpg

Naime, Vinča se nekoliko poslednjih godina najmanje pominje po svom značaju, već uz nju ide priča o klizištu, nemanju novca, pravnim zavrzlamama i opštoj ravnodušnosti kojoj teško da mogu parirati retki entuzijasti.
354938_vinca-arheolosko-nalaziste240613ras-foto-aleksandar-dimitrijevic29_ff.jpg

A famozno klizište koje decenijama preti da oburva severoistočni profil nalazišta samo je deo šireg problema:

- Vinča se kao spomenik kulture od izuzetnog značaja prostire na oko pet hektara, od toga su eksproprisana 2,5, a ni oni u celini ne mogu da se koriste zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, već se nalazište nalazi na nepun hektar. Nemamo ni adekvatan kolski prilaz pa smo prinuđeni da plaćamo prolaz kroz komšijska dvorišta. Na ovom delu ne postoji ni kanalizacija nego septičke jame koje se ulivaju u kulturne slojeve. A da bi se ozbiljno rešio problem klizišta potrebno je uraditi plan detaljne regulacije, a njemu prethodi studija o izvodljivosti koja nikako da stigne - kaže Dragan Janković, kustos ovog nalazišta koji je decenijama i živeo na njemu, vodeći računa da ono totalno ne propadne.

354930_vinca-arheolosko-nalaziste240613ras-foto-aleksandar-dimitrijevic02_f.jpg

Sve što je do sad urađeno u vezi klizišta je izrada idejnog projekta koji je koštao 300.000 dinara, ali on se ne može sprovesti bez studije o izvodljivosti, a za sredstva za njenu izradu Zavod za zaštitu spomenika kulture konkurisao je kod Ministarstva za privredu i finansije i još ih nije dobio.
354935_vinca-arheolosko-nalaziste240613ras-foto-aleksandar-dimitrijevic18_ff.jpg

Kao što ni Ministarstvo kulture nije uplatilo ništa od 1,1 milion dinara za zaštitna istraživanja pa su i ona stopirana kad je nestalo sredstava koja je dao velški univerzitet iz Kardifa. Osim toga, mrtvo slovo na papiru je i Savet za Vinču oformljen 2008. godine koji se od tada sastao samo jednom. Kao da nikog nije briga, a mi sredstva nemamo - kaže Danica Jovović Prodanović, direktorka Muzeja grada Beograda koji formalno vodi računa o vinčanskom nalazištu.
354936_vinca-arheolosko-nalaziste240613ras-foto-aleksandar-dimitrijevic19_f.jpg

Prošle godine započeto renoviranje izložbenog dela nalazišta (najobičniji montažni objekat) je većim delom dovršeno, ali nije saniran krov koji i dalje prokišnjava.

- Ne mogu da shvatim da država zbog 5.000 evra koliko bi koštala popravka ovakav lokalitet drži zatvoren. Beograd je jedan od retkih gradova u svetu koji se može pohvaliti da je bio metropola pre 7.500 godina, ali on to kao da ne želi da prepozna i ugradi u svoj identitet - čudi se Dragan koji, uprkos što ne može ništa od artefakata da im pokaže, ne odbija strance kad ovde svrate
335250_vincaclayfigure02_ff.jpg

Upravo je juče grupi Mađara uz pomoć prezentacije na laptopu objašnjavao gde se nalaze, ali teško da im može objasniti zašto takvo arheološko bogatstvo tako zapušteno izgleda.

Kao i put do njega kroz naselje obeležen putokazima sa skarednom engleskom rečju “fing” koju su ljudi iz Muzeja grada nedavno prelepljivali adekvatnom rečju “site”, ili dunavsko priobalje koje ruži olupina izgorelog brod-restorana preko kog su ovde svraćali putnici sa evropskih brodova. Sad ni te kopče više nema.

http://www.blic.rs/Vesti/Reportaza/3898 ... a-propadne

Beograd put vredno radi na presvlačenju glavne lokalne saobraćajnice kroz Grocku koja se sastoji od delova ulica: Bulevar oslobodjenja, Srpsko-grčkog prijateljstva i Vučka Milićevića.

Trasa radova:
jt30v6.jpg

Реци ми да нису оставили пола метра старог асфалта са десне стране.

Lijenstine gjde su slike jeli ja moram potegnuti 500 km da uslikam

Ради се Директоре, нису све државне службе блејачи. :Р

Овај пост користим и да званично све форумаше позовем на:

46. Грочанске свечаности

2dbjoyf.jpg

Добро нам дошли!

Ono na putu od kuce do posla prolazis tom ulicom pa iskoristis taj telefon nemoj da ti je za ukras dobar ti ovaj plakat a ko je teta na slici ,nazalost necu stici dolazim kad se zavrse

Vrh