Šta je novo?

Гроцка / Grocka

dsc08724.jpg

dsc08725.jpg

dsc08727.jpg

dsc08728.jpg

to je to za ovaj put

Uskoro otvaranje Muzeja na arheološkom nalazištu u Vinči

Tanjug | 23. 04. 2013. - 21:03h | Komentara: 1
Muzej na arheološkom nalazištu u Vinči, posle zimske pauze, a nakon sanacije biće ponovo otvoren za javnost, najavila je direktorka te ustanove kulture Danica Jovović Prodanović, objavljeno je na sajtu Gradske uprave.

Kako je navedeno, ona je naglasila da će pre toga, sredstvima grada Beograda, biti saniran krov muzeja, čime će se ukloniti šteta nastala tokom zime, zbog čega je otvaranje muzeja na kratko odloženo.

Prema njenim rečima, grad je, takođe, obezbedio sredstva da se u narednom periodu nabave i montiraju klima-uređaji u depoima na arheološkom nalazištu "Belo brdo" u Vinči, čime će stepen optimalne vlage i temperature biti doveden na nivo neophodan za čuvanje muzejskih predmeta.

Muzej je sa novom, stalnom postavkom otvoren prošlog septembra, a predviđeno je da radi od aprila do oktobra, svakog dana osim ponedeljkom.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/379300 ... tu-u-Vinci

Inace, jos uvek nema vode u Bolecu, preko 60 sati otkako su poceli "radovi". Trenutno se ne zna do kada ce slavine biti suve jer je nastao neki "problem" kad su poslednji put pokusali da ukljuce.. :evil: za******* za medalju :rant:

Ne. Danas sigurno neće biti vode, a nemamo pojma šta sutra da očekujemo :( Jednostavno, "ne znaju" da poprave cev. #$!%&$!#&!!

Zar je toliki problem otkopati skloniti staru staviti novu ojavati spojnicama sta je to neka svemirska tehnologija

Ispod autoputa je pukla stara cev i postavljena je nova, sve je trebalo da bude gotovo u jednom danu. Međutim, iz nekog razloga, usled jakih vibracija, ta nova cev im konstantno ispada kada puste vodu!? I tako već četiri dana.

Sad je bio prilog u Vestima Studija B. Iz gročanskog vodovoda su rekli da će večeras pokušati da izvedu neko novo rešenje i da bi, ako sve bude OK, vodu trebalo da dobijemo sutra.

I tako...

Imaju problema sa kalemqewe nove gumene cevi na staru metalnu. Taj spoj konstantno puca čim se pojača pritisak.

485514_262836430529701_1492221362_n.jpg

Na istoj FB stranici Grocanskog glasnika pise da ce, ako sve bude u redu, Bolec sutra popodne dobiti vodu.

Imam jedno pitanje. Kome bi trebalo da posaljem predlog za igradnju decjeg igralista? U Lestanu ima jedno jedino igraliste koje se vec raspada, a prilicno je udaljeno od ostatka naselja, bukvalno se nalazi na obodu.

EDIT
Taman da posaljem poruku, Somi me prestize... :D :laugh:

Koje je objasnjenje zasto ne postoji zvanicni sajt Grocke?

Pa prakticno i da nema sajt time sto nije u funkciji. Nije u funkciji vec par meseci.

Da pogodim,stavka u budzetu 1 000 eura,a ne mogu da daju 100 eura da se uradi sajt.Mislim jasno je,nisu oni krivi sto toliko kradu,kriv je narod sto to dopusta.

vucko":2tmj725y je napisao(la):
Други пут за 15 дана је хакован и оборен од стране турских хакера.

Тренутно се скрипта пребацује на трећи сервер.

marrecar":1npdhiyv je napisao(la):
Pa prakticno i da nema sajt time sto nije u funkciji. Nije u funkciji vec par meseci.
Није тачно, могу да потврдим да је 22 априла био у функцији.

Jeli se koristi ovaj prolaz ispod auto puta za prolaz kola djeluje mi da je veci od onog u kaludjerici kao onaj na dusanovcu ,za spajanje dvije razlicite cjevi koristi se prelaznica ili muf
evo kako se to radi na regjonalnom vodovodu cgprimorija
Bulevar_4.jpg

un1.jpg

Union spojka je novo rešenje za spajanje raznorodnih cevi istog nazivnog otvora. Osnovna namena spojke je da se brzom intervencijom sanira prsnuće i lom cevi. U slučaju loma cevi: azbestne, livene, plastične ili čelične ubacuje se nova cev i povezuje se sa union spojkom brzo i sigurno. Pokriva vrlo širok opseg spoljnih prečnika cevi. Primera radi ukoliko je prsla azbestna cev N o 100 tip D spoljnog prečnika 132 ista se može sanirati sa plastičnom cevi N o 10 spoljnog prečnika 110.
main_con6.jpg

Primena:

Ova spojnica se izrađuje od nerđajućeg čeličnog lima. Postavlja se oko cevovoda na mestu preloma, a kao zaptivni materijal koristi se profilisana guma određene tvrdoće. Prednosti ove spojke ogledaju se u brzoj montaži, malom potrebnom prostoru (mali rov), angažuje se manje radne snage i lakoća otklanjanja kvarova.

Somi303":3dmzdsw2 je napisao(la):
marrecar":3dmzdsw2 je napisao(la):
Није тачно, могу да потврдим да је 22 априла био у функцији.
Ja ne proveravam svaki dan da li je sajt u funkciji ili ne, ali u poslednjih par meseci kad god sam pokusao da udjem, on nije radio.

Не проверавам ни ја, али тад ми је требао и знам да је тад радио.

Eh kod mene nije bilo vode jutros u 8.. nadam se da ce biti kad se vratim sa posla da se istusiram ko covek posle 5 dana :)

Vrh