Šta je novo?

Гроцка / Grocka

OBAVESTENJE IZ VODOVODA ZA BOLEC: Dragi nasi potrosaci iz Boleca, danas i pored nasih apela za stednju vode da bi se stabilizovao sistem i bilo vode za sve, potrosili ste 2.200 kubika vode, sto znaci da je u ovom trenutku u rezervoaru ostalo samo oko pola metra vode, te smo prinudjeni da pogasimo podstanice koje guraju vodu ka visim delovima Boleca.Kada ne bi to uradili, nase pumpe bi u njima izgorele.Sest bunara rade punim kapacitetom i prizvode 25 litara u sekundi, i nikakvih kvarova nema.Razumemo da je bilo tesko ova poslednja 4 dana bez vode, ali je sada moramo stedeti.Prema tome, tokom noci rezeroar ce se dopuniti, ali vas jos jednom MOLIMO narocito one potrosace koji su u nizim delovima, da smanje potrosnju, da bi vasi sugradjani u visim delovima vaseg mesta dobili vodu.Nemojte zalivati baste, prati automobile, sacekajmo da se taj rezvoar napuni i da svi imate vodu.BUDIMO SOLIDARNI.

JP Vodovod i kanalizacija Grocka

Yep, oko 20h je nestalo kod nas na brdu.. Na osnovu iskustva iz prethodnih godina za ocekivati je da ce tako biti celog leta. To pozivanje na solidarnost je glupost, bolje bi im bilo da naprave jos bunara i tako obezbede veci kapacited vodovoda nego da ocekuju da ce ljudi iz nizih delova naselja da dozvole da im se osuse baste ili stagod da bi mi odozgo imali vode ceo dan.. :roll: Svi misle prvo na svoje dupe :mrgreen:

Nece se nista srediti dok vas "brdjane" ne povezu na neki drugi vodovod, odnosno na drugu stranu. Takav isti problem smo imali i mi na brdima u Lestanu, leti je konstantno voda nestajala zbog onih u nizim delovima i tek bi se negde uvece oko 22h vratila. A onda su nas povezali na gradski vodovod preko Kaludjerice tako da smo sada potpuno nezavisni od donjeg dela koji je povezan na vodovod u Vinci. Niti imamo problema, retko kada nestaje vode, osim u onim trenucima kada se desi negde kvar, ali to traje samo par sati.

mislim da je zabranjeno vodom iz vodovoda zalivati bašte. ako neko to radi može mu se napisati kazna.

marrecar":3l30akpp je napisao(la):
Takav isti problem smo imali i mi na brdima u Lestanu, leti je konstantno voda nestajala zbog onih u nizim delovima i tek bi se negde uvece oko 22h vratila.
Care to je pogresan pogled na situaciju.. ne nestaje voda zato sto je neko drugi takodje trosi vec zato sto je nema dovoljno za sve a za to je kriva nesposobnost/korumpiranost ovih iz vodovoda. Nije ovaj problem od juce, ja zivim u Bolecu 20 godina i oduvek je postojao taj problem koji nisu u stanju da rese decenijama vec pozivaju na solidarnost i stednju - to nije resenje :blah:

Somi303":3l30akpp je napisao(la):
Навикните се, ми смо преживели :p
Nikad :violina:

A vodovod Grocka nelegalno juri ljude kojima je zastareo dug a nisu tuzeni.Treba razbucati te bandite.

veb983":ptpi4yaf je napisao(la):
Care to je pogresan pogled na situaciju.. ne nestaje voda zato sto je neko drugi takodje trosi vec zato sto je nema dovoljno za sve a za to je kriva nesposobnost/korumpiranost ovih iz vodovoda. Nije ovaj problem od juce, ja zivim u Bolecu 20 godina i oduvek je postojao taj problem koji nisu u stanju da rese decenijama vec pozivaju na solidarnost i stednju - to nije resenje :blah:

Ali opet je resenje isto. ;)

Marrecar je u pravu, vodosnabdevanje ovog podrucja resice se izgradnjom jos jednog rezervoara,kao sto je navedeno u ovom tekstu..
http://www.beoland.com/aktuelnosti/aktuelnosti.asp?a=080307
do pre 3-4 godine suve slavine,narocito u letnjem periodu,imao je i ''Klenak'' ,poslednjih par godina, koliko cujem,nemaju, pretpostavljam zbog tog rezervoara u Kaludjerici... sad.. gde ce graditi drugi rezervoar i kad, ne znam ali pretpostavljam negde na potezu Kaludjerica-Lestane, mozda negde u zoni stadiona tj uz potok, kao i ovaj prethodni...

CUJEM da su odredjeni sugradjani ukrali djelove trafoa koji snadbjevaju strujom pumpe jeli to tacno i da opet nema vode

Џепароши долазе из Панчева, Ковина, Гроцке
Полицајци са Звездаре су прошле године решили половину, од укупног броја кривичних дела. Лане су имали успеха и у заплени наркотика – открили су 2.159 килограма марихуане и око 300 грама кокаина.

Највише времена провели су, ипак, бавећи се решавањем имовинских кривичних дела попут крађа, тешких крађа и разбојништава.

– Обично су на удару угоститељски објекти и трафике уз претњу ножем или пиштољем. Жртве разбојника најчешће су биле жене. Оптерећивале су нас и крађе ташни, новчаника и златног накита у Булевару краља Александра или Устаничкој улици као и џепарења у превозу. Џепароши су углавном извршиоци који на Звездару долазе са стране. Довезу се возом или аутобусом из Панчева, Ковина, Гроцке, Новог Београда оџепаре и на исти начин се врате кући. Зато је потрага за њима отежана – објашњава Милан Мркоњић, начелник полицијске станице Звездара.
http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/ ... ke.sr.html

Grocka: Izboden maloletnik!
Maloletniku su u Urgentnom centru konstatovali teške telesne povrede u predelu grudi i ruku, nanete sečivom
http://www.kurir-info.rs/grocka-izboden ... nak-773911

Opet nemamo vodu u Bolecu - juce je nestala bas rano, nisam bio tu ali oko 4 kad sam dosao kuci nije bilo vode.. :bash: Vidim da je bila neka akcija povodom vesti da iskljucuju samo vise delove Boleca: http://www.grockainfo.com/protest-zbog- ... dogovorom/. Izgleda da su pustali rano jutros ali vec oko 9 slavine su bile suve i tako je do sad, opet neka za******* :rant:

Turnir u basketu u bolecu u organizaciji kancelarije za mlade opstine grocka [vode je bilo a i piva za zapisnicara]
dsc09696.jpg

dsc09697.jpg

dsc09698.jpg

dsc09695.jpg

dsc09699.jpg

dsc09703.jpg

Okolina terena za basket
dsc09692.jpg

dsc09691.jpg

dsc09693.jpg

dsc09694.jpg

veb983":99xnj26t je napisao(la):
Opet nemamo vodu u Bolecu - juce je nestala bas rano, nisam bio tu ali oko 4 kad sam dosao kuci nije bilo vode.. :bash: Vidim da je bila neka akcija povodom vesti da iskljucuju samo vise delove Boleca: http://www.grockainfo.com/protest-zbog- ... dogovorom/. Izgleda da su pustali rano jutros ali vec oko 9 slavine su bile suve i tako je do sad, opet neka za******* :rant:
Сад су нама поново почели да искључују воду. У 8 ујутру пусте, а у 8 увече гасе. Горњи делови насеља имају воду само пар сати дневно.. :roll:

Kad sam napisao to dosla je posle par sati i nije nestajala od tad.. mozda citaju Beobuild pa ce i kod vas reagovati na isti nacin :gobb:

Канцеларија за младе Гроцка је поднела пријаве Сабраћајној инспекцији и Секретаријату за саобраћај ради повећања безбедности око основих школа у Калуђерици, Винчи и Гроцкој. Стање је катастрофално и јако опасно. Па да видимо колико град заиста води рачуна о најмлађим становницима а колико је та прича ( и она са вртићима) само ПР кампања..... Драгане...

946636_137382536451094_2132142678_n.jpg

11799_137382579784423_260928615_n.jpg

942001_137382596451088_376367963_n.jpg

253293_137382623117752_678834357_n.jpg

935756_137382633117751_1268311939_n.jpg

935739_137382653117749_1550892434_n.jpg

946705_137382699784411_675318971_n.jpg

923423_137382566451091_1618479885_n.jpg

947234_137382583117756_554552797_n.jpg

923353_137382529784428_1593546198_n.jpg

485429_137382533117761_1877251073_n.jpg

Odlican posao samo ste zaboravili da trazite da ofarbaju ogradu ispred skole ,sto se tice ograde ispred ulaza potrebno je voditi racuna o protiv pozarnom putu da nebude blokiran .Da vidimo sta ce odgovoriti

veb983":ksmikpmu je napisao(la):
Kad sam napisao to dosla je posle par sati i nije nestajala od tad.. mozda citaju Beobuild pa ce i kod vas reagovati na isti nacin :gobb:
Ако нису реаговали свих ових година, неће ни сад :cry:

Код нас у Заклопачи нису потребни лежећи полицајци јер ако даш мало већи гас остајеш без точка :laugh:

STF, legendo, bravo za inicijativu :gobb: mada... kod mene ne vrede ni stubici, bag** cupa, pogledaj dole od maxija ka skoli, bar 5-6 su pocupali :shok:

A somi, kod tebe za pocetak trotoar, za ostalo cemo lako... ;)

Slazem se, odlicna inicijativa, jos vise sam impresioniram time sto si poslao vise prijava kako bi nesto uradili, ovako, jedna prijava k'o nijedna. Mada uvideo sam jedan mali problem sa predlogom za postavljanje zastitne ograde od Smederevskog puta do skole Nikola Tesla. Ako bi se celom putanjom postavila ograda, skolski autobus bi morao da staje par metara unazad, tacnije kod pesackog prelaza, gde je sa strane kanal. Nikola Tesla kao jedna od najvecih osnovnih skola u Srbiji, sa oko hiljadu djaka u jednom smeni, 90% njih koristi skolski autobus. Deca kao deca, guraju se zbog mesta, vrlo je moguce da se slucajno neko dete gurne i, ne daj Boze, upadne u kanal i povredi se. Ali ostali predlozi su na mestu, bas ono sto treba. ;)

Pa kanal moze da se ucjevi i prosiri trotoar na njegov racun ,ograda nemora biti puna mogu biti stubici ,ili pak polje ograde pa prazno i sve tako

Kanal je vec prilicno sirok i dubok, sumnjam da Opstina ima sredstva da pokrije nesto takvo, ali stvarno je dobra ideja, pre svega zbog bezbednosti, a i zbog toga sto su stalno upadale lopte u kanal... Secam se da je jednom jedan decak pokusao da izvadi loptu, okliznuo se, upao i polomio ruku.
S druge strane, nikada mi nije bilo jasno za 4 godine provedenih u skoli, zbog cega vozaci nisu parkirali autobuse u skolsko dvoriste, sto je prilicno bezbednije. To bi vec trebalo da se resi sa upravom skole...

marrecar

Из ког смера конкретно је проблем са заустављањем буса. Тај канал је крајње сулуд, а сулудо је што за тако велику школу у старту није изграђен аутобуски прилаз, не само због школских аутобуса, већ и због екскурзија. Крајње непромишљено.

Општина за уцевљивање канала нема новца, а и ко зна каква је перипетија око надлежности јер су сви канали на нашој општини у надлежности Београд вода.

П.С. Зар школски бус и даље постоји? Колико је мени познато, због немогућности плаћања истог, општина је била приморана да школске бусеве укине. И која је била траса тог буса?

Vrh