Šta je novo?

Železnice - putnički saobraćaj

Zna li se nešto, ako se pušta SU, koje je rešenje za NS? I iznad svega, za telekomandu?
Mislim da je poslednja izjava ministarke da će u julu biti završena isoitivanja nakon čega će se odlučiti o sudbini stanice. Spominjala je isto da je možda moguće pustiti prugu zajedno sa Mađarskom.

Žešća blamaža je trenutno u Šidu, Optima stoji i već ima +180.
Lok 441-601 crkla nakon 50 metara, da bude još luđe lok je relativno skoro servisirana u MIN-u, toliko o tome.
Čeka se lok čak iz Zemuna i počiće iz Šida sa barem 4 sata kašnjenja, komšije su nam već 2 puta dovezle voz na vreme, Brena to bez problema dovuče od Dobove do Šida, ali eto mi volimo da se blamiramo.

Da je pruga do Dimitrovgrada rešena, verujem da bi RCC (OBB) ili SŽ odavno preuzeo taj voz i vukli sa jednom lokomotivom, ovi "kompletni id***" nisu kadri za to.
Rumunke su im isto sve out, zaista je astrofizika održavati lokomotive, doduše ne sumnjam da je nekom od njih u organizaciji saobraćaja nije palo napamet da putnike prebace u Flirta, samo za to znaju.

I posle se čudimo što nemamo međnarodni saobraćaj.

😡😡😡🤬🤬🤬

Lok 441-601 crkla nakon 50 metara, da bude još luđe lok je relativno skoro servisirana u MIN-u, toliko o tome.
Čeka se lok čak iz Zemuna i počiće iz Šida sa barem 4 sata kašnjenja, komšije su nam već 2 puta dovezle voz na vreme, Brena to bez problema dovuče od Dobove do Šida, ali eto mi volimo da se blamiramo.

Da je pruga do Dimitrovgrada rešena, verujem da bi RCC (OBB) ili SŽ odavno preuzeo taj voz i vukli sa jednom lokomotivom, ovi "kompletni id***" nisu kadri za to.
Rumunke su im isto sve out, zaista je astrofizika održavati lokomotive, doduše ne sumnjam da je nekom od njih u organizaciji saobraćaja nije palo napamet da putnike prebace u Flirta, samo za to znaju.

😡😡😡🤬🤬🤬
To su sjajne vesti.
Sve treba da se raspadne i stane da bi smo se oslobodili.
Sada svi korisnici zelznice mogu da vide da nista vise ne funkcionise zbog korupcije.

😡😡😡🤬🤬🤬
Након Зораниних успешних реформи ништа чудно. Још пре 10 година је требало купити 10 нових електро локомотива, или да су неколико Вектрона узели за СВ.

Nije tu problem nenabavka novih voznih sretstava, nego prodaja i neodržavanje starih. Slovenci međunarodni saobraćaj uglavnom obavljaju voznim parkom podjednako starim kao našim koji smo otpisali. Razlika je u održavanju. Odličan primer su slovenački Regani koji su došli u najam Srbija Kargu u odličnom stanju, a posle par godina srpskog (ne)održavanja vratiće se u Sloveniju kao grobine.

Да, испрва су Kiss били намењени за возове 5хх за Суботицу, а Flirt за возове 6хх. Када се променио ред вожње, путници су се жалили зашто Kiss не иде на сваких сат него на два, онда је донето решење да и возове 6хх покрива Kiss јер има могућности за то када саобраћају само до Петроварадина.
Да, већ неколико дана, возове 6хх покрива Flirt и, колико сам приметио, тада је карта јефтинија него када вози Kiss.

😡😡😡🤬🤬🤬

Epilog svega, jeste da se u ovim momentima Optima otprema tek iz Niša sa kašnjenjem od oko 360 minuta ili ti 6 sati. Kolateralna šteta je ispao IR 691 iz Zemuna za Niš koji je sve vreme u gotovo blokovskom rastojanju išao iza Optime i nakupio do Niša čak sat ipo kašnjenja, naravno, mora da se poštuje rang voza, ali nije da nije bilo rešenja.

Barac je po prvi put krenuo bez zaprežne lok, odnosno Rumunka 461-011 je oživljena nekako i sama krenula put granice, jer su ostale lokomotive ili u kvaru, ili pregledi, ili su razbacane kao rezerve u Nišu, Lapovu, Užicu..
Naravno, lok je kršina i ispustila je dušu na kratko, pa će u Užicu oni biti negde sa oko 1h kašnjenja.

2 voza ih je bacilo na kolena, doslovno. Sredinom meseca se očekuje ozbiljna Agencija kao što sam već pisao, a oni ako ne mogu da izađu na kraj sa Optimom ne znam šta da mislim.

Epilog svega, jeste da se u ovim momentima Optima otprema tek iz Niša sa kašnjenjem od oko 360 minuta ili ti 6 sati. Kolateralna šteta je ispao IR 691 iz Zemuna za Niš koji je sve vreme u gotovo blokovskom rastojanju išao iza Optime i nakupio do Niša čak sat ipo kašnjenja, naravno, mora da se poštuje rang voza, ali nije da nije bilo rešenja.

Barac je po prvi put krenuo bez zaprežne lok, odnosno Rumunka 461-011 je oživljena nekako i sama krenula put granice, jer su ostale lokomotive ili u kvaru, ili pregledi, ili su razbacane kao rezerve u Nišu, Lapovu, Užicu..
Naravno, lok je kršina i ispustila je dušu na kratko, pa će u Užicu oni biti negde sa oko 1h kašnjenja.

2 voza ih je bacilo na kolena, doslovno.

Katanac!

па добро, лајтмотив железничких предузећа, да их воде (партијски) слепци

Da razrešim ovo,
001/002 je od 29.04. van saobraćaja zbog problema sa ETCS-om.
003/004 je od 25.04. van saobraćaja, treba da ide na strug, ali im se izgleda ne žuri.

To je stanje za 05.05.2025.

Problem malih serija o kojem sam pričao ja kao laik, a u SV nema nijedan da to kaže...

3 KISS-a, 5 Kineza, 6 novih lokomotiva. Idemo dalje, tupani...

Problem malih serija o kojem sam pričao ja kao laik, a u SV nema nijedan da to kaže...

3 KISS-a, 5 Kineza, 6 novih lokomotiva. Idemo dalje, tupani...
Misliš da oni to ne znaju? Naravno da znaju. Nažalost trenutna je situacija da država kupuje vozove za SV u onoj količini koja im se ćefne i uvek gledaju da maksimalno uštede. Iz toga proističe da SV dobije onoliko vozila koliko im je minimalno potrebno u kratkoročnom periodu za otvaranje neke deonice.
Idealno bi bilo da se postigne dogovor sa državom o većon nabavci koja bi bila fazna i odvijala se dugoročno.

Vrh