Danas je prošao i taj, agencijski voz "Golden Eagle Danube Express" - "Balkan Explorer" / Venice - Istanbul.
No, desio mi se jedan jako veliki peh, naime, otrovao sam se hranom u ponedeljak, pa mi je to dosta pokvarilo planove za danas.
Srećom, moje prvobitno obrazovanje je bila medicina, pa sam našao načina da malo ubrzam oporavak i u kakvom takvom stanju pokušam da uhvatim ovaj jedinstveni voz između Centra i Resnika. S obzirom da u 18:30 je sunce manje više većinom vremena u kontra strani, izbor je pao na izlaz iz Rakovice ka Kneževcu.
Mesto kao mesto ništa specijalno, ali eto čisto da ga zabeležimo.
Na čelu lokomotiva 441-704.
A sada malo pogleda na sastav voza, ceo set je u vlasništvu MAV Nostalgia, kola se izuzetno održavaju, a i kako ne bi kada putovanje ovim vozom iznosi onoliko koliko prosečan Srbin zaradi za godinu dana.
I to bi bilo to, očekuje se za manje od Mesec dana se očekuje još jedan prolazak, u pitanju je tura Pariz - Istanbul, valjda ću tada biti zdraviji.
No, ne završavam program, spremio sam za vas, još par fotografija klasičnih vozova.
Standardno Optima.
Ovo je ona legendarna što je oborila sve rekorde kašnjenja, ušla je u Šid sa +0 i izašla iz Srbije sa +500 minuta. Na Konačno odredište je stigla sa oko 800 minuta.
Meni nije smetalo, jer je zamenska lokomotiva 751 bila jako čista, tako da sam i bolje prošao.
Ista u kontra smeru ka Villachu.
Na čelu 441-316, koja uskoro završava karijeru, ujednom bi trebalo da je poslednja lok u bojama ŽS u SV-u, pa eto malo se ističe od ostalih.
I na današnjoj je Optimi opet danas bila, solidna lok, čak možda bolja od nekih Fejsliftovanih u ŽOS-u.
Na Barskom vozu 441-602 & 441-706
Dok sam ga fotkao neka deca su se fino zabavljala mojom pojavom, na kraju sam dobio aplauz, pa i zahtev da i oni budu zabeleženi.