Šta je novo?

Železnice - putnički saobraćaj

Taksi prevoz je niche market. Voz do aerodroma je najviše olakšanje putnicima koji biraju najjeftinije letove, turistima na što jeftinijim aranžmanima te zaposlenima na aerodromu i u aerodromskoj zoni

Taksi prevoz je niche market. Voz do aerodroma je najviše olakšanje putnicima koji biraju najjeftinije letove, turistima na što jeftinijim aranžmanima te zaposlenima na aerodromu i u aerodromskoj zoni

И не само. У многим земљама возови до аеродрома имају бизнис класу.

Taxi prevoz tog beogradskog tipa postoji samo još u ovakvim i sličnim rupčagama. Za neuporedivo nižu cenu od prosečnog Bg taksi trenerkaša divljaka, ljudi se Uberom, Boltom i sl voze desetine kilometara od aerodroma i na aerodrome po evropskim gradovima.

Nije taxi sam po sebi problem.. problem je sta nema konkurencije pa ovi rade šta ih je volja

Ako ne ništa, barem strancii vole da nas slikaju.
I ove godine nekoliko uspešnih foto safarija stranaca (većinom Nemačkih) u Istočnoj Srbiji.
Nažalost, bilo je i ne baš lepih scena od strane osiblja Srbijavoza na Pirtoskoj pruzi, ali o tome neki drugi put..

Poslednja izmena:
A dobro šta ste se razmazili, malo okasnio.
Najgora stvar je što su ljudi, ne znajući za ovo krenuli u četvrtak ujutru, uključujući i mene, iz stanice Petrovaradin sa kupljenim kartama za Užice.
Niko im nije rekao da ne kreću.
Voz je išao do stanice bg centar, automat uredno najavio stanicu rakovica, i odmah nakon toga kondukter je krenuio kroz voz i polunemušto obaveštavao ljude da voz ne ide dalje.
Na peronu se pojavio neki službenik koji se pravdao time da nisu znali, da su sad dobili info da voz neće ići dalje, i to je to...

Usmerio sam neke zbunjene starije ljude da se vrate za nbg bgvozom, da je tu autobuska.
Ovaj nije nastavio ni do Valjeva dokle je realno mogao jer su odlučili da ga vrate u zemun u garažu (za valjevo je išao nakon sat i po drugi redovni voz).

Vrh