stex_pb
Advanced
- Učlanjen(a)
- 04.08.2019.
- Pohvaljen
- 12.596
Znači mrtvo slovo, može bit a i ne mora.Zapravo, vrlo je klizav teren, zato što se pojavilo bezgotovinsko plaćanje. Ovo je sa sajta NBS:
Znači mrtvo slovo, može bit a i ne mora.Zapravo, vrlo je klizav teren, zato što se pojavilo bezgotovinsko plaćanje. Ovo je sa sajta NBS:
Мачвани га нису ни користили јер нису знали да има. Не знају ни даље.Zanimljivo pitanje, koliko je korišćen taj voz? Mislim da je velika greška što preskače mnogo dosta velikih sela u Mačvi.
Tar nije upravo nbs donela odluku da se iznosi do 0.50 para zaokružuje na manji iznos a sve preko 0.51 na dinar više samo idu na korist lopovima trgovcimaZapravo, vrlo je klizav teren, zato što se pojavilo bezgotovinsko plaćanje. Ovo je sa sajta NBS:
NBS je saopštila da zbog 'visokih troškova' više ne izrađuje kovanice od 10 i 20 dinara. Ništa mi nije jasno, s obzirom da i npr. Bugari imaju kovanicu u protivvrednosti većoj od 100 dinara.Mislim da bi par postova moglo opušteno u "Dinar Republike Srbije", ali smatram da bi država najzad mogla da definiše da li hoće da ima 10/20 u kovanicama ili u papiru. Logično bi bilo da to bude u kovanicama.
Doduše, nedavno pročitah da postoji i kovanica od 1 dolara, a ujedno i u papiru, tako da barem tu nismo jedini.
Za početak, najzad bi bilo dobro da se strogo zabrani maloprodajna denominacija u vrednosti ispod dinara ("Maxijevo" 99,99).
Za početak, najzad bi bilo dobro da se strogo zabrani maloprodajna denominacija u vrednosti ispod dinara ("Maxijevo" 99,99).
E sad skontaj koliko je gluposti ovde napisano, da li to znaci da ce prodavci da pokazuju cenu hipoteticki bez PDV kao u US kako bi se zastitili? I onda dolazimo u situaciju da nesto sto kosta 242 rsd, zapravo kosta 290.4 rsd sa pdv, i sta onda?Napominjemo da je povlačenjem iz opticaja kovanog novca apoena od 1, 5, 10 i 50 para i donošenjem navedenih odluka o zaokruživanju krajnjih obračuna u gotovinskom platnom prometu u navedenom rasponu Narodna banka Srbije definisala zakonski okvir za gotovinski platni promet, dok se u bezgotovinskom platnom prometu cene i dalje mogu iskazivati i plaćati u parama.
Narodna banka Srbije nije nadležna za donošenje odluka o zaokruživanju krajnjih obračuna u bezgotovinskom platnom prometu. Takođe, NBS ne može da utiče na to da se prilikom formiranja cena robe i usluga one zaokružuju na ceo iznos.
Ствар је у катастрофалном стању пруге за Бар уопштено, а неодржавање релативно обновљених делова. Пругом за Зворник кад идем сваки пут све гора. ПП у Платичеву ће за који месец постати непроходан. Зачудио сам се кад је јуче стигао у Руму са само 2 минута закашњења.
Na vozovima za/iz Bara su sigurno novi FLIRTovi. Trebalo bi da je voz u 17:30 iz BG isto. A ima ih ujutro i uveče REx vozovi, ali ne svi! Poslednji iz BG za NS je novi isto koliko se sećam.Ljudi, hteo bi da se provozam sa Flirt 4 vozom na relaciji BG (Novi Beograd) - Novi Sad, pa me zanima na koji nacin na Srbvoz sajtu da procenim u redu voznje koji je polazak Flirt 3 a koji Flirt 4? Vidim da postoje kategorije Re, ReX, B, IC i Soko. Jasno mi je da nije Soko, ali me zanima da li da jurim konkretan broj voza ili konkretnu kategoriju kako bi bio siguran da ce mi doci Flirt 4, a ne stari Flirt?
Такве манифестације се планирају за дуго до релазиације, сматрам да би могли да се напрегну.
@Jelancha колико хсватам линија ка Зајечару није електрификована?
Imaju li uopšte dovoljno kapaciteta za vanredne polaske?
О томе и причам. Због бесконачних пауза у Шапцу и Руми стигне са малим кашњењем у Београд. Потребан је ремонт иако је рађена скоро, јер је одржавање 0. То што је зарасло је најмањи проблем.13 vagona ispalo sa šina između Klenka i Platičeva - 192
Trinaest vagona cisterni izletelo je iz šina na pruzi između Klenka i Platičeva. Cisterne su na svu sreću bile prazne. Na lice mesta su stigle vatrogasne ekipe iz Rume i jedna ekipa iz Šapca, dok su ekipe iz Sremske Mitrovice u putu ka mestu incidenta. (Kurir) Pročitajte još vesti Obeležena...192.rs
To je generalno stanje skoro svih pruga, a ne samo Barske.Ствар је у катастрофалном стању пруге заБаруопштено, а неодржавање релативно обновљених делова.
Mogu naravno. Lično vozio tako.Јеланча, мвбг1, могу ли 711 да раде у синхрону? Нигде нисам нашао информацију...
А три? Не зезам, стварно ме интересује.Mogu naravno. Lično vozio tako.
711 ima mogućnost vožnje u sinhronu do tri garniture. Mislim da je samo jednom to i urađeno tokom testne vožnje do Rume. Tad i više nikad.А три? Не зезам, стварно ме интересује.
Zanimljivo pitanje, koliko je korišćen taj voz? Mislim da je velika greška što preskače mnogo dosta velikih sela u Mačvi.