Boki123
Advanced
- Učlanjen(a)
- 16.02.2019.
- Pohvaljen
- 4.738
Ok, ima udobnih vagona, pa i naši Z1 vagoni su dobri što se toga tiče. Za svaki primer uvek ima kontraprimer. Ne treba i mi da se lomimo naravno. To za Bar naravno ne podržavam, ali to nije bila tema, ovde je tema da li treba privremeno (oko 1 godinu) do dolaska kineskih vozova da držimo FLIRTovim IC saobraćaj do Subotice dokle je vreme putovanja 1 sat i 20 minuta. Još sam ja ovde predložio da 1 FLIRT vozi BG-NS (dakle 36 minuta, čak i postiže red vožnje), a 2 KISSa da voze BG-SU. Sve to do dolaska kineza kada se nadam da će biti moguće pustutu IC voz na sat vremena od Beograda do Subotice.Hoćeš da kažeš da ako Švajcarci lome leđa, treba i mi? Ili? I ja sam se vozio EC vozom Budimpešta - Varšava 10 sati u udobnom renoviranom poljskom vagonu, uživao u vožnji, stigao u Varšavu uveče, došao do smeštaja, istuširao se, otišao na večeru, popio par pića, vratio se u stan, naspavao se i ujutru se probudio odmoran. A oni hoće 413-100 da šalju do Bara da kad dođeš na more treba ti par dana da se otkraviš u moru od toga što si se pokočio taj ceo dan. A faca i jedna podlatkica (u zavisnosti od toga na kojoj strani voza si sedeo) ti izgorele na suncu, ne od jadranskog sunca, nego od nepostojanja zavese u vozu.
Moje mišljenje:
1) Smatram da je nama u ovom trenutku potrebniji regionalni FLIRT umesto daljinskog FLIRTa.
2) Smatram da alokacija svih 18 podserija 100 na IC vozove je glupa ideja koju će i oni sami shvatiti i da će se koristiti i za regionalne vozove neko vreme
3) Smatram da nam je potreban daljinski voz za 160 km/h koji će saobraćati na svim ostalim prugama van NI-BG-SU (delom mogu koristiti i ovu prugu)
3) S obzirom na prednosti FLIRTa, smatram da za podseriju 100 postoji 2 načina na koji se mogu koristiti u budućnosti:
- Koristiti isključivo za regionalne vozove, a za daljinski saobraćaj nabaviti nešto što je komfornije
- Koristiti kao REx vozove koji bi saobraćali do sat i po-dva i imali stajanja u srednjim i većim mestima (npr. ubrzani vozovi za Šid, Valjevo, Suboticu, Niš, Užice, Vršac, Niš-Vranje, Niš-Dimitrograd,...)
I da, trebaju nam hitno regionalni vozovi