mvbg1
Advanced
- Učlanjen(a)
- 14.10.2011.
- Pohvaljen
- 10.714
Na kojim linijama će saobracati ovi vozovi?
Sve što bi ti rekao bilo bi nagađanje.
Na kojim linijama će saobracati ovi vozovi?
A na kojoj stanici će biti granična kontrola? Subotica? I kakve to veze ima sa stajanjem na Novom Beogradu??Receno je vec na kojim stanicama ce se zaustavljati voz za Budimpestu i “Novi Beograd” nije jedna od njih. Ukoliko odustanu od plana sa granicnom kontrolom na samoj stanici, mozda bude moguce i ubaciti jos neke stanice.
Svakako je velika razlika izmedju ICE i IC vozova tako da ja svakako mislim da ce IC koji ce saobracati do subotice imati vise putnika i stajati na vise stanica (verovatno Vrbas i Topola uz Novi Beograd) nego kineski soko.
Sećaš se da je bilo priče o tome da naša kontrola bude u Budimpešti, a mađarska na Prokopu?A na kojoj stanici će biti granična kontrola? Subotica? I kakve to veze ima sa stajanjem na Novom Beogradu??
Sve to što Vesić laprda, sve ima tako da bude...
U Novom Sadu će sigurno stajati, kao i u Subotici, ali čisto sumnjam za Novi Beograd, preblizu je prokopu.Mhm. A u Novom Sadu? Subotici? Voz neće prevoziti putnike unutar Srbije?
Sećam se raznih budalaština, ali to ne znači da će tako biti.
Sećaš se da je bilo priče o tome da naša kontrola bude u Budimpešti, a mađarska na Prokopu?
Takav je projekat Beogradskog čvora, da svi daljinski vozovi staju u dve glavne stanice, Prokop i Novi Beograd.U Novom Sadu će sigurno stajati, kao i u Subotici, ali čisto sumnjam za Novi Beograd, preblizu je prokopu.
ali čisto sumnjam za Novi Beograd, preblizu je prokopu.
Na mađarskoj strani linije Subotica - Segedin juče su testirali tram-train Stadler Citylink na relaciji Röszke - Segedin, verovatno kao test za puštanje u rad elektrifikovane pruge.
Nije nemoguće da bude i takvih polazaka koji bukvalno samo rade Beograd - Budimpešta.…
Granična kontrola isključivo u Beogradu i Budimpešti iako besmislena bi takođe bila beskorisna ako postoje i vozovi koji staju drugde.
Da li ovo znači da će se konačno desiti ono što je najavljivano prethodnih godina, da Segedinski tramvaj vozi do Subotice, tj. ovaj tramtrain?Na mađarskoj strani linije Subotica - Segedin juče su testirali tram-train Stadler Citylink na relaciji Röszke - Segedin,verovatno kao test za puštanje u rad elektrifikovane pruge.
Nije nemoguće da bude i takvih polazaka koji bukvalno samo rade Beograd - Budimpešta.
Da li ovo znači da će se konačno desiti ono što je najavljivano prethodnih godina, da Segedinski tramvaj vozi do Subotice, tj. ovaj tramtrain?
Ovo je još jedno stavljanje Beograda u rang Pariza, Londona, Šangaja i Pekinga. Ne znam zašto se to radi.
Da se razumemo i meni je ta ideja blesava i nesvrsishodna, pogotovo što sam u NS, ali da li bi me začudilo - ne bi!Potpuno nesvrsishodno. Putnik bi morao da dolazi pola sata pre polaska na stanicu kako bi izvršio graničnu kontrolu i onda na izlasku još da gubi vreme na graničnu kontrolu. To je bar 45 minuta izgubljenog vremena. Čemu onda brza pruga? Dodatno, vozovi se ne bi mogli koristiti u unutrašnjem saobraćaju, što je potpuno neisplativo.
Najbolja bi bila zajednička kontrola u toku kretanja voza između Subotice i Kiškunhalaša. Svakako će voz stajati 5-10 minuta u Subotici za promenu osoblja i još 15-ak minuta vožnje do Kiškunhalaša. Taman za to vreme da se obavi granična kontrola. A druga stvar je da Mađari teško da će pristati na ikakvo budženje istorijske stanice Keleti zarad uspostavljanje granične kontrole za par vozova dnevno. I ovako je stanica prebukirana vozovima i na ivici kapaciteta. Tu se još postavlja pitanje, šta ako voz stane na sred pruge, kako će se osigurati spoljna šengenska granica?
Izvini, ali u odnosu na situaciju od pre samo 10 godina, ovi vozovi jesu Maglev. I treba da budemo ponosni na to, a ne da trazimo dlaku u jajetu.Megalomanija. Dobili par kratkih vozova za 200 km/h po jako niskoj ceni, koji tek treba da idu na testiranja da se pokažu valjaju li, odmah kako da imamo Maglev.
Izvini, ali u odnosu na situaciju od pre samo 10 godina, ovi vozovi jesu Maglev. I treba da budemo ponosni na to, a ne da trazimo dlaku u jajetu.