Danas razglas na Prokopu kaže da IC voz za Novi Sad polazi u "15 časova i 0 minuta" ali kako je buka ne čuje se dobro u koliko minuta, pa zbunjuje da ne kreće tačno u 15h, nego kasnije. Najbolje ne navoditi minutažu ako je nema...
Ništa, zakasnio sam na IC, idem BG:vozom do Bataje pa tamo uzimam povratnu za regio...
Sledeća najava, BG:voz za Zemun dolazi na 5. kolosek, ali ne kaže da kasni 20 minuta, kašnjenje je pisalo na displeju, a displej je na koloseku... Zato je bolje osloniti se na displeje... Jer dok sam ja došao do 5. koloseka gde voz kreće u 15.03 i video da kasni eto ga već pristiže BG:voz za Batajnicu na 3. kolosek... U 15.08 polazi, pa brže bolje jurim nazad...
Zatim, voz je trebalo po redu vožnje da stigne do Batajnice pre regio voza za Novi Sad (4 minuta ranije) međutim to se nije dogodilo, nego je BG:voz mimo predviđenog reda vožnje stajao u Zemunu da propusti regio voz za Novi Sad...
Dakle uklapanje presedanja nemoguća misija i dalje u Srbiji...
Sećam se u Mađarskoj pre 10 godina sam želeo da zaobiđem Budimpeštu do Ukrajine i na njihovom sajtu MAV samo staviš polazno i dolazno odredište i daju ti sva moguća presedanja i vidiš isvaki br. koloseka odakle vozovi i iz kog mesta polaze i cenu i naravno 4 minuta je tačno 4 minuta, u Mađarskoj sasvim dovoljno da sa koloseka 3 pređeš na 4 i uđeš u novi voz... Kod nas ne vredi presedsti ne u minut nego u 20 minuta pa nije dovoljno lufta jer vozovi i dalje kasne...
Tako da sam ušao u regio tek u 16.36... ali sam zato dobro osmotrio stanicu u Batajnici i kako sve izbeći barijere, ali o tome nekom drugom prilikom
Inače ima milion barijera pa neće valjda svuda pored stajati kontrolori, možda će moći na licu mesta da se zaobiđe barijera, onda problema nema... ali ajde gledam ako bude kontrolora svuda, kako sve ušetati na stanicu, da li je hermetički zatvorena ili ne itd.
Pa eto nekom drugom prilikom na radost nas 2.5% koji ne plaćamo karte za gradski prevoz u Beogradu nešto više o tome..
Inače povratna za voz od Bataje do NS je 510 rsd što je ok cena!