Šta je novo?

Železnice - infrastruktura

1737991840469.png

DOWNLOAD (22MB)

Ono kad pomisliš da se zlo dešava iz simboličkih razloga... jer je neko nazvao bulevar kraj Železničke stanice Novi Sad po Jaši Tomiću - a Jaša Tomić ZAKLAO čoveka s umišljajem pred ženom i pred punim peronom na Železničkoj stanici Novi Sad (doduše na drugoj lokaciji).

После је 3000 Новосађанки потписало петицију да се Јаша ослободи пошто је бранио част своје супруге, и власти га ослободе. Чудна времена.

Ne znam da li je neko objavljivao, vest stara 40ak dana. Inače su u oktobru najavili završetak pruge za februar, a onda tek u decembru krenuli da rade nadvožnjak. Napokon se može reći da je maj realan rok za završetak pruge Niš-Brestovac.

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...obaFkhAJEQcf2L1wIE_aem_pEDWkfE22DwGUkKDJQMGcg

Opet baljezganja i lupetanja i senzacionalizam. Covek je citirao deo izvestaja u kome pise da su presece sajle prilikom vadjenja sidrista za vestacenje, smuljao nesto oko hidroizolacije i rekao kako su oni tad kad su radili izolaciju isekli brusilicom zatege i zato je palo . Jos prica kako nema korozije, a u izvestaju pise kako 40 sajli nije nosilo nista od korozije. Jezivo ko sve uzima medijski prostor i sebe zove strucnjakom.
Jos veci cirkus od kocki za reklamu koje nose nadstresnicu

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...obaFkhAJEQcf2L1wIE_aem_pEDWkfE22DwGUkKDJQMGcg

Opet baljezganja i lupetanja i senzacionalizam. Covek je citirao deo izvestaja u kome pise da su presece sajle prilikom vadjenja sidrista za vestacenje, smuljao nesto oko hidroizolacije i rekao kako su oni tad kad su radili izolaciju isekli brusilicom zatege i zato je palo . Jos prica kako nema korozije, a u izvestaju pise kako 40 sajli nije nosilo nista od korozije. Jezivo ko sve uzima medijski prostor i sebe zove strucnjakom.
Jos veci cirkus od kocki za reklamu koje nose nadstresnicu
А шта он чита тачно? Где се може видети тај извештај?

Pretpostavljam da je to ovo sto je okacio Lord u cetvrtom postu na ovoj strani

Nego, koliko je to puta sminkana nadstresnica. U slikama suta se vidi da je novi mozaik lepljen preko starog

mozaik.PNG

a na slici iz 2022. sa google maps nema mozaika

To je bilo posle one prve, relativno normalne rekonstrukcije, nakon čega je ponovo rekonstruisana i dalje znaš

А шта он чита тачно? Где се може видети тај извештај?
Verovatno ovo?

Заиста сам фрапиран да је један архитекта себи дозволио такво тумачење Извештаја вештачења! Нисам грађевинске струке али ме грађевина одувек занима и схватио сам шта је написано у Извештају. Посебно је ова изјава опасна јер је ово осетљив случај који изузетно интересује јавност.

Испрва нема мозаика јер су преко старог нанешени мрежица и лепак и то је окречено у ту црвену боју ради отварања станице. Потом је то скинуто али не и стари мозаик, иако је био предвиђен за скидање. Преко старог мозаика је налепљен нови и то је један од елемената додатног оптерећења.

Оно што је мени највише упало у очи, то је идеализовање стања конструкције станичне зграде тј. саме надстрешнице од стране пројектанта конструкција. Он чак није ни знао тачан састав надстрешнице тј. како је изграђена него је претпоставио и на основу тога урадио процену оптерећења. Непојмљиво ми је то! Асполутно ми је невероватно да постоји толики дилетантизам!

Друго, вештаци су били на лицу места у 13:30 (мислим да су мало закаснили јер су се остаци увелико уклањали) и није ми јасно зашто одмах нису означили која је која затега, пре њиховог сечења, него су касније, на основу трагова пуцања закључили која је која!?

И треће, што је битно за даљи рад станице, то је да су уочене деформације у горњој зони фасадних стубова где се ослања кров, као и на лименим облогама плафона. Што значи да је дошло до поремећаја крова.
Наравно, више ће се знати када се сними стварно стање зграде (нешто што је требало бити урађено на самом почетку реконструкције) и скину камене облоге са стубова и види њихово право стање.

Vrh