nemanja1a2a
Novice
Bei Facebook anmelden
Melde dich bei Facebook an, um dich mit deinen Freunden, deiner Familie und Personen, die du kennst, zu verbinden und Inhalte zu teilen.
www.facebook.com
Sve je tako kako si napisao:Projektantkinja rekonstrukcije stanice u Novom Sadu istovremeno angažovana i u CIP-u i u firmi za nadzor?
Među novim informacijama o slučaju rušenja nadstrešnice nad glavnim ulazom u zgradu železničke stanice Novi Sad, koje se pojavljuju svakog dana, pažnju javnosti privukla je i ona da je odgovorna projektantkinja rekonstrukcije sada angažovana u firmi koja obavlja nadzor.www.danas.rs
Zato što vlast kao i obično mudro ćuti, novinari pokušavaju na sve načine doći do nekih zaključaka, a nisu stručni za to, što dovodi do daljeg sluđivanja naroda i raznih teorija zavere. Ovde su novinari došli do saznanja da je jedan od projektanata bio angažovan kao nadzor. Koliko je meni poznato, ne postoji propis koji to zabranjuje. Šta više, to je često praksa, jer ko bolje poznaje projekat od onoga ko ga je stvorio. Projektant može ujedno da bude i izvođač. Jedino što nije dozvoljeno je da izvođač bude nadzor u isto vreme, na istom projektu. Ispravite me ako grešim.
I ja sam imao takvu teoriju, ali su mi ljudi iz struke objasnili da to sigurno nije bilo pametno, ali ne može da bude povod. Po njima je galerija (ona sama ili radovi na njenom postavljanju) mnogo realniji osumnjičeni.Da li su dodavanjem staklene nastresnice onemogucili kretanje usled promene temperature tj fiksirali betonsku nastresnicu tako sto su staklenu usrafili za zgradu i betonsku?
Pogledajte prilog 218743
C1 su je staklena nastresnica, C2 zatege
I ti nosaci su montirani kao galerija, na gredu i stubove, samo iznad.I ja sam imao takvu teoriju, ali su mi ljudi iz struke objasnili da to sigurno nije bilo pametno, ali ne može da bude povod. Po njima je galerija (ona sama ili radovi na njenom postavljanju) mnogo realniji osumnjičeni.
Postoji naravno IMS recimo.ako uopšte danas i postoje oprema i ljudi za to sposobni u ovoj naseobini raspaloj.
Eh, sad se baš loše osećam, obzirom na razmere ove tragedije.Misli na Ministarstvo u njegovom mandatu verovatno.
Čekamo Tomu Monu da se oglasi nenadležnim.
Vidi i da se opet ide na visece konstrukcije s istim zategama,moze da traje al opet ako se narednih koliko godina,ne odrzava kao do sada i opet se svi prave blesavi,pasce i to. Ja licno nisam ljubitelj visecih konstrukcija generalno,al mogu da prihvatim opet da urade isto/slicno samo kako ce to da izgleda i kolko ce biti stabilno posle par godina, ne znam...Dodao bih da je u nekim neformalnim komentarima arhitekata i građevinaca pomenuto da nova nadstrešnica treba da ima stubove zbog psihološkog efekta na građane/ke, iako bi mogla da se napravi na isti način kao i stara i da je drže identični nosači sa krova.
Fun fact: Pola završenih javnih objekata u Beogradu i dalje nema upotrebnu dozvolu. Čini mi se čak da je Most na Adi i dalje nema.A ko je trebalo da zatvori stanicu jer nema upotrebnu dozvolu?
Moja baba i deda iz groba ili Ministarstvo gr...
Zar nije most slobode podmladjen silom prilika 1999 kao i ostali ns mostoviЕво, до овога дођох преко твог линка са Википедије, нисам раније видео:
Šefica hrvatske građevinske komore: Nadstrešnici je 2014. istekao rok trajanja
То је оно, 50 година за затеге.
Шминкали леш који убија, курвини синови Шешеља и Томе Гробара!
(Нови железнички мост у Београду - 1979. годиште; међу првима тог типа на свету, дакле, експериментални објекат кад је реч о одржавању; Мост слободе у Новом Саду - 1981...)
Отворите Google Earth Pro апликацију за рачунаре.
2. Зумирајте жел. станицу Нови Сад.
На VIEW менију упалите опцију HISTORIC IMAGERY.
У левом горњем углу приказа имате сателитске снимке ит сваких неколико месеци 10+ година уназад.
Идите слајд по слајд.
Надстрешница се појављује, нестаје, постаје шира, ужа. Ништа није рађено?
Zar nije most slobode podmladjen silom prilika 1999 kao i ostali ns mostovi