Bilo je nešto slabo fotografija na forumu u vezi Novoremontovanih garnitura serije 710, pa ću vas sada malo bliže upoznati sa njima, pogotovo forumaše koji ove garniture nisu videli ili još nisu imali šanse da se provozaju istim..
Inače, svi putnici su više i nego prezadovoljni, ljudi su iovako voleli popularne "Švedjanke", pre svega zbog udobnosti i prozora koji su se mogli na par mesta otvoriti, zamerke su bile pre svega na nedostatku klime i prljavštine (neodržavanje)..
Sve je to sad skockano uz par modifikacija, i mislim da smo dobili solidan proizvod, toliko dobar da se sada ljudi žale kad ide 711 umesto 710...
1 & 2) Prve dve fotografije su nastale ove godine, zimus u okolini sela Vlaole, lepo se uklapa novi Šved u zimski pejzaž, to moram priznati, iako je meni smetala nova kolor šema, jer sam "gotivio" plavu...
3) Unutrašnjost putničkog prostora, novo ozvučenje, izolacija, enterijer pomalo plastičan, ostao je isti model sedišta što je odlično, klima radi korektno kao i grejanje..
4) Pogled na drugačiji (porodićni) raspored sedišta, ovakav raspored se javlja na ulazu u putnički prostor sa obe strane, kao i na sredini garniture, moja zamerka jeste što nije ovde omogućen prozor na otvaranje, jer je nekako najpogodnije mesto za to..
5) Upravljačnica je pretrpela takodje neke modifikacije, ali u osnovi ona je praktično ista kao i pre remonta, mašinovodje su dobile udobna sedista
6) A prostor je i našao jedan "rešo"..
Sve u svemu, za putnike je ovo odlično, što se tiče mehanike moglo bi se diskutovati, jer se nekada i često dešava da garniture ispadaju iz saobraćaja (mada tu možemo zahvaliti i bajnom održavanju)