Nikola NS » Pon Okt 11, 2021 12:17 am[/url]":39m1uh4a]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=888251#p888251:39m1uh4a je napisao(la):
overdrive » Нед Окт 10, 2021 4:19 pm[/url]":39m1uh4a]
Проблем је што у првом сату имамо регио воз, у другом сату експресни, а у трећем сату брзи па онда нека већа места (Инђија, Стара Пазова, Нова Пазова) немају воз сваки сат. Чак и када се урачунају возови за Шид, поласци нису равномерно распоређени јер шидски возови често иду 10-15 минута пре или после новосадских, а има их много мање у току дана.
Требало би да постоји регио на сваки сат (тако да свако место има воз на сат времена), а онда да се у појединим сатима, пре свега у шпицевима, додају експрни и регио. То би било 25-30 возова дневно од Београда до Новог Сада.
То треба да ради воз градске железнице, а не неки бржи. Суштина је да ту постоје чешћи поласци на краћим релацијама.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=888366#p888366:39m1uh4a je napisao(la):
overdrive » Нед Окт 10, 2021 8:11 pm[/url]":39m1uh4a]Решен проблем, а не да се EC или IC заустави 10 пута до Новог Сада.
Нигде нисам написао да IC треба да се зауставља у Инђији, Старој и Новој Пазови већ да треба на сваки сат да иде регио воз. А тај регио воз треба да стаје на мање-више свим станицама (Нови Београд, Тошин бунар, Земун, Земунско поље, Батајница, Нова Пазова, Стара Пазова, Инђија, Бешка, Сремски Карловци, Петроварадин) како би се сва та места повезала са Београдом и Нови Садом, али и међусобно. Ако хоћеш то да зовеш градском железницом, зови је тако. Ја бих рекао да је то регионални воз (некада се звао путнички). Ако си под градском железницом мислио да иде као продужени БГ воз до Нове Пазове, Старе Пазове или Инђије, нека буде и то (само је питање има ли гарнитура за то), али треба та места повезати и са Новим Садом, Карловцима и Бешком барем једном у сат времена. За те регио возове би била довољна три FLIRT-a (по реду вожње 2016/2017. на прузи Београд - Суботица било их је шест), a за брзе и експресне три нова KISS-a.
Горе сам грешком написао да треба у појединим сатима да се додају експресни и регио, а мислио сам на експресне и брзе.