Direktore, nemam ni jednu sliku te stanice u Uzicu, ali ce mi duboko biti urezano u pamcenje. Nisam mogla da se sastavim u povratku od silne treme oko neizvesnosti, pa mi ni do aparata nije bilo, niti sam zbog drhtanja od hladnoce mogla da drzim aparat u ruci tacno i da sam ga se setila sa njim da skljocam (inace su ovo gore fotke sa mog iPhone-a). A da si imao prilike da teglis teske kofere do perona i te kako bi se setio nepokretnih stepenica i neupotrebljivog lifta
I gde je ovde pravda za ljude u invalidskim kolicima?
Kokos, mi ne moramo da se ugledamo na Evropu ako to nije dobar primer za kopiranje. U nekim stvarima Amerika, Kanada i Engleska imaju bolji rezon. Logika treba da bude u tome da ja mogu 10 god. unapred da planiram i da tako ocekujem da ce biti (u slucaju da do tada ostanem ziva). Ja hocu nasigurno, a ne da meni karta traje mesec dana, a ja ne znam kad cu naci 3 slobodna sedista.
RioBL, ako su Tesla Aerodrom i Air Serbia bili u stanju da drasticno promene stvari na bolje i da se uljude, ne vidim razloga zasto to ne bi moglo i u Srpskoj zeleznici to da se desi. Pa dovoljno je videti amaterstvo u nacinu izbora novog loga za zeleznicu naspram ovog upecatljivog na Air Serbia avionima. O sprovodjenju sistema on line placanja, pusenju na javnom mestu, odrzavanju (npr. wc u Stadleru iz Bgd prema Uzicu je bio cist, ali u povratku nije bio cist vec sa pocetne stanice…. prozori prljavi spolja, ali ajde da im to ne zamerim, jer kazu da su u zavrsnoj fazi pravljenja hale gde ce se ti vozovi prati, a sada je farba pod garancijom, pa ne smeju rucno) ostalo je suvisno navoditi….
A novaca izgleda zeleznica Srbije ima koliko i avio Srbija. Novi vozovi, dok se avioni iznajmljuju, novi prokop, samo jedno krilo aerodroma u Bgd je prosireno... pa opet je transformacija u avio poslovanju mnogo naprednija.
P.S.
RioBL, ne da je bilo lepih trenutaka, nego mi je dusa tu u Beogardu ostala, a ovde morala u Kanadu da se vratim zbog ekonomije i da se malo ispavam od lumpovanja. Kao da Beograd nikad nisam ni napustala, jeste da se promenio, ali se osecam posebno sto je deo moje istorije, mojih nadanja, mojih secanja… (evo i sad kad pisem lako mogu od bola i ljubavi da zaplacem zbog njega i drugara koji su se u njemu rodili).
Ne libim se da kazem da je: BGD PO MENI NAJZANIMLJIVIJI GRAD NA SVETU!
NYC je takodje nepredvidljiv i raznovrsan, ali BGD je takodje takav nenametljivo dramatican samo sto je jos bezbedniji od NYC. Svi ostali gradovi sveta su mi ni prici ovo dvoma, same old, same old, vise racionalno i ucmalo.
A lista dobrih stvari je mnogo duza, nego sto iko to od vas koji zivite u BGD moze i da predpostavi:
- Novi restorani koje sam probala mogu se meriti (kvalitetom, ukusom i dekoracijom) sa bilo kojim drugim svetskim kulinarskim gradom. Pri tom ne podrazumevam klasicnu Srpsku trpezu natrpanu prasetinom i krompiricima. Izdvojila bih novi Papalada Restoran (super sveza morska riba), Comunale (yummy josper biftek) i O Moj Boze u Radisson Blu Hotelu (sa najeksperimentalnijim menijem od svih u gradu)… Servis na visokom nivou, svi pricaju perfektan Engleski (a koje je to tek osvezenje u odnosu na ove iz Quebeca koji bi te zgromili cim bi im nesto rekli na engleskom umesto na francuskom).
- Uklonjen prvi sneg bez sa glavnih ulica istog trentutka dok je i dalje padao, bez da sam i jedan kamion cistac videla i cula (najveci problem u takvim uslovima je to sto ljudi nemaju za zimske gume pa se klizu i na najmanju pahuljicu, ali nije do ciscenja).
- Ponuda Muzeja - toplo preporucujem
http://www.mij.rs (trenutno do 28. Feb. tu mozete videti za cenu jedne karte 3 izuzetne izlozbe)!
- Nova izabrana chardonnay vina poput Misija i Belo Brdo su mi bolja nego i jedno belo Fracusko.
- Beograd na Vodi se ocigledno gradi i neminovno je njegovo postojanje u blizoj buducnosti. Zbog finansijskih nedostataka Srbije moralo je ovako biti, nije perfektno, ali nije ni ruzno resenje. Srbija mora nekim delom da lici na ostatak sveta, pa ce nam stoga biti i lakse objasniti da su nas pogresno shvatali. Ovo bi moglo biti novo pokretanje Srbije.
- Sloboda govora (hvala ti Srbijo sto me nisi napravila robotom)!
- Uprkos nemastini i stradanjima, potpisujem da nema manje nasilnog, manje gramzivog, manje depresivnog naroda u svetu nego sto je to u Srbiji. Drugi su i gori, a da nisu prosli ni deo onog sto je moja Srbija dozivela…
- itd, itd…