Inače, imam sličan stav kao Igor. Malo je čudno da stanica ima slavu. Jer je stanica objekat. Jeste tačno da tu stanicu čine ljudi. Ali kao što ne slavi neki Stan 11 slavu, nego je slavi porodica Popović, tako isto ne može stanica, objekat, da slavi slavu.
Ono što mi zapada za oko je da ljudi koji, isto kao i ja, sigurno ne znaju dovoljno o svojoj veri (jer da bi znao, mora čovek da posveti godine i godine temeljnom učenju teologije, istorije i još mnogo čega) daju sebi za pravo da dele ljude na prave vernike i na otpadnike jeretike samo zato što se neko usudio da kaže da je malo debilno da stanica slavi slavu. Pisao sam svojevremeno članu Svetlopisu na ''njegovoj'' temi da će takvim srednjevekovnim ponašanjem i nastupanjem samo odbiti još više ljudi od SPC.
Inače sebe lično smatram vernikom (doduše ne volim to da decidno kvantifikujem i kategorišem, samo plitkoumni ljudi vole da kvantifikuju nemerljive stvari kao što su vera i duhovnost), a uz to sam veliki protivnik Woke kulture, socijalne pravde i političke korektnosti. Ali sam isto tako i veliki protivnik turbo-pravoslavaca koje nije blam da stanica slavi slavu ili recimo da
pop blagosilja vojno vozilo u
Majčici Rusiji. Ili recimo kao drugi naši
debili koji osveštaju vodu u auto-cisterni. Kad se neko ponaša kao licemer, ili kao debil, ili kada tako rezonuje i govori, ne ustručavam se da to istaknem. Nebitno dal je SJ, PC, Helsinški odbor, ili pak SPC, Majka Rusija, Furiozni patuljak iz Kremlja, Patrijarh Kiril, ili ko god (pošto mi u zadnjih 8 meseci svi nabrojani podjednako idu na Vučića
). Treba se kloniti svih ekstrema i zadrtih umova, na kojoj god strani bili.
Doduše sad se nešto mislim, možda je malo i stvar našeg doživljaja i stvar semantike. Možda da je napisano ''slava radnika stanice'' ne bi ni bilo ovih rasprava i podela. Bilo kako bilo, nije se ništa strašno desilo, sve je ok i u redu. Samo je ponovo došla do izražaja ratobornost u Srba i njihova tendencija da se dele u sukobljene ekstreme.