Šta je novo?

Železnička Stanica Beograd Centar, Prokop - [ Železnica ]

Srećom prokop je polumrtav, inače bi postojala velika šansa da ovo nekom padne na glavu:
IMG_20250201_205112510_HDR.jpg
IMG_20250201_205058798_HDR.jpg

Ако то неком падне на главу, ја мислим да Вучићу више нема живота.

Иако је он ту посдредан, криви с за мене они који су испитивали бетонски саркофак и рекли да може, и они који су тачниеј ниесу урадили хидро изолацију. И сви који су дали или пак нису дали дозволу за употребу

Како је могло/морало:

Најјаче ми је што смо ми тежи и скупљи део урадили а то је подземна класична железница кроз град и кад је требало урадити онај најлакши и најјефтнији део а то је сама станична зграда и њена доступност онима због којих се све и ради - Потпуни промашај.

Како је могло/морало:

Најјаче ми је што смо ми тежи и скупљи део урадили а то је подземна класична железница кроз град и кад је требало урадити онај најлакши и најјефтнији део а то је сама станична зграда и њена доступност онима због којих се све и ради - Потпуни промашај.

Slažem se da je možda ovako trebalo, ali upoređivati Republiku Kinu (Tajvan) sa Srbijom uopšte nema smisla, jednostavno je razlika toliko ogromna da je apsurdno upoređivati.

Nije poenta praviti samo novo novo zbog radi naslova, nego i to što je već napravljeno, održavati. Te pločice mogu se opet polepiti, sanirati i taj WC może se čistiti, itd...

Baš tako, kod nas nema održavanja. Samo jedna mala ispravka, pločice ispod kojih je nabubrilo se nalaze na betonu, a kao i u slučaju otpalog plafona, najverovatnije se radi o prodoru vode u strukturu, te je nabubrila armatura i pogurala sve. Poenta je, ovo je mnogo više od estetskog problema, a opet oni ni da mrdnu prstom da poprave.

Добро је кад та ограда није никог тешко повредила, или још горе, убила.

Slažem se da je možda ovako trebalo, ali upoređivati Republiku Kinu (Tajvan) sa Srbijom uopšte nema smisla, jednostavno je razlika toliko ogromna da je apsurdno upoređivati.
Желео бих да кандидујем нови термин у српском језику: Ауто-демагогија - Чин безразложног довођења у неповољни положај самог себе под утицајем деценијских друштвено-политичких траума и деградације свих јавних простора и услуга.

Не поредим Србију и Тајван, поредим пројекте станичних зграда који су вероватно рађени у исто време. За крштен пројекат станице ти не треба пењање читавог друштва на глобалној лесвици већ 10 крштених планера и пар добронамерних бирократа.

Није ваљда конструкција оптерећена зградама на плочи??

На једној од слика види се да је у питању растер стубова код 9. колосека а који је последњи/први који је оптерећен новим зградама на плочи и додатом бетонском подконструкцијом која је наводно омогућила изградњу објеката изнад. Аутор те потконструкције је проф са Грађевинског факултета.

Ове пукотине су заиста велике. Дугорочно, не видим како ће ова станица опстати у овом облику. Кад ослободимо Србију расписати велики мултидисциплинарни међународни конкурс за нову станицу која ће се градити продајом заплењене имовине похапшених чланова режима.

Велика је грешка што је станица рађена од бетона 90их. Требало је направити велику халу, што да не куполу по узору на стадионе, унутра под њом исто монтажне конструкције за пасареле, од бетона само подходнике и метро касету.

Има ли још неки извор поред Нова С?

Има ли још неки извор поред Нова С?

Zar ti stvarno misliš da će bilo ko drugi od naših "medija" da ovo prenese, kod njih je neki drugi univerzum (po definiciji SPC), imaš slike i snimke, a slikali su i forumaši stanje na prethodnim stranicama, jasno je da postoje ozbiljna oštećenja.

Желео бих да кандидујем нови термин у српском језику: Ауто-демагогија - Чин безразложног довођења у неповољни положај самог себе под утицајем деценијских друштвено-политичких траума и деградације свих јавних простора и услуга.

Не поредим Србију и Тајван, поредим пројекте станичних зграда који су вероватно рађени у исто време. За крштен пројекат станице ти не треба пењање читавог друштва на глобалној лесвици већ 10 крштених планера и пар добронамерних бирократа.

Slažem se, samo kažem da je apsurdno to očekivati u današnjoj Srbiji.

Imati 10 krštenih planera i par dobronamernih birokrata.

Zar ti stvarno misliš da će bilo ko drugi od naših "medija" da ovo prenese, kod njih je neki drugi univerzum (po definiciji SPC), imaš slike i snimke, a slikali su i forumaši stanje na prethodnim stranicama, jasno je da postoje ozbiljna oštećenja.
Не мислим. Али има ваљда још медије што су преносили ову вест (скандал). На пример инсајдер али нису.

Vrh