Šta je novo?

Železnička Stanica Beograd Centar, Prokop - [ Železnica ]

Dakle, definitivno su im Francuzi uvalili aerodromski piplmuver, da mašu s njim.

Metro na Prokopu, dakle, zaboravite i u trećoj liniji, i zasvagda. Sudbina te stanice je da bude sporedna - zapečatili su je oni koji su je završili, i sad grade glavnu na NB (a ni ona ne može biti glavna za Beograd).

Velika je sramota šta se ovaj sve namlatarao. To ministar... Bude me blam gde živim, nije fraza, ponižavajuć je ovaj seljački nivo manipulacije i kako im to prolazi.

Sada ovo je aktuelni plan i nevidi se dobro - bili su predvideni iza lokala, ali se iz ovoga nemoze zakljuciti gde je sta. Ima jos nekih prostorija i ulazi su iz hodnika gde su odlasci i dolasci
grafika-prokop-1.jpg

Дакле, онда фактички испада да је сада отворен само хол станичне зграде и да њено опремање (чекаонице, службе за пртљаг итд.) још није завршено. Или грешим?

Vip salon definitifno nije tu gde je predviden i ostale prostorije imaju drugaciji raspored.

E, pa dobro onda. Ovo jeste svetski raritet, ovaj glupi urbani aerodrom bez čekaonice sa budućim šatlom do gradskog prevoza.

Lptjbo...

(Bila bolja Beograd glavna; žao mi je - bila mnogo bolja. Moraćete da živite s tim da smo 1884. bili normalnija zemlja. I ministri bili bolji od ovog gmaza; tad još nisu bili radikali zajašili.)

Pa ko se jos seca te stanice koja je izgledala kao da je filmske kulise westerna - ma samo da je sluzila parnim lokomotivama - sve modernije nije bila za nju. Ali imala je nesto romanticno - slazem se s time.

Milim da su neke lokale bez potrebe unutar stanice - apoteka i rent a car nije tu mesto - tu je bilo bolje imati neku cakaonicu - ovako nisu dobili ni neku znacajnu ponudu ni upotpunili uslugu putnika. Dobro sam rekao treba ce jos Prokop II

Milim da su neke lokale bez potrebe unutar stanice - apoteka i rent a car nije tu mesto - tu je bilo bolje imati neku cakaonicu - ovako nisu dobili ni neku znacajnu ponudu ni upotpunili uslugu putnika. Dobro sam rekao treba ce jos Prokop II
2 najbitnije stvari (pored povezivanja stanice) jeste imati čekaonicu i garderobu. Čekaonica se lako reši postavljanjem redova klupa, a garderoba? Nisam siguran da ima slobodna soba za nju

Veliki broj evropskih stanica nema stolice i klupe u vestibilima zbog beskucnika a i da bi ljudi sedeli po lokalima i vise trosili, nista neobicno.

Mislim da će stanični hol služiti kao čekaonica. Garderobu zaista nisam viđao po Zapadu, izvinjavam se ako grešim, ali neka prostorija za prtljag je nužna i to što pre!

• Sviđa mi se
Reagovanja: bit
Garderoba ide u kompletu sa prtljagom

Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk

U DB barem one vece stanice imaju i lounge i neke cekaonice za osoblje koje putuje 1 klasom. To dobro dode kada neki voz izostaje - pa te sluze tamo kafom ili cajem. Mislim da je svakako potrebna neka odvojena prostorija za putnike. Za garderobu nisam siguran da je potrebno u holu, u nekim stanicama je na nizim nivoima, gde moguce.

Sta ce biti ako sednem u kafic i kazem da necu nista da pijem i jedem

Vrh