Ово је чисто аеродромска прича. А правити сложени систем са сопственом инфраструктуром поред толико милијарди за место је више него неразумно трошење пара.I mada je mnogo smešno i nadrealno ovo sa sajamsko-prokopskim šatlom, zapravo postoji jak kandidat za taj sistem - piplmuver kojeg je pre dve godine preuzeo famozni Alstom, a primenjen je na aerodromu u još famoznijrm Dubaiju:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Innovia_APM
Који прелаз из оног фенси сређеног хола са овим само офарбаним бетоном.
Što volim ove komentare o polovnim 710, a niko ne zna tačnu priču i situaciju.
U tom momentu u Kraljevačkom, a pogotovo Zaječarskom čvoru je falilo lokomotiva i vagona, vozovi su se često otkazivali.
Bilo je potrebno "ad hoc" rešenje i nađeno je u kupovini polovnih garnitura veoma solidnih karakteristika.
Niko ne spori da su preko butika ispumpali pare, ali ti vozovi su spasili Istočnu Srbiju i to nema cenu.
Da nisu kupljeni ti DMV danas u Istočnoj Srbiji ne bi postojao putnički železnički, dosta sela bi bilo odsečeno od sveta!
To što vi iz vaših fotelja pišete svašta, a da pritom ne znate ni da nabrojite 3 stanice između Zaječara i Negotina vam ne da za pravo da nipodištavate ovu kupovinu u kojoj su učestvovali i mnogi iz tog dela Srbije.
Sa druge strane, vidim da nazadnjacima ne smetaju ti vozovi, jer ih sada obnavljaju, što ne kupe nove?
Radujem se staničnoj zgradi na Prokopu, ali ovo spinovanje, ne mogu...
To je da ti lakse padne kada udjes u raspali voz. Zamisli da iz fensi hola direktno da udjes u raspali voz, to ti je kao kad preko leta iz klimatizovane prostorije izadjes direktno napolje na plus 45.Који прелаз из оног фенси сређеног хола са овим само офарбаним бетоном.
Ne znam vise ni sta ide, sve su ukinuli zivo, BG voz je jedino za sta znam da ljudi koriste. I neko nekada ovaj do NS-a. A ni internet ne pomaze puno da se sazna.Па сада је једино РВР распали воз, тј. БГ воз, а верујем да ће и даље путници БГ воза имати мањи удео од укупног броја путника.
Hvala.Иду возови за Шид, НС, Вршац, Ниш, Ужице, Пријепоље, Бар и Зворник колико ја знам. У систему БГ воза Прокоп је био најмање коришћена станица од стране путника.
Већина путника БГ воза иде из периферних станица до Тошиног бунара, НБГ, Карађорђевог парка и Вуковог споменика. Верујем да је и даље слично.
Znaci cilj opravdava sredstvo, mala sitnica samo je to što su kupljeni preko rodjacke trange frange firme koje inace trguje farmerkama. Okeeeeej
Па истина, БГ воз најчешће прођеHvala.
Ne znam, ja koju god sliku da vidim, evo i ovu Vozdovu iznad, uvek je na slici raspali isarani voz
Pa s obzirom da ide na sat/pola sata, Novosadski i BG voz su tu negde...Па истина, БГ воз најчешће прође
@WLABmz, khm, o čemu smo ono pričali?
Pa to i pricam.Па истина, БГ воз најчешће прође
Neznam zasto lupeta, ali je tako izjavio. https://video.novosti.rs/vesti/vide...-do-2025-ministar-vesic-na-prokopu-za-novostiTo je 60500 dnevno, deluje skroz nestvarno.
Ne prolazi jedna prepuna Marakana kroz Prokop svaki dan nema teorije.
Tim pre što sajma na tom mestu više neće biti. Dakle, to je šatl za BnV.Vesic o shuttle vozu, kopaju se dva tunela prema sajmu pa za 3 min bi stigle. Ovo samo sto nema projekt a mislim da nije ni dobro smisljen u transportnom smislu sto neznam sta ce putniku biti zanimljivo da se provoza do sajma.